Jelenleg online

HR 4.0

Miközben az üzleti és munkaerőpiaci verseny talán sosem volt még ennyire intenzív, a digitális transzformáció, az agilis működés, a startup-ok világa egyszerre jelentenek új lehetőségeket és dilemmákat a vállalatok számára. HR szakértőként érdemes ezekre a trendekre úgy tekinteni, mint amik segíthetnek megtartani a munkaerőt, főleg a legtehetségesebbeket. Hiszen a tehetségek megtartásakor kulcsfontosságú egy olyan közeg, ami lehetőséget ad önirányító, felhatalmazott működésre. Az agilis és digitális működés ilyen: vonzó munkahelyeket teremt.

Az ilyen szervezetekben a klasszikus (és sokszor adminisztratív) HR feladatokat felváltják a segítő-támogató és stratégiai funkciók: motiváció, emberközpontúság, employer branding kérdések. A jövő HR-je papírmunka helyett valóban emberközpontú feladatokat lát el. Segítünk megtalálni a hangod. 

A képzés céljai: 

 • A HR vezetőnek naprakész tudást adni a digitális transzformáció, az agilitás és a design thinking témakörökről
 • Képessé tenni a HR vezetőt arra, hogy a szervezet digitális transzformációjának szükségességét értse és annak motorja legyen
 • Képessé tenni a HR vezetőt arra, hogy a CEO stratégiai/üzleti partnere legyen (méltó helyet kapjon a board roomban)
 • Képessé tenni a HR vezetőt arra, hogy a CEO-nak eladja a szervezetben szükséges fejlesztést / transzformációt
 • A HR vezetőnek naprakész tudást adni a HR új funkcióiról, felkészíteni az új típusú HR kihívásokra

Mire számíthatsz?

 • A képzés gyakorlat-fókuszú. Minden alkalomhoz önálló feladatokat adunk, ezért a 4 órás alkalmakon túl további heti 2 óra önálló felkészülés
 • Minden alkalomra konkrét hazai esettanulmánnyal is készülünk, hogy a sokszor az irreális, nemzetközi tankönyvpéldák helyett, reális, megvalósítható és életszerű gyakorlati példákból merítsetek ötletet és bátorságot.
 • A képzés során kitérünk a digitalizációban rejlő lehetőségekre, de fontos hangsúlyoznunk, hogy ez nem egy technológiai képzés. Tapasztalataink szerint egy vállalat agilis vagy digitális transzformációja során a HR-nek elsősorban a vezetői mindset feltérképezésében és formálásában van elengedhetetlen szerepe, ehhez nyújtunk gyakorlati segítséget.
 • A képzés a „Győzd meg a CEO-t!” elnevezésű blokkal zárul, melyre a képzés folyamán készülünk fel. A „Győzd meg a CEO-t!” blokk során a hallgatók egy, a HR által drive-olt saját vállalati projekttervet mutatnak be a 2-4 fős vizsgabizottságnak. A vizsgabizottság visszajelez, hogy a projektterv CEO szempontból milyen értékeket és hiányosságokat hordoz, milyen kérdéseket vet fel, melyekre érdemes egy esetleges éles pitch előtt még felkészülni.

Miért HR 4.0?

A Deloitte 2020-ban publikált tanulmánya szerint a sikeres vállalatok HR folyamataiban az automatizáltság szintje és a munkáltatói-munkavállalói kapcsolatok minősége magas. Testre szabott munkavállalói élménnyel, szolgáltatásokkal, ösztönzéssel és fejlesztési programokkal válik a HR a munkavállaló személyes karrierútjának megbízható partnerévé, miközben a legtöbb folyamat magas szinten automatizálva van. Ez a HR 4.0.


Jelenleg Live online formátumban zajlanak a képzéseink!

A vírushelyzetre való tekintettel és a jelenlegi hatósági szabályozásoknak megfelelően, csak Live online formátumban futnak képzéseink. A vírushelyzethez igazodva, az aktuális előírásokat és ajánlásokat folyamatosan figyelve reméljük, hogy tavasszal újra tantermi, és amennyiben szükséges, Live online formában is folytathatjuk és indíthatjuk el képzéseinket.

