Data Science

Az adatok nyelvét beszélő specialisták a következő évek legkeresettebb szakemberei közé tartoznak. Hogy miért vagyunk biztosak ebben?

Mert az adatgyűjtésre alkalmas eszközök elárasztották a mindennapjainkat és ezzel egy időben az adatokba zárt intelligencia lett a sikeres vállalkozások legnagyobb tőkéje. A gazdasági szereplők számára az adat a jövő záloga. A jelenlegi helyzetben az jelenti a szűk keresztmetszetet, hogy nincs elég felkészült szakember, akik a hihetetlen léptékben duzzadó adattömeget képesek kezelni és értelmezni, illetve akik képesek összefüggéseiben látni az üzleti igények és technológiai megoldások átváltásait.

 

Szakértők

Nagy-Rácz István
Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/istvann/

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab alapító senior partnere. Több mint 10 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetem adatbányászati kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudással. A Dmlab csapat operatív és stratégiai vezetése mellett az elmúlt években számos adatalapú start-upban dolgozott, valamint a Dmlabban felhalmozott tudást és tapasztalatot olyan technológiai megoldásokba transzferálja, amelyek segítségével különböző területen tevékenykedő vállalatokat segít az adatvezérelt működésben. Konferenciák, valamint egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/nagyracz-istvan.jpg

Nagy-Rácz István

Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia

Gáspár Csaba
Alapító és ügyvezető partner, dmlab
https://hu.linkedin.com/in/gasparcsabahu

Az innovatív adatbányászati, illetve Big Data feladatokra szakosodott Dmlab vezetőjeként csapatával azon dolgozik, hogy az adatokban rejlő lehetőségek kiaknázása valósággá válhasson. A Dmlab szakmai blogján (adatbanyaszat.blog.hu), különböző szakmai fórumokon azt képviseli, hogy a Big Data világa új lehetőségeket kínál a hazai nagyvállalatok és a kkv- szektor számára egyaránt.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/gaspar-csaba.jpg

Gáspár Csaba

Alapító és ügyvezető partner, dmlab

Pancza Judit
szöveganalitikai elemző, Clementine
https://www.linkedin.com/in/juditpancza/

A Clementine-nál elemzőként, tanácsadóként 10 éve foglalkozik adatbányászattal és magyar nyelvű szöveganalitikával. Több iparágban is – biztosítás, bank, telekommunikáció, rendvédelem – vezette hang- és szövegbányászati megoldások implementációját, emellett részt vett beszédanalitikai vizsgálatokra irányuló és webes szövegbányászati projektekben is.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/pancza-judit.jpg

Pancza Judit

szöveganalitikai elemző, Clementine

Oltyán Gábor
Alapító és ügyvezető, Data Solutions - Tech Senior Manager, PwC Data Analytics Services
https://www.linkedin.com/in/oltyang/

Oltyán Gábor közgazdasági programozó matematikusként, majd közgazdászként diplomázott. Az üzleti intelligencia területén 2000-ben kezdett dolgozni fejlesztőként és data mining elemzőként. Több mint 100 sikeres adatbányászati és data science projektben vett részt, illetve később irányított három földrészen Seattle-től Kuala Lumpurig. A prediktív analitika, adatbányászat, big data analitika területén szerzett mély tapasztalatra építve az analitikai CRM, analitikai CXM/CEM és kontextus alapú marketing területén készít átfogó megoldásokat, melyek a legújabb eszközöket és módszertanokat felhasználva segítenek a cégeknek a rendelkezésre álló adatvagyonuk minél teljesebb üzleti kiaknázásában. A Data Solutions cég 2018-as felvásárlása óta Gábor a PwC vezető Data Scientist-je és Tech Szenior Menedzsere.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/oltyan-gabor.jpg

Oltyán Gábor

Alapító és ügyvezető, Data Solutions - Tech Senior Manager, PwC Data Analytics Services

Bolya Imre
Inspirációs előadó, tréner
https://www.linkedin.com/in/imrebolya/

Közel 9 éves multinacionális hátterének (Ernst & Young, Cisco, Magyar Telekom) köszönhetően tapasztalatot szerzett tanácsadói, mérnöki, sales és projektvezetői területeken, kiválóan érti az üzlet és a technológia nyelvét. A Magyar Telekomnál 4 évig vezette a KKV- és nagyvállalati szolgáltatásfejlesztésért felelős projektvezetői csapatot.

