Adatstratégák élete és kora

Miért jó, ha a 21. század menedzsere beszéli az adatok nyelvét? Miről marad le, ha nem? Mit jelent az adatalapú döntéshozás? Milyen formákat ölt a tervezésben és a működtetésben? Meetupunkon olyan vezetők szólalnak meg, akik munkájukkal válaszolták meg ezeket a kérdéseket.

Toldy Gábor (Dashcoar): 
Milyen izgalmakat rejt egy mérnök csapat menedzselése, miközben 14 országban valósít meg projekteket 5 év alatt? Hogyan biztosítható, hogy 3000 km-re is kereshető, kontrollálható és azonnal értelmezhető legyen az adat, amikor párhuzamos gyártás zajlik több országban és egy másikban pedig épül a világ egyik legbonyolultabb épülete? Ez az esettanulmány azt mutatja be, hogyan lesz optimális megoldás erre a data science, hogyan segíti a menedzsmentet nyeregben tartani az extrém körülmények közt is.

Erni Tamás (Loxon): 
A foci és gyereknevelés mellett talán a mesterséges intelligencia az a terület, amihez mindenki ért. És persze kevesen csinálják jól. Esettanulmányokkal mutatjuk be, hogy vezetői szempontból mely tényezők a legfontosabbak, ha gépi tanulás használatáról van szó, miben hordozzák a legnagyobb hasznot bankok számára, és milyen vezetői gyakorlatok kellettek a sikeres bevezetéshez.

Luczay Péter (Alteo):
Az energetikát sokan nagy tehetetlenségű iparágnak tartják. Ez részben jogos, hiszen hatalmas beruházási volumenek mellett a döntések megvalósítása sokszor években, évtizedekben mérhető, a stratégiai időhorizont pedig emberöltőkben. Az általánosságban kevéssé ismert oldalon pedig ott van a végtelenségig fokozódó verseny. Az elemzők, az algoritmusok, a gépek versenye. A tét a profit, de sok esetben inkább az asztalnál (életben) maradás. A diszciplína exponenciálisan fokozódó teljesítménye vitathatatlan. Átfogó európai energetikai példákat és egy valós idejű autonóm elemző és végrehajtó rendszer fejlesztésének tapasztalatait hozza el előadónk.

Az est házigazdája Nagy-Rácz István, Data Science képzésünk vezetője.

Szakértők

Nagy-Rácz István
Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/istvann/

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab alapító senior partnere. Több mint 10 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetem adatbányászati kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudással. A Dmlab csapat operatív és stratégiai vezetése mellett az elmúlt években számos adatalapú start-upban dolgozott, valamint a Dmlabban felhalmozott tudást és tapasztalatot olyan technológiai megoldásokba transzferálja, amelyek segítségével különböző területen tevékenykedő vállalatokat segít az adatvezérelt működésben. Konferenciák, valamint egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/nagyracz-istvan.jpg

Nagy-Rácz István

Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia

Erni Tamás
managing partner, Loxon Solutions
https://www.linkedin.com/in/tam%C3%A1s-erni-595924/

A Loxon Solutions vezérigazgatója és sales vezetője. A Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte diplomáját, majd a Raiffeisen Bankban kezdte karrierjét, később az ECOSTAT Gazdaság- és Társadalomkutató Intézetnél folytatta munkásságát. 2001-ben kezdett a Loxon-nál dolgozni, ahol az üzleti tanácsadó csapat felépítésért volt felelős és számos banki hitelezéssel, behajtással és kockázatkezeléssel kapcsolatos projektet vezetett. Közreműködésével a Loxon a közép-kelet európai piac vezető hitelezési és kockázatkezelési szoftverfejlesztőjévé vált. Elért tapasztalatai és sikerei alapján 2005-ben Partnerré nevezték ki.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/01/erni-tamas.png

Erni Tamás

managing partner, Loxon Solutions

dr. Toldy Gábor
tulajdonos, CEO, Dashcoar
https://www.linkedin.com/in/gabortoldy/

Építész, BIM szakértő, közgazdász és data scientist. Több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a menedzsment és a homlokzati tervezés területén. Erős IT menedzsment ismeretekkel és fejlett BIM know-how-val rendelkezik, amelyek felhasználhatók építkezési és építési burkolatok tervezéséhez, valamint a gyártás és a kivitelezés optimalizálásához tartozik. Sikeres mérnöki csapatot épített fel egy ötletből, a csapattal pedig kiemelkedő építési projekteket.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/01/toldy-gabor.png

dr. Toldy Gábor

tulajdonos, CEO, Dashcoar

Luczay Péter
Director, Wholesale Energy Trading and Virtual Power Plant Management, Alteo
https://www.linkedin.com/in/peterluczay/

Gépészmérnöki (MSc) és Mérnök-közgazdász (MA) okleveleit a Miskolci Egyetemen, míg MBA diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Project Management Professional (PMP)® címmel, D. P. H. and Risk Management (The Oxford Princeton Programme) minősítéssel rendelkezik. Üzletfejlesztésben, illetve energetikai rendszerek tervezésében, kivitelezésében és üzemeltetésében meglévő másfél évtizedes tapasztalatát különböző vállaltoknál, több országot is érintő tevékenysége során szerezte. Jelenleg az ALTEO (Sinergy) Szabályozó Központjának (Virtuális Erőművének) felépítéséért, működéséért és fejlesztéséért felelős területet irányítja, azaz a vállaltcsoport erőműveinek termelésmenedzsmentjéért, a szegmens eredményes versenypiaci szerepléséért felelős.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/02/luczay_peter.jpg

Luczay Péter

Director, Wholesale Energy Trading and Virtual Power Plant Management, AlteoAjánlott képzéseink

IOT for Business

11 alkalom
Képzés indulás: Új időpont hamarosan

Tudod már, honnan lesz adatod? 9 napos képzés a fizikai rendszerek digitalizációjáról.

Data Science

2 félév, 18 alkalom, 90 óra*
Képzés indulás: 2021. november 12.

Az adatok nyelvét beszélő specialisták a következő évek legkeresettebb szakemberei közé tartoznak. Hogy miért vagyunk biztosak ebben? Mert az adatgyűjtésre alkalmas eszközök elárasztották a mindennapjainkat és ezzel egy időben az adatokba zárt intelligencia lett a sikeres vállalkozások legnagyobb tőkéje.

AI Technológia

1 félév, 12 alkalom, 88 óra*
Képzés indulás: Elindult, de szeptember 24-ig becsatlakozhatsz

A mesterséges intelligencia robbanó növekedése számtalan iparágban tapasztalható. Magyarországon is egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik széles körű technológiai és iparági ismereteikkel képesek AI projekteket megvalósítani - képzésünk nekik szól.