Szakértők

Schmidt Barbara
HR szakértő, szervezetfejlesztési tanácsadó, coach, KÜRT Akadémia képzésvezető
https://www.linkedin.com/in/schmidtbarbara/

Több mint 15 év HR vezetői és HR igazgatói tevékenység multinacionális cégek magyarországi leányvállalatainál kiskereskedelem és IT szektorokban.
Másfél éves „kirándulás” az államigazgatásban, informatika szakterületen változásmenedzsment vezetőként.
Vezetőfejlesztő programok, stratégiai workshopok, csapatfejlesztő tréningek, vezetői coaching, HR tanácsadás nagyvállalatoknál magyar és német nyelven.
HR folyamat tanácsadás, vezetői coaching, HR projektvezetés magyar tulajdonú startup-oknál és KKV-knál.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/08/schb01-2.jpg

Schmidt Barbara

HR szakértő, szervezetfejlesztési tanácsadó, coach, KÜRT Akadémia képzésvezető

Kovach Anton
Alapító, CEO, ShiwaForce.com
https://hu.linkedin.com/in/anton-kovach

Kovach Anton több mint két évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik az agilitás, a Lean és Lean Startup módszertanok gyakorlati alkalmazásában.

A ShiwaForce.com digitális termékeket és megoldásokat szállító, két évtizedes nagyvállalati ügyféltapasztalattal rendelkező, közel 100 fős, startup szellemiségű vállalat. A ShiwaForce.com saját fejlesztésű vállalati működési modellje menedzsment módszertani innováció, egyben a vállalat fenntartható piaci versenyelőnyének garanciája is. Digitális termékeikkel és szolgáltatásaikkal a hazai bank- és biztosítási szektor nagyvállalatai, többek között az OTP Csoport, a Magyar Telekom, az MKB, Magyar Posta és az Erste Bank üzleti igényeit szolgálják ki nap mint nap.

Anton meggyőződése, hogy a gyors és sikeres alkalmazkodás, a nyitott, emberközpontú vállalatvezetés, a folyamatos tanulásra és változásra való nyitottság megtanulható és átadható, ezért évek óta menedzsment tréningeken osztja meg az agilitásról és a Lean módszertan alkalmazásáról szerzett tapasztalatait.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/kovach_anton.jpg

Kovach Anton

Alapító, CEO, ShiwaForce.com

Vityi Péter
Alelnök, IVSZ, ügyvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/

Villamosmérnök, startup vállalkozó, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke, 27 év informatikai tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Két éve az IVSZ elnökségi tagja, az Informatikai tagozat vezetője, az IVSZ alelnöke. Fő területe a digitális gazdaság, exportképesség – ezen a területeken rendszeres konferencia előadó. Jelenleg a KÜRT Akadémia és egy startup vállalkozás vezetése mellett a Digitális Jólét Programhoz tartozó Digitális Export stratégia kialakításának szakmai vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/Vityi-Péter.jpg

Vityi Péter

Alelnök, IVSZ, ügyvezető, KÜRT Akadémia

Kürti Tamás
Intézményvezető, tulajdonos
https://hu.linkedin.com/in/tamaskurti

Második generációs vállalkozó, a KÜRT Akadémia intézményvezetője, tulajdonosa. Agilitás és digitalizáció fókuszú felsővezetői és stratégiai programokat vezet. Érdeklődésének középpontjában az emberi természet és a technológiai hatékonyság együttműködése áll. Korábban a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. kutatás-fejlesztés üzletágát vezette, előtte az USAnotebook.com stratégiai vezetőjeként dolgozott. Egyetemi diplomáját műszaki menedzsment témában vállalkozás szakirányon, másoddiplomáját szervezetfejlesztés és coaching területen innovatív csapatok fejlesztése témában szerezte. Társadalmi felelősségvállalásának része volt a KÜRT Alapítványi Gimnázium vezetésének megújítása, valamint a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület megalapítása 2009-ben, amelynek azóta elnökségi tagja. Eredményei elismeréseképp beválasztottak a Family Business Network International Next Generation vezetésébe 2010-ben, valamint a European Family Businesses szövetség elnökségébe 2011-ben. Mindhárom szervezetben tulajdonos-vezetői tapasztalatcsere programokat vezet azóta is.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kurti-tamas.jpg

Kürti Tamás

Intézményvezető, tulajdonos

Karafiáth Balázs, PhD
Memetikus kutató, co-creative coach, San Francisco
https://www.linkedin.com/in/drkarafiath