8 éve kezdett el foglalkozni a nyilvános beszéd rejtelmeivel. Ma már karizmatikus előadástechnikát oktat csoportosan és egyénre szabva is. Emellett speech coachként fontos előadásokra, beszédekre készít fel embereket. Eszköztárában a világ karizmatikusabb előadóinak modelljei, és az NLP leghatékonyabb kommunikációs elemei szerepelnek.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/bolya-imre.jpg

Bolya Imre

Inspirációs előadó, tréner

Hidasi Balázs
Head of Data Mining and Research, Gravity R&D
https://www.linkedin.com/in/bal%C3%A1zs-hidasi-3b701125/

Hidasi Balázs, PhD, a gépi tanuló algoritmusok kutatója, jelenleg a Gravity Research and Development Zrt. kutatásért és adatbányászatért felelős vezetője. 2016-ban szerzett summa cum laude minősítésű doktori fokozatot a BME-n. Az ajánlóalgoritmusok, ajánlórendszerek nemzetközileg elismert kutatója. Kutatási területei között megtalálható a kontextus-vezérelt (context-aware) ajánlás, kollaboratív szűrés, mátrix- és tenzorfaktorizáció. A deep learning módszerek ajánlókban való alkalmazásának úttörője, a Deep Learning for Recommender Systems workshop sorozat főszervezője. Konferenciák, meetupok, nyári egyetemek rendszeres előadója, a tudományos közösség aktív tagja.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/hidasi-balazs.jpg

Hidasi Balázs

Head of Data Mining and Research, Gravity R&D

Kovács Gyula
Ügyvezető partner, Andego
https://hu.linkedin.com/in/gyula-kov%C3%A1cs-47198525

Kovács Gyula a Szegedi JATE-n végzett programtervező matematikus szakon. 1997-ben adatbányászati tanácsadással kezdte a karrierjét, 2005 óta független tanácsadó. Az eltelt időszak alatt több mint 130 adatbányászati projektben vett részt elemzőként, később projektvezetőként. Jelentős szakmai tapasztalatot szerzett ügyfélelvándorlás előrejelzése, szegmentáció, ügyfélérték-számítás, csalás detektálása terén. Az utóbbi években hálózatkutatással foglalkozik, ennek részeként két szegedi matematikussal megalapította a Sixtep Kft. szoftverfejlesztő céget, amely SIXTEP termékét számos pénzintézet és biztosító alkalmazza. 2010-ben megalapította az Andego Tanácsadó Kft.-t. Rendszeres előadója a hazai BI és adatbányászati konferenciáknak, és az egyik leglátogatottabb adatbányászati blog szerkesztője (andego.hu/blog).

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kovacs-gyula.jpg

Kovács Gyula

Ügyvezető partner, Andego

Dudás Viktor
Adat platform megoldás szakértő, Microsoft
https://hu.linkedin.com/in/viktor-dudas-1017b525

Tanácsadóként kezdte pályáját, majd a Microsoft tanácsadói csapatában architekti pozíciót látott el, a pénzügyi szektor ügyfeleinek tervezett portál implementációkat. Jelenleg a Microsoft nagyvállalati üzletág megoldás szakértő csapatában az adat és üzleti intelligencia platformokért felel.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/dudas-viktor.jpg

Dudás Viktor

Adat platform megoldás szakértő, Microsoft

Dr. Domokos Márton
Senior Counsel, Ormai és Társai CMS Cameron McKenna LLP Ügyvédi Iroda
https://hu.linkedin.com/in/marton-domokos-1161609

Domokos Márton a CMS Cameron McKenna LLP budapesti iroda szenior tanácsadója. Szakterületei: jogi tanácsadás az IT szektor részére, személyes adatok védelme, internetjog, kereskedelmi szerződések, M&A. Rendszeresen tart előadásokat és publikál cikkeket különböző internetes hírportálok és szaklapok, valamint a DataGuidance nemzetközi adatvédelmi szakkiadó számára. Alapító tagja és elnöke a Direkt Marketing Szövetség Adatvédelmi Tagozatának.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/dr-domokos-marton.jpg

Dr. Domokos Márton

Senior Counsel, Ormai és Társai CMS Cameron McKenna LLP Ügyvédi Iroda

Nádai Bence
data scientist, Dmlab
https://www.linkedin.com/in/n%C3%A1dai-bence-882673149/

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab data scientistje. Több éves data scientist tapasztalatának megszerzése során számos üzleti területen, számos üzleti problémára adott adatvezérelt megoldást. Egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/nadai-bence.jpg

Nádai Bence

data scientist, Dmlab

Fülöp András
Solutions Architect, Datapao Kft.

