Scrum Master Alapok

Miért jelentkezz live-online képzésünkre?

 • Az online képzés hallgatóink számára kellemes meglepetést okozott: interaktívan tanulhattak, és igazi csapat alakulhatott belőlük.
 • Az oktatók nem könyvszagú ismereteket oktatnak, hanem gyakorlati, hétköznapi példákat, mert maguk is gyakorolják napi szinten ezt a módszertant.
 • Azt tudhatod meg, ami valóban érdekel: a tartalmak egy jó része nincs a slideokon, mert a hallgatók kérdései alapján is alakítjuk az oktatást.
 • Mi nemcsak tanítjuk az agilis működést, hanem gyakoroljuk is: már március 25-én elindítottuk az első online képzésünket. Hiszünk abban, hogy a válság után is az marad életben, aki megtanul gyorsan alkalmazkodni, és reagálni a piac változásaira.
 • Érdemes belevágnod a képzésbe, ha tervezhetőségre és rendre vágysz ebben a kiszámíthatatlan időszakban.

Az agilis módszertanok a szoftverfejlesztés világából indultak, de ma már egyaránt alkalmazzák a marketing, HR és backoffice területén, startupok és multinacionális óriásvállalatok is. A folyamatos alkalmazkodás szükségességére, fejlődésre, az ügyféligények szem előtt tartására nevelik a vállalatokat, miközben rugalmassá és lényegesen gyorsabbá teszik a működést.

Az agilis szervezeteket a folyamatos tanulás, a korai szállítás, a változásokra való nyitottság és állandó felkészültség jellemzi. Ez legalábbis a módszertan nagy ígérete. Hogy sikerül-e bevezetni és fenntartani, az sok tényezőn múlik, például azon, hogy a vezetők értik-e a szabályokat, és van-e elég rátermett, motivált munkatárs, aki tudja és akarja is alkalmazni azokat.
A Scrum Master tréningünk során eljuttatunk az agilis alapoktól a bevezetés gyakorlatáig. Általános képet kapsz a legfontosabb szerepekről, eseményekről, dokumentumokról, sőt áttekintést adunk az agilis működés skálázásáról. Ez utóbbi kifejezetten érdekes lehet nagyvállalati környezetben.

A Scrum Master szerepköre kulcsfontosságú az agilis munkafolyamatok során. Ő felel a fejlesztési szabályok és folyamatok betartatásáért a rövid ciklusok (sprintek) során. Fő feladata a megrendelő képviselője (Product Owner) és a célokat megvalósító csapat hatékony együttműködésének elősegítése. Biztosítja, hogy a csapattagok emlékezzenek a vállalásokra és ígéretekre, illetve elhárítja a csapat útjában álló akadályokat. A Scrum keretrendszere lényegesen eltér a hagyományos, waterfall típusú projektmenedzsment módszertantól, ami a csapatokban kezdetben konfliktusok forrása lehet. A Scrum szabályok betartása azonban biztonságot nyújt a csapattagoknak és stabil keretet ad a mindennapi munkához.

Az elméleti alapozás és esettanulmányok után rögtön helyzetbe hozunk: kipróbálhatod magad a Scrum szerepekben tanuló feladataink és egy mintaprojekt segítségével.


MIRE SZÁMÍTHATSZ?

 • Intenzív elméleti és gyakorlati tudásátadásra kreatív és interaktív módszerekkel.
 • Azonnal használható tudásra, sorvezetőkre, valós üzleti példákra.
 • Kis létszámú csoportra (maximum 16 fő), ahol teret kaphatnak a kérdéseid.
 • A képzés végén magyar nyelvű oklevelet állítunk ki neked. Ha nemzetközi képesítést szeretnél, Scrum Master Haladó tréningünket ajánljuk. Sőt, Scrum Master és Scrum Master Haladó programunkat együtt is elvégezheted.


A KÉPZÉS SZAKMAI PARTNERE 

A Shiwaforce.com Zrt., az agilis vezetés szakértője és díjnyertes digitális megoldások szállítója.

CSOMAG AJÁNLAT

SCRUM MASTER KÉPZÉSI CSOMAG

Agilis és Scrum Master Alapok és Scrum Master Haladó tréningjeinket csomagban is megveheted!

