Digitális Transzformáció


A jelen egy múzeum. Beszéled a jövőt?

Nincs megkerülhetetlen vállalat, bármelyik status quot szétbombázhatja a technológia, az új üzleti modellek és a jól informált vevők. Ha egy vállalat releváns akar maradni, el kell végeznie magán azt a diszrupciót, ami rosszabb esetben a globális versenyből érkezik majd. Személyre és szervezetre szabott digitális transzformációs programunkon ezen vezetjük végig a vállalatokat.

 

Sokan fogják meg a digitális transzformció valamelyik oldalát, de kevesen ismerik teljes komplexitását. Egyszerű lenne, ha klasszikus kultúraváltásként, új menedzsment módszertanok alkalmazásaként, egy technológia bevezetéseként, vagy ambiciózus stratégiaként keretezhetnénk, de igazi transzformációt csak az hozhat, ha mind a négy területet együtt fejlesztik. Tehát egy komoly digitális transzformációs projekt kezeli a következő kockázatokat:

  1. technológiaismeret és -alkalmazás a vállalaton belül
  2. megfelelő menedzsment módszertanok, agilitás bevezetése
  3. szervezeti kultúra 
  4. stratégia.

Gyakorlatorientált fejlesztési programunkon olyan szakember csapattal dolgozunk, akik saját területükön a legjobbak, de mostanra közös nyelvet beszélnek, értik egymás területét, ezért olyan személyre és szervezetre szabott programot fejlesztünk, hogy azok a szervezet számára lehető legkevesebb kockázattal járjanak.

Szakértőink

Referenciáink:

Ajánlott olvasmány:

Érdekelhet még:

KÉRDÉSED VAN?

Vedd fel velünk a kapcsolatot

!
!
!
Kérjük töltsd ki helyesen a mezőket!