 A Datapao Kft. képzésekkel és tanácsadással segít a kis és nagyvállalatoknak elindítani, illetve fejleszteni adatfeldolgozó infrastruktúrájukat. Fő területük az online alkalmazások, Ipar 4.0-s fejlesztések. András emellett a Databricks – az Apache Spark készítői cégének – oktatója. Ezt megelőzően az amerikai álláskeresési piac megreformálását megcélzó magyar startup, a Lensa Kft. Lab csapatában dolgozott, ahol Data Scientistként fő feladata a cég állásajánlórendszerének fejlesztése, illetve kapcsolódó elemzések és modellek készítése volt. Korábban a Debreceni Egyetem oktatója volt, jelenleg pedig a Széchenyi István Szakkollégium kitüntetett tanára. Szabadidejében legszívesebben videójáték-prototípusokat készít.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/09/Fülöp-András.png

Fülöp András

Solutions Architect, Datapao Kft.

Kinek ajánljuk?

 • Képzésünket mindazoknak az adatokkal foglalkozó szakembereknek ajánljuk, akik átfogó képet és gyakorlati ismereteket szeretnének kapni a legújabb adattudomány technológiákról és az adatok felhasználásának lehetőségeiről.
 • Mindazoknak, akik gyakorlati példákon, esettanulmányokon és programozási feladatokon keresztül szeretnének mélyebb ismereteket szerezni a témában.
 • Akik keresik a lehetőséget, hogy gyakorló data science szakemberekkel vitassanak meg üzleti és technológiai kérdéseket és egy olyan szakmai perspektívát adó közösségnek váljanak részévé, amelyre a képzés után is támaszkodhatnak.
 • Azoknak, akik első kézből szeretnék megtudni, milyen kihívásokkal néznek szembe a legtöbb adattal dolgozó vállalatok, mi mindenre derülhet fény az adatvagyon felhasználásával.

A képzés tematikája


  • Alapfogalmak tisztázása
  • Leíró adatelemzés: RapidMiner
  • Python alapok
  • Gépi tanulási alapok, adatminőség és adattisztítás Pythonban

  A szakemberek mára rengeteg eszköz közül válogathatnak az adatok összegyűjtéséhez és tárolásához, nincs azonban egyetlen üdvözítő módszer, amely minden helyzetben megfelelne. Rövid alapozás után a modulban foglalkozunk az adatok előkészítésével, sőt belevágunk az alapvető elemzési módszerekbe.


  • Regresszió, adatminőség és adattisztítás RapidMinerben
  • Osztályozás Pythonban
  • Szegmentáció RapidMinerben
  • Idősorelemzés Pythonan
  • Anomáliakeresés és haladó elemzési technikák

  ​Hogyan alakíthatóak tömény információvá a nyers adatok? Hogyan lehet összefüggéseket, mintázatokat kiolvasni a nagy adathalmazokból? Mire ügyeljünk, hogy elkerüljük a szemfényvesztő eredményeket? Hogyan erősíti egymást statisztika és programozás, mely programnyelvek a legnépszerűbbek és miért? A modul alkalmai során végigvesszük az elemzéshez szükséges statisztikai és kódolási ismereteket, a legelterjedtebb programozási nyelveket, és minden élvonalbeli technológiát a gyors, pontos és felhasználóbarát elemzéshez.

  Minden alkalommal valós adatokon és valós döntési helyzeteket modellezve haladunk, megismerve a legfontosabb eszközöket, iparági problémákat.  


  • Szövegbányászat
  • Big data as a service - a jelenlegi szolgáltatások palettája
  • Big Data technológiák és Spark
  • Hálózatelemzés
  • Ajánlórendszerek

  Ebben a modulban sorra vesszük azokat az eszközöket, amelyek képesek összekötni földi halandókat az igazán problémás méretű adathalmazokkal. A forradalmi Hadoop módszerek, és a rá épülő, különböző szoftveres megoldások mellett tovább folytatjuk a legfontosabb programnyelvekben való elmélyülést. Cél, hogy a hallgatók a modul végére olyan tudást szerezzenek, amellyel magabiztosan mozoghatnak mind az adatelemzés eredményeinek, mind a felhasznált technológia értékelésekor, és amely tudásra építve már saját kézbe vehetik technológiai ismereteik fejlesztését.


