Teltház

AI – autók, intelligenciával

AI Technology meetup az önvezető autókban rejlő mesterséges intelligenciáról

Vajon miben különbözik egy önvezető autó (self-driving car) által használt mesterséges intelligencia az ipar egyéb területein alkalmazott módszerektől? És hogyan állnak a magyar alapítású startupok, vállalatok, illetve a nemzetközi hátterű nagyvállalatok az önvezető autókhoz vagy a közlekedéssel kapcsolatos kihívásokhoz fejlesztett mesterséges intelligenciával? Három előadónk ezekre a kérdésekre ad választ a KÜRT Akadémia AI meetupján.

A meetup házigazdája: Szabados Levente, a KÜRT Akadémia AI Technológia képzésének egyik vezetője. A 20-20 perces prezentációkat követően lehetőségetek lesz kérdezni is az előadóktól.

Program

  • Vajna Szabolcs - AI kutató, AIMotive – A mesterséges intelligencia, a klasszikus képfeldolgozás, a matematika és a fizika szerepéről az autó környezetének pontos háromdimenziós rekonstrukciójában.
  • Lányi Dávid - Head of Machine Learning Methods, Continental – Az AI kihívásokról a különböző szintű automatizált/autonóm vezető rendszerekben. Elmondja, mi teszi ezeket különlegessé az iparban alkalmazott egyéb AI technológiákhoz képest.   
  • Lövei Péter - Kutató, Commsignia – Az önvezető autók világában az egyes entitások egymás között kommunikálva osztják majd meg a környezetük állapotáról vélt információt, hogy aztán ezek alapján képesek legyen a számukra szükséges döntéseket meghozni. Ez az információ heterogén természetéből adódóan gyakran komplex, nagy méretű és nehezen interpretálható hagyományos, determinisztikus módszerekkel. Péter a mesterséges intelligenciához köthető ötleteket fog bemutatni, melyek ezt a problémát segítik áthidalni.

 

Lemaradtál? Nézd meg itt a teljes meetupot:

Szakértők

Szabados Levente
Vezető AI szakértő, Képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/levente-szabados-76334728/

“A tudat a hivatásom.” – Levente eredeti háttere a kognitív tudomány és buddhizmus, de az utóbbi évtizedben mesterséges intelligencia területen dolgozik, tanácsadóként, kutatásvezetőként és technológiai igazgatóként. Bár fő fókusza a természetes nyelvfeldolgozás területére esik, vezetőként a technológia üzleti alkalmazása is figyelme homlokterében van, egyaránt részt vesz az elméleti kutatásban és gyakorlati megvalósításban is, tanácsadóként pedig segít az ügyfeleknek az AI által teremtett lehetőségek realizálásában.

 

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/szabados-levente.jpg

Szabados Levente

Vezető AI szakértő, Képzésvezető, KÜRT Akadémia

Lányi Dávid
Csoportvezető, Machine Learning Módszerek | Head of Machine Learning Methods – Continental
https://www.linkedin.com/in/lanyidavid/

Dávid a Continental budapesti AI fejlesztőközpontjában a gépi tanuló módszerek fejlesztését vezeti. Csapatai komplex környezetérzékeléssel, gépi látással, pontfelhő-elemzéssel és alapvető gépi tanuló algoritmusok fejlesztésével foglalkoznak. Mielőtt a Continentalhoz csatlakozott, Dávid hat évig az IBM Research zürichi laboratóriumában fejlesztett mesterséges intelligencia megoldásokat, melyeket szövegértelmezésre, orvosi képfeldolgozásra, IT rendszerek meghibásodásainak előrejelzésére, és kémiai reakciók predikciójára is alkalmaztak. Dávid több díjnyertes publikáció társszerzője, és az IBM legmagasabb szakmai elismerésének birtokosa.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/07/lanyi_david_150x150.jpg

Lányi Dávid

Csoportvezető, Machine Learning Módszerek | Head of Machine Learning Methods – Continental

Vajna Szabolcs
Mesterséges intelligencia kutató, AImotive
https://www.linkedin.com/in/szabolcs-vajna-20555973/

Vajna Szabolcs a BME-n végzett fizikusként, elméleti szilárdtestfizikából szerzett doktori fokozatot. A doktori képzés alatt egy évet töltött Fulbright ösztöndíjasként a Boston University-n, ott ismerkedett meg a statisztikus tanulással és a gépi látás tudományos áttöréseivel különféle szemináriumokon. Az Amerikában töltött egy év után a Ljubljanai Egyetemen kutatott nem-egyensúlyi fizikai rendszereket további egy évig. Adatelemzéssel először mesterdiploma munkájában foglalkozott, majd a PhD képzés végén különféle adatelemző versenyeken vett részt. 2017-ben visszaköltözve Magyarországra az AImotive Kft.-nél helyezkedett el mesterségesintelligencia-kutatóként, ahol jelenleg is önvezető autók fejlesztésével foglalkozik. A kutatói munka mellett az oktatást is fontos feladatának tartja, egyetemi évei alatt rendszeresen tartott számítási gyakorlatokat, nyári oktató táborokat szervezett középiskolások számára, valamint rendszeresen tart szemináriumokat kutatásairól.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/08/szabolcs_vajna.jpg

Vajna Szabolcs

Mesterséges intelligencia kutató, AImotive

Lövei Péter
Kutató, Commsignia
https://www.linkedin.com/in/lovei-peter-eger/

Pétert már a középiskolában is aktívan lefoglalta matematikai és informatika világa, melyet több országos versenyen való eredményes részvételével bizonyította.
Ezen érdeklődését aztán 2016-tól a következő 3 évben ELTE programtervező informatikus alapszakán folytatta, amely során saját céget alapított, dolgozott az OTP innovációs részlegénél és 2018 szeptemberében csatlakozott a Commsigniához és a kommunikáló, önvezető autók világához. Az alapképzés befejezése után Péter az új kétdiplomás, nemzetközi mesterképzése első évét Finnországban folytatta adattudósként, ahol sok üzleti tapasztalatra tett szert, képzését 2021-ben Magyarországon fejezi majd be. Eddigi karrierje során érdeklődési köre leginkább AI, megerősítéses tanulás, adatbányászat és az ezekhez kötődő innovatív megoldásokból áll.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/08/digieduhack_6.jpg

Lövei Péter

Kutató, CommsigniaAjánlott képzéseink