DIGITÁLIS TRANSZFORMÁCIÓ


Agilis-digitális átállás: elbuksz vagy felemelkedsz?

Az agilis-digitális transzformáció kritikus a cég életében.
Aki átlátja ennek komplexitását, az tudja, hogy nem egy rövid projektről van szó, hanem egy olyan átállásról, ami évek alatt fogja meghozni azt az eredményt, amiről gyakran még álmodni sem tudnak a felsővezetők (és tulajdonosok). Egy transzformációs projekt elején nehéz megmondani, hogy milyen új szolgáltatások fognak születni pár év múlva vagy mennyi árbevétel növekedést fog ez jelenteni. Viszont a helyes átállással biztos, hogy nem ugyanazt a céget fogjuk látni, mint amikor elindultunk. Sokkal dinamikusabbat, transzparensebbet, őszintébbet, ügyfélközpontúbbat. Még sokáig lehetne sorolni az új tulajdonságokat, de fókuszáljunk arra, hogy hogyan lehet elérni ezt az új állapotot. Az agilis-digitális transzformációban sokan elbuknak. A meglévő gyarkolatokon mindenképpen változtatni kell! Nem kell megvárni, amíg a pénzügyi eredményeink miatt kapkodni és válságmenedzselni kelljen!

image digitalis transzformacio

 

KÜRT Akadémia által összeállított agilis-digitális transzformációs program olyan segítséget nyújt a vállalatoknak, melynek segítségével könnyebben kezelhetőek az átállás során felmerülő problémák.

A PROGRAM ELEMEI:

Orientációs előadások: felső és középvezetőknek szóló előadás(ok), amelyek megmutatják az agilis-digitális transzformáció lehetőségeit és veszélyeit az adott iparágban. Az előadás során olyan magyar példákat is elmondunk, ahol már folyamatban vannak a projektek és érdemes átnézni  a tapasztalatokat.

Alapozó felmérés: cég és területszintű felmérések végzése mélyinterjúk és kérdőívek alapján. A feldolgozott válaszok segítséget adnak a jelenlegi helyzet megértésére és a potenciális veszélyforrások felmérésére.

Modernizációs roadmap: minden cégnek szüksége van egy olyan iránytűre, amely felvázolja az agilis-digitális transzformáció mérföldköveit. A cégspecifikus modernizációs roadmapban szerepelnek azok a feladatok és határidők, amelyeken a cégnek át kell mennie ahhoz, hogy eredményesen vegyék a jövő kihívásait. A roadmap ugyanakkor rugalmas is, a menet közben feltárt kihívásokat is beleépítjük, hogy tiszta képet kapjon a cég a befektetett munka mennyiségéről. A mérföldkövek egyben döntési pontokat is jelentenek, amik segítségével a cég saját ütemének megfelelően tud haladni a fejlődésben.

Kiscsoportos vezetői és szakmai képzések: specifikus képzések azoknak az embereknek, akik a cégnél kulcsszerepet töltenek be az agilis-digitális transzformáció sikerében. Agilis-digitális transzformáció támogatása nyílt képzésekkel és vállalati programokkal: 3-4 hónap alatt heti 4 órában élvonalbeli gyakorló szakemberek készítenek fel a vezetői, menedzsment, stratégiai és technológiai kihívásokra.

Egyéni tanulás: olyan specialistáknak, akik egy területért felelnek vagy érdemes hogy egy párhuzamos területet is megértsenek. A KÜRT Akadémia Nyílt Képzései lehetőséget ad arra, hogy egyedül vagy a cégtől pár ember becsatlakozzon egy terület megismerésébe egy szemeszter erejéig. Az Agilis Vezetők a Digitális korban képzés például teljes körűen bemutatja a mai vezetőkkel szembeni elvárásokat, a modern vezetési elveket és módszereket, továbbá lehetőségeket teremt más vállalatok vezetőin keresztül új látásmódok, megközelítések megismerésére.

Végrehajtás támogatás: A tett halála az okoskodás. Az okoskodás forrása a félelem. Azonban nem kell félni. Egy új módszertan tartós megszilárdítása egy szervezeten belül komoly probléma mindenhol. Szakértőink nem engedik el a céget és az új módszertan alkalmazóinak kezét! Többfajta projekt mentorálási tapasztalattal rendelkezünk, aminek segítségével biztosítani tudjuk a kezdeti nehézségek áthidalását.

 

Ha kérdésed van ezzel a programmal kapcsolatban, ingyenes konzultációért írj az info@kurtakademia.hu címre! 
   Cikkek - videók - könyvek
   Ingyenes szakmai anyagaink a digitális transzformációhoz itt találod.
  Így támogat a Kürt Akadémia!
  Olvasd el a digitális transzformációhoz kapcsolódó programunkat.

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

Gyakorlatorientált fejlesztési programunkon olyan szakember csapattal dolgozunk, akik saját területükön a legjobbak között vannak. Egy csapatként közös nyelvet beszélnek, értik egymás területét, ezért olyan személyre és szervezetre szabott programot tudunk kínálni, ami a vállalat számára a leggyorsabb eredménnyel és a lehető legkevesebb kockázattal jár.

Hazai tapasztalatokkal rendelkezünk, értjük a hazai cégek belső kultúráját és a felsővezetői kihívásait. Dolgozunk olyanokkal, akik külföldi anyavállalat döntéseitől függenek, de mi mégis a multicégen belüli referencia központot tudtunk faragni belőlük. Ismerjük a nagyobb hazai cégek belső dilemmáit, amiket küzdelmes szervezeti kultúra váltás árán az előnyeikre tudtunk fordítani.

Minden ügyfélkapcsolat során tanulunk mi is, a fejlődés a munkánk része. Ehhez minden ügyfélprojekt hozzájárul. Makacsul küzdünk azért, hogy az ügyfél többet kapjon, mint amennyit elvár és a gyakran kényelmetlen feladatokat élményekké alakítsuk.

Szakértőink

Referenciáink:

„

Csodálattal és irigykedéssel vettem részt az agilisan működő mintavállalatnál tett látogatáson. Jó volt látni, hogy az elméletben megtanultak hogyan öltenek testet egy komplett rendszerben. ”

Tehetségprogam résztvevő,
OTP
„

Hol van az egyensúly a sztenderdek betartatása és fejlesztése között? - ezt sikerült jobban megérteni. Bár megpróbáljuk visszafogni, de döntéshozóként van egy természetes önbizalom bennünk, hogy mindent mi tudunk a legjobban. De ez nem így van. Engem a workshop tanulsága arra sarkall, hogy több időt, és türelmet szánjak arra, hogy meghallgassam az értékteremtő folyamatban dolgozó munkatársakat.”

Lean workshop résztvevő,
LIDL
„

Azt éreztem, hogy a kollégák sajnáltak engem azért, hogy górcső alá vettük a folyamatokat. Valójában hálás vagyok, mert ezzel erősödnek fel azok az elvek, amiket én képviselek. Végre nyitottak lettünk arra, hogy ügyfél által érzékelhető hozzáadott értéket vigyünk a vállalatba.”

Lean workshop résztvevő,
LIDL

Ajánlott olvasmány:

Érdekelhet még:

KÉRDÉSED VAN?

Vedd fel velünk a kapcsolatot

!
!
!
Kérjük töltsd ki helyesen a mezőket!