Simó György

Ügyvezető partner, Day One Capital Fund Management

Szociológusként végez az ELTE-n, 1997-ben. Egyetemi tanulmányai alatt 1992 és 1996 között a Magyar Narancs című hetilap munkatársa, a Tilos Rádió alapítója, műsorvezetője, később a kuratórium elnöke volt. 1997-ben fél éven át a Filmvilág szerkesztőjeként dolgozott, majd a MATÁV Rt. tartalomszolgáltatási tevékenységét előkészítő csoport (a későbbi origoportál) üzleti és megvalósítási tervéért, később a portál megteremtésének és piaci bevezetésének projektmenedzsmentjéért felelt.

1999-től a MATÁVnet programigazgatójaként feladatai közé tartozott a vállalat tartalomszolgáltatási üzletágának vezetése, a termékfejlesztésirányítása, valamint a vállalati stratégia alapelveinek kidolgozása. 2000-ben a MATÁV-csoport internetstratégiájának kidolgozását végző projekt egyik vezetője, majd április 1-től a MATÁVnet Kft. vezérigazgató-helyettese, ügyvezetője, szeptember 1-től pedig az Axelero Internet (2001. május 2-tól ezen a néven) médiáért, stratégiáért és kommunikációért felelős általános vezérigazgató-helyettese volt. 2003. november 1-től az Axelero Internet, 2005. május 6-tól pedig a T-Online vezérigazgatója, a T-Com vezetőjének helyettese és az T-Com Internet Szolgáltatások Divíziójának vezetője.

2009 óta a magyar startup világban tevékenykedik. Nevéhez fűződik a Bazin Investments, a Day One Capital és a PortfoLion is.

Itt találkozhatsz vele:

LinkedIn icon