Scrum Master

Az agilis módszertanok a szoftverfejlesztés világából indultak, de ma már egyaránt alkalmazzák a marketing, HR és backoffice területén, startupok és multinacionális óriásvállalatok is. A folyamatos alkalmazkodás szükségességére, fejlődésre, az ügyféligények szem előtt tartására nevelik a vállalatokat, miközben rugalmassá és lényegesen gyorsabbá teszik a működést.

Az agilis szervezeteket a folyamatos tanulás, a korai szállítás, a változásokra való nyitottság és állandó felkészültség jellemzi. Ez legalábbis a módszertan nagy ígérete. Hogy sikerül-e bevezetni és fenntartani, az sok tényezőn múlik, például azon, hogy a vezetők értik-e a szabályokat, és van-e elég rátermett, motivált munkatárs, aki tudja és akarja is alkalmazni azokat.
A Scrum Master tréningünk során eljuttatunk az agilis alapelvektől a bevezetés gyakorlatáig. Általános képet kapsz a legfontosabb szerepekről, eseményekről, dokumentumokról, sőt áttekintést adunk az agilis működés skálázásáról. Ez utóbbi kifejezetten érdekes lehet nagyvállalati környezetben.

A Scrum Master szerepköre kulcsfontosságú az agilis munkafolyamatok során. Ő felel a fejlesztési szabályok és folyamatok betartatásáért a rövid ciklusok (sprintek) során. Fő feladata a megrendelő képviselője (Product Owner) és a célokat megvalósító csapat hatékony együttműködésének elősegítése. Biztosítja, hogy a csapattagok emlékezzenek a vállalásokra és ígéretekre, illetve elhárítja a csapat útjában álló akadályokat. A Scrum keretrendszere lényegesen eltér a hagyományos, waterfall típusú projektmenedzsment módszertantól, ami a csapatokban kezdetben konfliktusok forrása lehet. A Scrum szabályok betartása azonban biztonságot nyújt a csapattagoknak és stabil keretet ad a mindennapi munkához.

Az elméleti alapozás és esettanulmányok után rögtön helyzetbe hozunk: kipróbálhatod magad a Scrum szerepekben tanuló feladataink és egy mintaprojekt segítségével.


MIRE SZÁMÍTHATSZ?

 • Intenzív elméleti és gyakorlati tudásátadásra kreatív és interaktív módszerekkel.
 • Azonnal használható tudásra, sorvezetőkre, valós üzleti példákra.
 • Kis létszámú csoportra (maximum 16 fő), ahol teret kaphatnak a kérdéseid.
 • A képzés végén magyar nyelvű oklevelet állítunk ki neked. Ha nemzetközi képesítést szeretnél, Scrum Master Haladó tréningünket ajánljuk. Sőt, Scrum Master és Scrum Master Haladó programunkat együtt is elvégezheted.


A KÉPZÉS SZAKMAI PARTNERE 

A Shiwaforce.com Zrt., az agilis vezetés szakértője és díjnyertes digitális megoldások szállítója.

CSOMAG AJÁNLAT

SCRUM MASTER KÉPZÉSI CSOMAG

Agilis és Scrum Master Alapok és Scrum Master Haladó tréningjeinket csomagban is megveheted!
a csomag díja:
550.000 Ft + ÁFA helyett
390.000 Ft + ÁFA

Szakértők

Földházi Csaba
Partnerkapcsolati igazgató, agilis tréner, ShiwaForce.com Zrt.
https://www.linkedin.com/in/foldhazi/

Csaba első jótanácsa, hogy mindig készen kell álljunk a változásra. A nyitottság és rugalmasság, a felhasználói és ügyféligényekhez alkalmazkodás ma már alapvető feltétele a jól végzett munkának .

A ShiwaForce.com igazgatójaként azon dolgozik, hogy gazdaságos és profitábilis online jelenlétet alkosson csapatával nagyvállalati partnerei számára. Csaba tapasztalatai szerint az ügyfélélmény megalkotása vezeti át a nagyvállalatokat digitális transzformáción. 

