Online

Design Thinking

Egy fontos és üdítő szemléletváltozás zajlik a vállalatoknál. A szokásos költség-haszon alapú megközelítés mellett megjelennek az ügyfelet mint embert középpontba állító iskolák. Újra fókuszba kerül a valódi értékteremtés, amit kísérletezéssel, megfigyeléssel és más, tényeket előcsalogató technikákkal támogatnak a hozzáértő innovátorok. A legszebb, hogy végül ennek a szemléletnek az eredményei abszolút összhangban vannak a költség-haszon Excelekkel is.

Az emberközpontú kreatív tervezés remek kiegészítése lehet az agilis működésnek, ami az innováció gyorsaságát teszi lehetővé instabil környezetben, mert a design thinking az agilitás előtti kreatív szakaszban biztosít segítséget a szervezetek számára. Intenzív, élmény alapú tréningünkön ezt a tervezési módszert tanítjuk meg a résztvevőknek.

Milyen előnyei lehetnek, ha elvégzed a képzést?

 • Ha csapatban dolgozol, akkor az itteni gyakorlatok segítenek empátiát kiépíteni a csapattagok között.
 • Ha ügyfelekkel dolgozol közvetlenül, akkor segít empátiát kiépíteni az ügyfelek felé.
 • Segít az ügyfélélmény növelésében.
 • Segíti, hogy a tervezett innováció megvalósuljon.
 • Segít a bevételnövelésben.

Szakértők

Bogár Bence
Experience designer
https://hu.linkedin.com/in/bncbgr

Bence szabadúszó élménytervezőként innovatív csapatoknak segít hasznos, jól használható és szerethető szolgálatások tervezésében. Mindeközben pedig azt kutatja, hogy az embereket miként motiválja, illetve manipulálja a design ereje.

Korábban a Kitchen Budapest startup programjának vezetőjeként, a Mobil- és SocialPiknik társszervezőjeként, illetve a Colabs társalapítójaként kereste az ötlet, a csapat és a megvalósítás kapcsolatait, vagyis a sikeres startupok receptjét.

 

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/bogar-bence.jpg

Bogár Bence

Experience designer

Kinek ajánljuk?

 • azoknak, akik közvetlenül ügyfelekkel dolgoznak
 • akik szolgáltatásokat fejlesztenek, és így közvetve találkoznak az ügyfelek igényeivel, és szeretnék az ügyfélélményt növelni
 • mindenkinek, aki érteni szeretné, hogyan teremt gazdasági értéket az empátián és adatokon alapuló tervezés
 • aki szeretne munkatársélményt növelni, hiszen így nőhet az elköteleződés a céggel szemben
 • akik új eszközöket szeretnének kapni kreativitásuk használatához, akik szeretnének innoválni nagyobb hatékonysággal, de kisebb kockázattal
 • akik szeretnének bevételt növelni az ügyfélélmény és az innováció által
 • akik iparág és szaktudástól független tudásra vágynak. A tréning egyaránt sokat ad azoknak, akiknek van design előképzettségük és azoknak, akik a technológia vagy üzlet irányából érkeznek. A résztvevőknek elméleti megértése és gyakorlati tapasztalása lesz, hogy miért érdemes és hogyan kell ügyfélközpontúan tervezni.

AZOKNAK NEM AJÁNLJUK, AKIK...

 • azért jönnének, hogy később Design Thinking workshopokat vezessenek.

A képzés tematikája

 • • Design Thinking bevezetés: rövid designelméleti alapozás után megismerjük a design thinking működését, néhány design specifikus kutatási módszert és a képzés során használt online eszközöket (Miro és Marvel app). Kialakítjuk a projekt csapatokat és megismerjük a megvalósítandó projektet.

  • Stinky Fish: Avagy hogyan lehet kiépíteni az empatizálás képességét? Minden sikeres projektfeladat előfeltétele a résztvevők közti bizalom és egymásra hangoltság. Hogy lehet egyszerűen beszélni azokról rejtett félelmeinkről, melyek csak akadályoznák a munkát és kreatív folyamatokat?

  • Customer Journey Map: A problémafeltárás művészete. A történetmesélést és vizualizáció eszközei önmagukban is alkalmasak az empátia képességének támogatására, együtt pedig felkészítik a csapattagokat, hogy az ügyfeleik helyébe képzeljék magukat és az ő valós igényeikre fejlesszenek megoldást.

