Kalmár Elvira

Munkatárs- és szervezetfejlesztési osztály vezetője, Magyar Telekom

Elvira szervezet filozófusnak és gyakorlati szervezetfejlesztő szakembernek vallja magát. Tapasztalatait külsős és belsős szervezetfejlesztőként, organisation design szakemberként szerezte.
Az elmúlt 15 évben megfordult a hazai kis és középvállalkozások, családi vállalkozások fejlesztésében, nagyvállalatok szervezetfejlesztőjeként, hazai (SZMT) és nemzetközi szakmai szervezetek (EODF) vezetőjeként is. Vezetői tapasztalattal is rendelkezik, de kipróbálta magát saját vállalkozások indításában is, ezek közül a KAPTÁR közösségi irodára a legbüszkébb.
Jelenleg a Magyar Telekom munkatársainak és szervezetének fejlesztéséért felel, beleértve a kultúra és vezetőfejlesztést, az elismerés és a teljesítmény motivációs rendszerét, a tehetségek kiválasztásának és fejlesztésének eszközrendszerét, szervezeti egységek működés-fejlesztésének javítását, szervezet design-ját és ezeknek a változáskezelését.

Mottója: “Minden változik” - a változások, transzformációk támogatójaként (akár egyéni, akár szervezeti) értékvezérelt, bevonáson és az elismerésen alapuló, megoldás és erőforrás fókuszú munkával támogatja azokat, akikkel egy időre együtt utazik.

Itt találkozhatsz vele:

LinkedIn icon