József Dániel

Fejlesztési vezető, Blockchain Competence Center

Szoftvermérnöki képesítését a Budapesti Műszaki Egyetemen szerezte, mialatt az iparban junior fejlesztő pozícióból indulva hamar solution architecture és development manager feladatokkal találta szemben magát, ahol szakmailag kiteljesedett. Szakmai tapasztalatát itthoni és Egyesült Államokbeli piacvezető cégeknél szerezte az iratkezelés és a financial technology területén.

Hiszi, hogy a technológia sosem lehet öncélú, minden sikeres műszaki megoldást valódi emberek valódi problémái és vágyai motiválnak. Személyes érdeklődése is elsősorban az emberi és gépi világ találkozási pontjaihoz fűzi.

A blockchain-jelenséget a Bitcoin kezdeti napjaitól érdeklődéssel követi, az Ethereum rendszerrel már hobbi jelleggel megismerkedett nem sokkal annak születése után. A svédországi Luleai Műszaki Egyetem információbiztonság MSc szakán a blockchain-alapú identitáskezelés, illetve a felhasználói szuverenitás társadalmi megítéléséről írja diplomamunkáját.

A Blockchain Competence Center és az Interticket közös szoftvefejlesztő csapatát vezetve naprakész tapasztalatai vannak a blockchain technológia nagyvállalati felhasználásának lehetőségeiről és buktatóiról.

LinkedIn icon