 • • Anti Idea - ötletek felhalmozása. A kreativitásról sokan hiszik, hogy egy tulajdonság, ami vagy valaki sajátja, vagy nem. Valójában viszont egy módszertan követése, ami előhozza a sokunkban ott szunnyadó készséget.

  • Rapid Prototyping, vagyis prototípuskészítés. Egy kép többet mond ezer szónál, egy prototípus pedig ezer meetingnél. Bütyköld össze, mutasd meg, és szedd össze a vevők visszajelzését. Tréningünkön megmutatjuk, mi értelme van nagyon gyorsan létrehozni tesztelhető megoldási javaslatokat, és azokat adott időkereten belül kipróbálni.

  • Mom Teszt - felhasználói tesztelés. Avagy hogyan lehet kiszűrni egy beszélgetésből az önkéntelen hízelgést és hazugságot, hogy valóban kiderüljön, mennyit érnek az adott prototípusok. Ötletek validálása kompromisszumok nélkül.

  • Implementáció és prezentációk. A tréning végén a résztvevők bemutatják saját elkészített prototípusaikat. Visszajelzések mentén értékeljük egymás projektjeit.

  • Tapasztalatcsere és konklúziók.

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

4 nap 09:00-13:00 közt, összesen 16 óra*

a képzés indulása:
2020. november 9.
jelentkezési határidő:
2020. november 8.
képzési alkalmak:
hétfőtől - csütörtökig
szükséges képzettség:
érettségi
helyszín:
Zoom Meeting
részvételi díj:
225.000 Ft + ÁFA

* a változtatás jogát
fenntartjuk

Brunner Éva Projektmenedzser
Érdeklődöm! Jelentkezem!

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Helyszíni jelentkezés esetén rendezvényeinken: 5% kedvezmény
 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény
 • Alumni tagként: 15% kedvezmény

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Igény esetén egyedi vállalati képzést is adunk, árajánlatért keresd kapcsolattartónkat!

Fontos:

Minimum létszám

A képzésünket csak megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el.

Egyedi ajánlat

Igény esetén egyedi vállalati képzést is adunk, árajánlatért keresd kapcsolattartónkat!

Nyilvántartási szám

B/2020/001149Ajánlott képzéseink

Agilis vezetők a digitális korban

2 félév, 18 alkalom, 72 óra*
Képzés indulás: 2020. október 22.

Egy agilis gondolkodású vezető érti a felforgató innováció természetét, időben felismeri a jelenlegi értékláncát átíró új versenytársakat, és megragadja a technológiában rejlő lehetőségeket.

Intelligent Marketing

2 félév, 17 alkalom, 68 óra*
Képzés indulás: 2020. október 21.

Az újkori marketingszakemberek feladata komplex: egyszerre van szükségük az ügyfélközpontú marketingmegközelítés széles megértésére, folyamatosan változó marketing technology ismeretekre és mély tudásra egyes szakterületeken. Specialistából kell T-tudású szakemberré válniuk – ebben támogatja őket a mi képzésünk.

Scrum Master Alapok

2 nap, 16 óra*
Képzés indulás: 2020. november 3.

A Scrum Master tréningünk során eljuttatunk az agilis alapoktól a bevezetés gyakorlatáig. Általános képet kapsz a legfontosabb szerepekről, eseményekről, dokumentumokról, sőt áttekintést adunk az agilis működés skálázásáról. Ez utóbbi kifejezetten érdekes lehet nagyvállalati környezetben.
Aktuális események

Nem Piaci Szereplők x Adatok meetup

Mire használják az adattudományt a Magyar Posta hálózatkutatói, a NAV nyomozói, a kutató pszichológusok vagy a Mobilfizetési Zrt. üzletfejlesztői?

19:00-21:00
2020.11.04 Zoom Live
jelentkezési határidő: 2020. november 4., 15:00

Rejtett kapcsolatok előadás-sorozat

A BarabásiLab, a Ludwig Múzeum és a KÜRT Akadémia közös előadás-sorozata a hálózatok rejtett kapcsolatairól

16:00-18:00
2021.01.09
jelentkezési határidő: 2020. november 14., 15:00

Akik minket választottak