Szakértő + Vezető + Vállalati kultúra.

Szerencsés esetben ebben a bermuda-háromszögben megszületik az innovációra képes digitális vállalat, rosszabb esetben óriási összegek és frusztráció árán minden marad a régiben. Az adat alapú működéshez ugyanis mindhárom szinten szükség van bizonyos készségekre.

De hogyan lesz valakiből data scientist? Tényleg egyszerre kell érteni a matekhoz, programozáshoz, statisztikához, gépi tanuláshoz, adatvizualizációhoz, projektmenedzsmenthez, sőt az adott szakterülethez, amin az elemzés történik? A magyar munkaerő miben erős, miben kevésbé? Melyik szektorok és melyik cégek a legnagyobb felvevői a data scientisteknek? Milyen más pozíciók léteznek még? Mik azok a vállalati készségek, amik támogatják és gátolják az adat alapú működést? Mik azok a vezetői tulajdonságok és döntési helyzetek, amik befolyásolják a munkatársak szakmai életpályáit és az egész vállalat jövőjét is? Legközelebbi meetupunkon erre keressük a választ data scientist szakértőinkkel.

 

Kiknek ajánljuk? 

  • Mindenkinek, aki érzi magában az elemzés és technológia iránti affinitást. Nem baj, ha nem tudsz programozni, az sem baj, ha nincs mérnöki diplomád.
  • Azoknak a vezetőnek, akik ösztönzik az innovációt a vállalatukban, akik szeretnék megtartani a legjobb embereiket, és akik nem félnek kritikusan nézni saját vezetői eszköztárukra.
  • Azoknak a HR szakértőknek, akik a vállalati kultúrát a jövő elvárásaihoz képesek igazítani. 

 

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

  • Hamarosan a TIXA felületén vásárolhatsz jegyet online a Jegyvásárlás gombra kattintva.

Mozdulj időben, nehogy lemaradj. Az esemény résztvevőinek száma korlátozott.

 

Előadók