Co-creative coach, tanácsadó, befektető. 1993-ban a Sziget Fesztivál, később a Carnation Internet Tanácsadó Rt. majd a Darwin’s Marketing Evolution társ-alapítója. 2006-ban a Yale Egyetem leadership programján vett részt. San Franciscoban és Budapesten él és dolgozik mint co-creative coach, ügyfelei cégvezetők, előadóművészek, vállalkozók.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/karafiath-balazs-phd.jpg

Karafiáth Balázs, PhD

Memetikus kutató, co-creative coach, San Francisco

Szentkuti Fruzsina Fáni
HR szakértő, belső tréner és HR szolgáltatás tervező (service designer), BASF Hungária Kft.
https://www.linkedin.com/in/fruzsina-f%C3%A1ni-szentkuti-8866283b/

10 éve rendezvény-, és képzésszervezés oldalon, felnőttképzési szakértőként indult a pályája. 6 éve nagyvállalatokat erősít képzési szakértőként, a mai napig gyakorló HR-esként, a változások élén. Szakmai tapasztalatát autóipari, IT, valamint vegyipari szektorban is volt lehetősége kamatoztatni, ahol mind a hazai képzési és fejlesztési csapat munkáját, mind a nemzetközi mérnök csapatok szakmai fejlődését segítette. Az elmúlt években a képzések, fejlesztési programok, tanulási utak tartalmi kidolgozásán és megvalósításán kívül maga is trénerként és facilitátorként dolgozik, így támogatva a belső átalakulást, szervezetfejlesztést. Kreatív megközeleítésében használja a service design alapvetéseit és az agilis projektmenedzsment eszköztárát, dolgozott többek között scrum csapatokkal, értékesítési csapatokkal és frissen végzett egyetemistákkal is. Jelenleg a BASF Hungária HR szakértőjeként digitális transzformációt segítő projekteken és a HR ügyfél- és szolgáltatásorientált átalakításán dolgozik.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/09/szentkuti_fruzsina.jpg

Szentkuti Fruzsina Fáni

HR szakértő, belső tréner és HR szolgáltatás tervező (service designer), BASF Hungária Kft.

Kinek ajánljuk?

Olyan HR vezetőknek, HR üzleti partnereknek, akik:

 • legalább 3-5 év releváns szakmai tapasztalattal rendelkeznek,
 • szeretnék a vállalaton belül a HR szerepét, stratégiai jelentőségét növelni, és az ehhez szükséges személyes készségeiket és ismereteiket bővítenék,
 • szeretnének átfogó képet kapni a HR új funkcióiról, a manapság népszerű szervezeti transzformációs módszertanokról és az azokban rejlő lehetőségekről,
 • úgy érzik, hogy a vállalati transzformációs projektek során a szerepük másodlagos, és ezen változtatni szeretnének,
 • hisznek a digitalizáció fontosságában, de nem tudják, hogy HR vezetőként hogyan nyúljanak a kérdéshez

A képzés tematikája

 • A HR hagyományos és új funkciói, a „4C kompetencia” és a purpose-driven leadership

  • A HR hagyományos és új funkciói

  • A 21. század új vezetői kompetenciái és ezek integrálása egy hagyományos vállalati struktúrába

  • Purpose, purpose-driven leadership és a vezetői mindset szerepe

  • Schmidt Barbara Képzésvezető
   HR vezető, szervezetfejlesztési tanácsadó, leadership trainer, változásmenedzser, üzleti coach
   Bevezetés, a képzés célja, HR funkciók
  • Kürti Tamás Intézményvezető, tulajdonos, KÜRT Akadémia
   21. századi kompetenciák és készségek
  • Karafiáth Balázs Memetikus kutató, co-creative coach, San Francisco
   Purpose driven leadership

 • Digitalizáció és digitális transzformáció

  • Digitalizáció és munkaerőpiac

  • A digitalizáció mögött álló, a HR számára legfontosabb fogalmak és technológiák

  • Digitális transzformáció

  • A digitális transzformáció konkrét folyamata egy vállalatnál (lépések, szereplők)

  • A HR szerepe a vállalati digitális transzformációban

  • Vityi Péter Alelnök, IVSZ, ügyvezető, KÜRT Akadémia 
   Digitalizáció, digitális transzformáció,
   hogyan néz ki egy digitális transzformáció egy vállalatnál,
   mi a HR szerepe a digitális transzformáció során?

 • Agilis mindset

  • Agilitás, agilis mindset

  • Az agilis transzformáció

  • Agilis alapelvek, fogalmak, szerepkörök

  • Mit és hol lehet agilisan, mit és hol nem?