Több éve tart agilis tréningeket a legváltozatosabb összetételű csapatok számára. Néhány órás bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át a 30 fős külföldi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet agilis coachként.

Csaba hobbija az IoT: minden távolról vezérelhető eszköz, tárgy és lehetőség érdekli.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/foldhazi-csaba.jpg

Földházi Csaba

Partnerkapcsolati igazgató, agilis tréner, ShiwaForce.com Zrt.

Kora András
Product Owner, Scrum Master, agilis tréner, ShiwaForce.com Zrt.

Több mint 15 éves, nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkezik nagyvállalati szoftver projektek szállításában, legyen szó műholdak pályára állításáról, vagy akár egy új Disney film többnyelvű microsite-jának elkészítéséről. A ShiwaForce.com-nál az elmúlt években Product Ownerként és Scrum Masterként segíti a csapatok munkáját. A nemzetközi projektek vezetése mellett Amazon AWS, Google Cloud, SAP és Docker képesítéseket szerzett. Folyamatos tanulással készül fel a szakmai kihívásokra, folyamatosan követi a nemzetközi konferenciákat és trendeket. András a webes technológiák híve, elkötekezett a nyílt forráskódú szoftverek iránt, ugyanakkor utazással, fotózással és olvasással ellensúlyozza a gép előtt töltött időt.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kora-andras.jpg

Kora András

Product Owner, Scrum Master, agilis tréner, ShiwaForce.com Zrt.

Kinek ajánljuk?

 • Mindenkinek, aki érteni akarja, hogyan lehet bevezetni és fenntartani az agilis működést egy szervezetben.
 • Azoknak, akik Scrum Masterként szeretnék folytatni karrierjüket és szükségük van ehhez stabil alapokra, valamint gyakorlott oktatók többéves tapasztalatára. 

A képzés tematikája


 • Agilitás általános fogalma, felhasználása különböző területeken.

  Minden cég szoftvercég, de mit jelent ez a mindennapokban? Mi a különbség a bevezetés során a kis- és nagyvállalati környezet közt? Mitől más egy komplex és egy bonyolult rendszer? Hogyan lehet működési kiválóságot elérni ezekben?

  Tervezési iskolák: vízesés modell VS iteratív modell. Hol helyezkedik el az agilitás a módszertanok térképén, milyen iskolái vannak, mikor érdemes ezt használni, mikor nem, és mit mond az Agilis Manifesto.

  Scrum játék: a saját bőrödön érezheted, miben segít és meddig juttat el a játékszabályok megváltoztatása.


 • Scrum Guide: összefoglaló a scrum alapjairól, legfontosabb szerepekről, eseményekről, dokumentumokról.

  Kanban, Burndown chart, Business Value, Story pont – olyan eszközöket adunk, amiket már holnap elkezdhetsz használni.

  A skálázott agilis szervezet és az agilitás bevezetésének buktatói – ez egy sok érzékenységet és alapos szakértelmet kívánó feladat. Sok esetben a bevezetéssel járó feszültségek felszínes kezelése azt okozza, hogy a legjobb emberek csalódnak benne, így rengeteg kudarcos kísérletről lehet hallani. Segítünk, hogy ez ne történhessen meg.

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

2 nap, 16 óra*

a képzés indulása:
2019. november 14.
jelentkezési határidő:
2019. november 13.
képzési alkalmak:
csütörtök-péntek

09:00-17:00 óra közt

szükséges képzettség:
érettségi
helyszín:
CEU

1051 Budapest, Nádor utca 15.

részvételi díj:
225.000 Ft + ÁFA

* a változtatás jogát
fenntartjuk

Tasnády Fanni Projektmenedzser
Érdeklődöm!

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Helyszíni jelentkezés esetén rendezvényeinken: 5% kedvezmény
 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény.
 • Alumni tagként: 10% kedvezmény
 • Scrum Master képzési CSOMAG: Scrum Master és Scrum Master Haladó tréningünket együtt is megveheted, ennek ára 390.000 Ft + Áfa!

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Akik minket választottak