Adatstratégák élete és kora

Miért jó, ha a 21. század menedzsere beszéli az adatok nyelvét? Miről marad le, ha nem? Mit jelent az adatalapú döntéshozás? Milyen formákat ölt a tervezésben és a működtetésben? Meetupunkon olyan vezetők szólalnak meg, akik munkájukkal válaszolták meg ezeket a kérdéseket.

Toldy Gábor (Dashcoar): 
Milyen izgalmakat rejt egy mérnök csapat menedzselése, miközben 14 országban valósít meg projekteket 5 év alatt? Hogyan biztosítható, hogy 3000 km-re is kereshető, kontrollálható és azonnal értelmezhető legyen az adat, amikor párhuzamos gyártás zajlik több országban és egy másikban pedig épül a világ egyik legbonyolultabb épülete? Ez az esettanulmány azt mutatja be, hogyan lesz optimális megoldás erre a data science, hogyan segíti a menedzsmentet nyeregben tartani az extrém körülmények közt is.

Erni Tamás (Loxon): 
A foci és gyereknevelés mellett talán a mesterséges intelligencia az a terület, amihez mindenki ért. És persze kevesen csinálják jól. Esettanulmányokkal mutatjuk be, hogy vezetői szempontból mely tényezők a legfontosabbak, ha gépi tanulás használatáról van szó, miben hordozzák a legnagyobb hasznot bankok számára, és milyen vezetői gyakorlatok kellettek a sikeres bevezetéshez.

Luczay Péter (Alteo):
[Az előadás részletei hamarosan érkeznek!]

Az est házigazdája Nagy-Rácz István, Data Science képzésünk vezetője.

Szakértők

Nagy-Rácz István
Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/istvann/

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab alapító senior partnere. Több mint 10 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetem adatbányászati kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudással. A Dmlab csapat operatív és stratégiai vezetése mellett az elmúlt években számos adatalapú start-upban dolgozott, valamint a Dmlabban felhalmozott tudást és tapasztalatot olyan technológiai megoldásokba transzferálja, amelyek segítségével különböző területen tevékenykedő vállalatokat segít az adatvezérelt működésben. Konferenciák, valamint egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/nagyracz-istvan.jpg

Nagy-Rácz István

Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia

Erni Tamás
managing partner, Loxon Solutions
https://www.linkedin.com/in/tam%C3%A1s-erni-595924/

A Loxon Solutions vezérigazgatója és sales vezetője. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte diplomáját, majd a Raiffeisen Bankban kezdte karrierjét, később az ECOSTAT Gazdaság- és Társadalomkutató Intézetnél folytatta munkásságát. 2001-ben kezdett a Loxon-nál dolgozni, ahol az üzleti tanácsadó csapat felépítésért volt felelős és számos banki hitelezéssel, behajtással és kockázatkezeléssel kapcsolatos projektet vezetett. Közreműködésével a Loxon a közép-kelet európai piac vezető hitelezési és kockázatkezelési szoftverfejlesztőjévé vált. Elért tapasztalatai és sikerei alapján 2005-ben Partnerré nevezték ki.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/01/erni-tamas.png

Erni Tamás

managing partner, Loxon Solutions

dr. Toldy Gábor
tulajdonos, CEO, Dashcoar
https://www.linkedin.com/in/gabortoldy/

Építész, BIM szakértő, közgazdász és data scientist. Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a menedzsment és a homlokzati tervezés területén. Erős IT menedzsment ismeretekkel és fejlett BIM know-how-val rendelkezik, amelyek felhasználhatók építkezési és építési burkolatok tervezéséhez, valamint a gyártás és a kivitelezés optimalizálásához tartozik. Sikeres mérnöki csapatot épített fel egy ötletből, a csapattal pedig kiemelkedő építési projekteket.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/01/toldy-gabor.png

dr. Toldy Gábor

tulajdonos, CEO, Dashcoar

Luczay Péter
Director, Wholesale Energy Trading and Virtual Power Plant Management, Alteo
https://www.linkedin.com/in/peterluczay/
https://secure.gravatar.com/avatar/818f348c71c17f44fb69f676baeb6862?s=96&d=mm&r=g

Luczay Péter

Director, Wholesale Energy Trading and Virtual Power Plant Management, AlteoAjánlott képzéseink

IOT for Business

9 alkalom
Képzés indulás: 2020. április 15.

Tudod már, honnan lesz adatod? 9 napos képzés a fizikai rendszerek digitalizációjáról.

Data Science

2 félév, 18 alkalom, 90 óra*
Képzés indulás: 2020. március 13.

Az adatok nyelvét beszélő specialisták a következő évek legkeresettebb szakemberei közé tartoznak. Hogy miért vagyunk biztosak ebben? Mert az adatgyűjtésre alkalmas eszközök elárasztották a mindennapjainkat és ezzel egy időben az adatokba zárt intelligencia lett a sikeres vállalkozások legnagyobb tőkéje.

AI Technológia

2 félév, 19 alkalom, 76 óra*
Képzés indulás: 2020. április 16.

A mesterséges intelligencia robbanó növekedése számtalan iparágban tapasztalható. Magyarországon is egyre nagybb igény van olyan szakemberekre, akik széles körű technológiai és iparági ismereteikkel képesek AI projekteket megvalósítani - képzésünk nekik szól.