  • A HR szerepe és feladatai a vállalati agilis transzformációja során

  • Az agilis keretrendszer és a vállalati kultúra összefüggései (tanulás, hibázás, innováció)

  • Az agilis keretrendszer hatása a HR működésére

  • Kovach Anton Alapító, CEO, ShiwaForce.com 
   Agilitás, agilis transzformáció, innovációmenedzsment - a HR mint az agilis transzformáció drivere - nem elszenvedője

 • Design thinking és service design a HR-ben

  • Design thinking és service design - fogalmak

  • A design thinking alkalmazása a HR-ben és a szervezetfejlesztésben

  • „Outside to inside” szemléletmód

  • Döntéstámogatása a design thinking alapelvei mentén (kutatás, rendszerszemlélet, tesztelés, iteráció)

  • A szervezetfejlesztés új elemei és formái, a tanuló szervezet

  • A személyzetfejlesztés eredményességének mérése

  • Szentkuti Fruzsina Fáni  
   Design thinking, service design a HR munkában, szervezetfejlesztésben

 • Kultúrafejlesztés, változásmenedzsment, a hiteles munkáltatói márka elemei + vizsga

  • Vállalati kultúra („culture eats strategy for breakfast”)

  • Változásmenedzsment

  • Megtartás, motiváció („Toporzékolok a vágytól, megszerezni meg tudom, toporzékolok a vágytól, de megtartani nem bírom!”)

  • VIZSGA: Győzd meg a CEO-t!

  • Schmidt Barbara Képzésvezető
   HR vezető, szervezetfejlesztési tanácsadó, leadership trainer, változásmenedzser, üzleti coach
   VIZSGA
  • Kürti Tamás Intézményvezető, tulajdonos, KÜRT Akadémia
   VIZSGA
  • Vityi Péter Alelnök, IVSZ, ügyvezető, KÜRT Akadémia 
   VIZSGA
  • Szentkuti Fruzsina Fáni  
   VIZSGA

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

5 alkalom, összesen 20 óra*

a képzés indulása:
2021. április 15.
képzési alkalmak:
csötörtökönként

13-17 óra közt

szükséges képzettség:
felsőfokú végzettség
helyszín:
CEU Budapest és/vagy Zoom Meeting

1051 Budapest, Nádor utca 15.

részvételi díj:
320.000 Ft + ÁFA

* a változtatás jogát
fenntartjuk

Tóth Kata Termékfejlesztési vezető
Érdeklődöm! Jelentkezem!

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Early bird: 15% kedvezmény július 31-ig
 • Helyszíni jelentkezés esetén rendezvényeinken: 5% kedvezmény
 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény
 • Alumni tagként: 15% kedvezmény

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Minimum létszám

A képzésünket csak megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el. Az adott képzési formát (live online/tantermi) is abban az esetben indítjuk el, ha az adott képzési formára megfelelő számú érdeklődő jelentkezik.

Nyilvántartási szám

B/2020/001149Ajánlott képzéseink

Agilis vezetők a digitális korban

2 félév, 18 alkalom, 72 óra*
Képzés indulás: 2021. március 25.

Egy agilis gondolkodású vezető érti a felforgató innováció természetét, időben felismeri a jelenlegi értékláncát átíró új versenytársakat, és megragadja a technológiában rejlő lehetőségeket.

Design Thinking

4 nap 09:00-13:00 közt, összesen 16 óra*
Képzés indulás: Új időpont hamarosan


Az emberközpontú kreatív tervezés remek kiegészítése lehet az agilis működésnek, ami az innováció gyorsaságát teszi lehetővé instabil környezetben, mert a design thinking az agilitás előtti kreatív szakaszban biztosít segítséget a szervezetek számára. Intenzív, élmény alapú tréningünkön ezt a tervezési módszert tanítjuk meg a résztvevőknek.

Data Science

2 félév, 18 alkalom, 90 óra*
Képzés indulás: 2021. április 16.

Az adatok nyelvét beszélő specialisták a következő évek legkeresettebb szakemberei közé tartoznak. Hogy miért vagyunk biztosak ebben? Mert az adatgyűjtésre alkalmas eszközök elárasztották a mindennapjainkat és ezzel egy időben az adatokba zárt intelligencia lett a sikeres vállalkozások legnagyobb tőkéje.
Akik minket választottak