Agilitás a KKV-knál

A nagyvállalatok digitális-agilis transzformációjáról sok szót ejtettünk már, de mi a helyzet a KKV szektorban? Következő meetupunkon ezt a témát járjuk körbe.

  • Vityi Péter – KKV-k és a Crisis as Usual – Magyarországon a KKV-k adják a munkaerő kb. 75%-át, ezért a működésük hatásai felbecsülhetetlenül nagyok. Viszont őket viseli meg a legjobban sok olyan trend, ami miatt manapság a vészharangot szokás kongatni: munkaerőhiány, innováció hiánya, alacsony digitalizáltság – és persze ezek következményeként a csökkenő versenyképesség.
  • Kovach Anton – A CEO szerepe és elvárásai – Ha az első vezetők félvállról veszik a digitalizációt és agilitást, annak bizony az eredménye is olyan lesz. Vannak cserébe vállalatok, ahol a jó gyakorlatoknak évtizedes hagyománya van, Kovach Anton ezekből szedte össze a CEO-ra vonatkozókat.
  • Tóth-Szabó Linda – A HR szerepe és lehetőségei – Sok HR szakértőt bekorlátoz a rengeteg papírmunka, az egyhangú, kreativitást nem igénylő feladatok, sőt elveszik az energiát attól, hogy a HR a CEO stratégiai partnere legyen. Tóth-Szabó Linda elmeséli, hogyan lehet erre is fókuszálni.    
     

Szakértők

Vityi Péter
Ügyvezető partner
https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/

Villamosmérnök, startup vállalkozó, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke, 27 év informatikai tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Két éve az IVSZ elnökségi tagja, az Informatikai tagozat vezetője, az IVSZ alelnöke. Fő területe a digitális gazdaság, exportképesség – ezen a területeken rendszeres konferencia előadó. Jelenleg a KÜRT Akadémia és egy startup vállalkozás vezetése mellett a Digitális Jólét Programhoz tartozó Digitális Export stratégia kialakításának szakmai vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/Vityi-Péter.jpg

Vityi Péter

Ügyvezető partner

Kovach Anton
Alapító, CEO, ShiwaForce.com
https://hu.linkedin.com/in/anton-kovach

Kovach Anton több mint két évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik az agilitás, a Lean és Lean Startup módszertanok gyakorlati alkalmazásában.

A ShiwaForce.com digitális termékeket és megoldásokat szállító, két évtizedes nagyvállalati ügyféltapasztalattal rendelkező, közel 100 fős, startup szellemiségű vállalat. A ShiwaForce.com saját fejlesztésű vállalati működési modellje menedzsment módszertani innováció, egyben a vállalat fenntartható piaci versenyelőnyének garanciája is. Digitális termékeikkel és szolgáltatásaikkal a hazai bank- és biztosítási szektor nagyvállalatai, többek között az OTP Csoport, a Magyar Telekom, az MKB, Magyar Posta és az Erste Bank üzleti igényeit szolgálják ki nap mint nap.

Anton meggyőződése, hogy a gyors és sikeres alkalmazkodás, a nyitott, emberközpontú vállalatvezetés, a folyamatos tanulásra és változásra való nyitottság megtanulható és átadható, ezért évek óta menedzsment tréningeken osztja meg az agilitásról és a Lean módszertan alkalmazásáról szerzett tapasztalatait.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/kovach_anton.jpg

Kovach Anton

Alapító, CEO, ShiwaForce.com

Tóth-Szabó Linda
HR manager, Shiwaforce.com
https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/toth_szabo_linda.png

Tóth-Szabó Linda

HR manager, Shiwaforce.comAjánlott képzéseink

IOT for Business

11 alkalom
Képzés indulás: Új időpont hamarosan

Tudod már, honnan lesz adatod? 9 napos képzés a fizikai rendszerek digitalizációjáról.

AI Technológia

1 félév, 12 alkalom, 88 óra*
Képzés indulás: Elindult, de szeptember 24-ig becsatlakozhatsz

A mesterséges intelligencia robbanó növekedése számtalan iparágban tapasztalható. Magyarországon is egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik széles körű technológiai és iparági ismereteikkel képesek AI projekteket megvalósítani - képzésünk nekik szól.

Product Owner

3 nap, 24 óra*
Képzés indulás: 2021. október 05.

A Product Owner tréning célja az agilis és Scrum keretrendszer bemutatása, ezen belül a PO szerephez szükséges elmélet és gyakorlat átadása.