A képzési csomag más kedvezményekkel nem összevonható.

a csomag díja:
450.000 Ft + ÁFA helyett
390.000 Ft + ÁFA

Szakértők

Földházi Csaba
Partnerkapcsolati igazgató, agilis tréner, ShiwaForce.com Zrt.
https://www.linkedin.com/in/foldhazi/

Csaba első jótanácsa, hogy mindig készen kell álljunk a változásra. A nyitottság és rugalmasság, a felhasználói és ügyféligényekhez alkalmazkodás ma már alapvető feltétele a jól végzett munkának .

A ShiwaForce.com igazgatójaként azon dolgozik, hogy gazdaságos és profitábilis online jelenlétet alkosson csapatával nagyvállalati partnerei számára. Csaba tapasztalatai szerint az ügyfélélmény megalkotása vezeti át a nagyvállalatokat digitális transzformáción. 

Több éve tart agilis tréningeket a legváltozatosabb összetételű csapatok számára. Néhány órás bevezetőktől a rendszeres tréningekig, néhány fős teamektől a nagyvállalati közép-és felsővezetőkön át a 30 fős külföldi egyetemista csoportokig sokféle összetételű és mélységű oktatást szervez és vezet agilis coachként.

Csaba hobbija az IoT: minden távolról vezérelhető eszköz, tárgy és lehetőség érdekli.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/foldhazi-csaba.jpg

Földházi Csaba

Partnerkapcsolati igazgató, agilis tréner, ShiwaForce.com Zrt.

Kora András
Product Owner, Scrum Master, agilis tréner, ShiwaForce.com Zrt.

Több mint 15 éves, nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkezik nagyvállalati szoftver projektek szállításában, legyen szó műholdak pályára állításáról, vagy akár egy új Disney film többnyelvű microsite-jának elkészítéséről. A ShiwaForce.com-nál az elmúlt években Product Ownerként és Scrum Masterként segíti a csapatok munkáját. A nemzetközi projektek vezetése mellett Amazon AWS, Google Cloud, SAP és Docker képesítéseket szerzett. Folyamatos tanulással készül fel a szakmai kihívásokra, folyamatosan követi a nemzetközi konferenciákat és trendeket. András a webes technológiák híve, elkötekezett a nyílt forráskódú szoftverek iránt, ugyanakkor utazással, fotózással és olvasással ellensúlyozza a gép előtt töltött időt.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kora-andras.jpg

Kora András

Product Owner, Scrum Master, agilis tréner, ShiwaForce.com Zrt.

Szintén Erika
Key account manager, Agile trainer, ShiwaForce
https://www.linkedin.com/in/erika-szint%C3%A9n-09276415a/

A ShiwaForce-nál trainer account managerként segíti az ügyfeleket az agilis transzformáció útján tréningekkel, illetve tanácsadással.

Tréneri képzettséggel, több éves multinacionális tapasztalattal rendelkezik, így számtalan iparágban nyílt lehetősége megismerni az ügyféligények, agilis csapatok és projektek, valamint az agilis szerepkörök gyakorlati működését.

Era szerint a folyamatos tanulás és a változásra való nyitottság a mindennapi életünk szerves részét kell, hogy képezze annak érdekében, hogy készen álljunk a jövő kihívásaira.

Szabadidejében szeret túrázni, kerékpározni és kertészkedni  

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/06/Szinten_Erika-2.jpg

Szintén Erika

Key account manager, Agile trainer, ShiwaForce

Bársony Balázs
Training konzulens, ShiwaForce
https://www.linkedin.com/in/bársony-balázs-95805b149/

8 éves tréneri tapasztalattal rendelkezik, főként soft skill- és kompetenciafejlesztési területeken.

Legkedveltebb témái: önismeret, kommunikáció, motiváció, emberek közötti együttműködés a szervezeteken belül és a magánéletben egyaránt. Tréneri tapasztalatait vállalati környezetben és önszerveződő csapatok oktatásában szerezte, valamint a ShiwaForce trénerként folyamatosan vesz részt nagyvállalatok agilis transzformációjának támogatásában.

29 éves sportolói tapasztalattal a háta mögött szívesen dolgozik csapatban és segít csapatok működését hatékonyabbá, eredményesebbé tenni.