  • Társadalomba ágyazott szabályozás
  • Jogi szemlélet az adatfeldolgozásban
  • Az európai és a magyar információbiztonsági törvények
  • A bizalom íratlan szabályai digitális környezetben

  Az információ monetizálásának gyakorlata gyorsabban terjed, mint az egyének felkészültsége arra, hogy átlássák és irányítsák az általuk hagyott digitális lenyomatokat, ezért a nemzetállamok és nemzetközi szervezetek feladata, hogy megfelelő jogi környezettel korlátozzák és szabályozzák a vállalatokat, védjék a felhasználókat. A modul segít hallgatóinknak eligazodni a szövevényes, és még korántsem lezárt jogi diskurzusokban, megérteni a jogalkotók szempontjait és az információbiztonság hagyományait.


  • Adatvizualizációs alapok
  • Dashboardépítés
  • Prezentáció és asszertív kommunikáció

  ​Az adatelemzési projekteket nem pusztán technológiai igényességük validálja, hanem elsősorban üzleti megtérülésük, ezért sosem elég eljutni az eredményekig – ezeket át is kell adni és a gyakorlatban alkalmazhatóvá tenni. Hallgatóink megtanulhatják az eredmények hatékony átadásának módjait, a figyelem fenntartását és irányítását, a látás és értelmezés korlátait. Emellett megismerhetik a legfontosabb open-source, ingyenes és üzleti vizualizációs szoftverek használatát. A modul végére hallgatóink azt is megtanulhatják, hogyan használják az asszertív kommunikációt arra, hogy megalapozzák az üzleti igényt és a bizalmat.

Hallgatóink mondtákDr. Szabó Tünde

GEO Insight Kft., MTA CSFK

Sokfelé jártam, de a KÜRT Akadémia Data Science képzését mindenhol ismerték. Nekem önbizalmat és megerősítést adott, jóval többet, mint egy egyetemi diploma.

Tornyai Péter

Head of risk policyMagyar Cetelem Bank

Köszönet a színvonalas oktatásért! Sok kocka megvolt már, de most összeraktátok nekem a képet. Persze volt új dolog bőven. Mindezt érdekes és minőségi formában.

Borsos Gábor

Nagyon köszönöm az új szemléletet, az új látásmódot. Köszönöm, hogy megmutattátok, hányféleképpen lehet ugyanazt a dolgot szemlélni. És a családias hangulatot.

Parti Tamás

...adat, adat, adat... és sose lesz vége.

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

2 félév, 18 alkalom, 90 óra*

a képzés indulása:
2020. március 13.
jelentkezési határidő:
2020. március 12.
képzési alkalmak:
péntekenként

13-18 óra közt

szükséges képzettség:
érettségi
helyszín:
CEU

1051 Budapest, Nádor utca 15.

részvételi díj:
1.280.000 Ft + ÁFA

* a változtatás jogát
fenntartjuk

Sebényová Gabriela Képzésfejlesztési és marketing menedzser
Érdeklődöm! Jelentkezem!

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Early bird: 15% kedvezmény január 26-ig
 • Helyszíni jelentkezés esetén rendezvényeinken: 5% kedvezmény
 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény.
 • Alumni tagként: 15% kedvezmény

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!Ajánlott képzéseink

IOT for Business

9 alkalom
Képzés indulás: 2020. április 15.

Tudod már, honnan lesz adatod? 9 napos képzés a fizikai rendszerek digitalizációjáról.

AI Technológia

2 félév, 19 alkalom, 76 óra*
Képzés indulás: 2020. április 16.

A mesterséges intelligencia robbanó növekedése számtalan iparágban tapasztalható. Magyarországon is egyre nagybb igény van olyan szakemberekre, akik széles körű technológiai és iparági ismereteikkel képesek AI projekteket megvalósítani - képzésünk nekik szól.

Product Owner

2 nap, 16 óra*
Képzés indulás: 2020. március 24.

A Product Owner tréning célja az agilis és Scrum keretrendszer bemutatása, ezen belül a PO szerephez szükséges elmélet és gyakorlat átadása.
Aktuális események

Menedzsment és agilitás

19:00 – 21:00
2020.02.04. CEU, 1051 Budapest, Nádor utca 15,
jelentkezési határidő: 2020. február 04.

Ipari folyamatok jövője

19:00 – 21:00
2020.02.11. CEU, 1051 Budapest, Nádor utca 15,
jelentkezési határidő: 2020. február 11.

Marketing technológiák

19:00 – 21:00
2020.02.19. CEU, 1051 Budapest, Nádor utca 15,
jelentkezési határidő: 2020. február 19.

Adatstratégák élete és kora

19:00 – 21:00
2020.02.20. CEU, 1051 Budapest, Nádor utca 15,
jelentkezési határidő: 2020. február 20.

Akik minket választottak