Hisz abban, hogy az igazi változás akkor kezdődik, ha az ember kilép eddigi sémáiból, és más viselkedésmódokat is alkalmaz a hétköznapok során.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/06/barsony_balazs_150x510.png

Bársony Balázs

Training konzulens, ShiwaForce

Kinek ajánljuk?

 • Mindenkinek, aki érteni akarja, hogyan lehet bevezetni és fenntartani az agilis működést egy szervezetben.
 • Azoknak, akik Scrum Masterként szeretnék folytatni karrierjüket és szükségük van ehhez stabil alapokra, valamint gyakorlott oktatók többéves tapasztalatára. 

A képzés tematikája


 • Agilitás általános fogalma, felhasználása különböző területeken.

  Minden cég szoftvercég, de mit jelent ez a mindennapokban? Mi a különbség a bevezetés során a kis- és nagyvállalati környezet közt? Mitől más egy komplex és egy bonyolult rendszer? Hogyan lehet működési kiválóságot elérni ezekben?

  Tervezési iskolák: vízesés modell VS iteratív modell. Hol helyezkedik el az agilitás a módszertanok térképén, milyen iskolái vannak, mikor érdemes ezt használni, mikor nem, és mit mond az Agilis Manifesto.

  Scrum játék: a saját bőrödön érezheted, miben segít és meddig juttat el a játékszabályok megváltoztatása.


 • Scrum Guide: összefoglaló a scrum alapjairól, legfontosabb szerepekről, eseményekről, dokumentumokról.

  Kanban, Burndown chart, Business Value, Story pont – olyan eszközöket adunk, amiket már holnap elkezdhetsz használni.

  A skálázott agilis szervezet és az agilitás bevezetésének buktatói – ez egy sok érzékenységet és alapos szakértelmet kívánó feladat. Sok esetben a bevezetéssel járó feszültségek felszínes kezelése azt okozza, hogy a legjobb emberek csalódnak benne, így rengeteg kudarcos kísérletről lehet hallani. Segítünk, hogy ez ne történhessen meg.

Hallgatóink mondtákSzeptemberi hallgató

Nagyon elégedett voltam. Az eddigi tapasztalataim és tudásom végre rendszerbe került! Rendkívül jól strukturált a képzési anyag.

Szeptemberi hallgató

A digitális környezet muszáj volt, de nem vett el a képzés értékéből. Rendszerező, hasznos tudást kaptam.

Gyakran ismételt kérdések


 • Elindul-e a képzés tantermi keretek között, vagy csak online lesz lehetőség csatlakozni?

  • Egyelőre tantermi keretek között szeretnénk a képzést elindítani, de ha a vírushelyzet megköveteli, akkor átállunk live-online képzésre. A live-online képzésnél ugyanolyan interaktív képzésre számíthatsz, mint tantermi képzés esetén, a tavaszi képzések hallgatóinak visszajelzései alapján hatékonyan működött ez a képzési forma is.

  Mennyire keresett pozíció a Scrum Master?

  • Egyre több cég megy át agilis transzformáción, egyre elterjedtebb a Scrum módszertan cégszintű alkalmazása. Mára nemcsak a szoftverfejlesztő cégek körében népszerű ez a működési forma hanem többek között bankok, pénzintézetek, telekommunikációs cégek körében is így egyre nagyobb a kereslet a jól képzett Scrum Masterek iránt.


  Lehet-e érvényesülni a munkaerőpiacon, mint frissen végzett Scrum Master?

  • Ez a képzés megadja a kezdőlöketet a karrierváltáshoz. Azonban az elhelyezkedéshez a Scrum Master haladó képzés elvégzését is ajánljuk, mert a nemzetközi vizsga nagyobb biztonságot adhat. Vannak olyan cégek, főleg IT területen, ahol örülnek, ha a Scrum Master is rendelkezik domaintudással, de bőven akadnak olyan pozíciók is, ahol erre nincs szükség. A Scrum Master képzésünk erős módszertani alapokat ad, melyre építve céges környezetben gyakorlati tapasztalatokat szerezhetsz.


  Milyen előképzettség, illetve szakmai tapasztalat szükséges a képzéshez?

  • A Scrum Master alapozó képzésre bárki beiratkozhat, nincs szükség speciális szakmai tapasztalatra vagy meghatározott egyetemi végzettségre, ezért az érettségit jelöltük meg alapkövetelménynek. A Scrum Master haladó képzés elvégzéséhez 1-2 éves szakmai tapasztalat ajánlott, ennek hiányában javasoljuk a Scrum Master alap képzésünk elvégzését.


  Lesz-e vizsga a képzés végén?

  • Igen. A Scrum Master alap képzésen egy rövid, tesztes vizsgára számíthatsz. A haladó képzésünkön pedig a nemzetközi, online vizsgára készítünk fel.


  Lesznek-e gyakorlati tanácsok, tippek, melyek mögött valódi tapasztalat áll?

  • Szakmai partnerünk a ShiwaForce.com Zrt., ahol több, mint 15 éve Scrum módszertan szerint fejlesztenek és dolgoznak teljes céges szinten. Ebből a tudásból merítve sok céget segítettek már át az agilis transzformáción. Ezért oktatóinktól nem a száraz, elméleti anyag ledarálására, hanem naprakész, gyakorlati alkalmazásból, életből vett példákra, tanácsokra, tippekere számíthatsz.


  Van-e későbbi képzési időpont?

  • Tájékozódj projektmenedzserünknél!


  Általában mekkora a résztvevők létszáma a képzésen?

  • Ezt a képzést kiscsoportos formában indítjuk, tantermi képzés esetén 8-14 fő, online képzés esetén 5-10 fő a várható létszám.


  Milyen papírt kapok a képzés végén?

  •Az alábbi igazolásokat tudjuk biztosítani:

  Kormányhivatal által kiállított tanúsítvány – kiállítjuk, ha a jelentkezési lapon hozzájárultál adataid továbbításához.

  KÜRT Akadémia képzési igazolása, amely tartalmazza az általatok elvégzett modulokat – minden esetben kiállítjuk.

  Képzési badge – minden esetben kiállítjuk.

  Emellett nagy örömünkre korábbi hallgatóinktól azt a visszajelzést kapjuk, hogy a KÜRT Akadémia képzései ismertek és elismertek szakmai körökben, így a legtöbb vállalat pontosan tudni fogja, hogy naprakész, széles körű és magas szintű tudásra tettél nálunk szert.

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

2 nap, 16 óra*

a képzés indulása:
2021. február 16.
jelentkezési határidő:
2021. február 15.
képzési alkalmak:
kedd-szerda

09:00-17:00 óra közt

szükséges képzettség:
érettségi
helyszín:
ShiwaForce

1123 Budapest, Alkotás utca 17-19.

részvételi díj:
225.000 Ft + ÁFA

* a változtatás jogát
fenntartjuk

Szabó Sándor Projektmenedzser
Érdeklődöm! Jelentkezem!

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Helyszíni jelentkezés esetén rendezvényeinken: 5% kedvezmény
 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény.
 • Alumni tagként: 15% kedvezmény
 • Scrum Master képzési CSOMAG: Scrum Master és Scrum Master Haladó tréningünket együtt is megveheted, ennek ára 390.000 Ft + Áfa!

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Hasznos információk

Minimum létszám

A képzésünket csak megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el.

Egyedi ajánlat

Igény esetén egyedi vállalati képzést is adunk, árajánlatért keresd kapcsolattartónkat!

Nyilvántartási szám

B/2020/001149Ajánlott képzéseink

Product Owner

2 nap, 16 óra*
Képzés indulás: 2021. január 26.

A Product Owner tréning célja az agilis és Scrum keretrendszer bemutatása, ezen belül a PO szerephez szükséges elmélet és gyakorlat átadása.

Agilis vezetők a digitális korban

2 félév, 18 alkalom, 72 óra*
Képzés indulás: 2021. március 25.

Egy agilis gondolkodású vezető érti a felforgató innováció természetét, időben felismeri a jelenlegi értékláncát átíró új versenytársakat, és megragadja a technológiában rejlő lehetőségeket.

Scrum Master Haladó

3 alkalom, 16 óra* (két egymást követő napon+vizsga)
Képzés indulás: 2021. május 25.

A Scrum Master tréningre épülő haladó programunkon óriási figyelmet szentelünk a legjobb gyakorlatoknak és helyzeteknek (lásd hallgatókat a Scrum Masterek további kihívásaira. A tréning végén helyszínt és infrastruktúrát biztosítunk egy nemzetközi Scrum Master vizsgához, amely egyszeri díját a képzés ára tartalmazza.
Akik minket választottak