AI az egészségügyben – Innováció & lehetőség meetup

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

 

Nincs fontosabb az egészségnél. Az orvoslás és az egészségügy folyamatos fejlődésen ment keresztül az elmúlt évszázadok során, célja pedig minden esetben jobb és hatékonyabb kezelések, diagnózisok és megelőző intézkedések biztosítása volt. Az informatika forradalma az egészségügyet sem hagyta érintetlenül. Az adatok rohamosan növekvő mennyisége, az adatfeldolgozás és elemzés fejlett eszközei, valamint az okos orvostechnológia lehetővé teszi a korábban elképzelhetetlen precizitású diagnózisokat és kezeléseket.

Ezt a speciális, ám mindannyiunkat érintő fontos területet járják körbe szakértőink Dr. Szócska Miklós, Dr. Szigeti Krisztián és Szalóczy Nóra. Szóba kerül az adatok szerepe az egészségügyi döntéshozatalban, az adatalapú megközelítések lehetőségei, a képalkotó diagnosztika kihívásai, a generatív AI-ban rejlő potenciál, az adatalapú egészségügy rohamos fejlődésének jogi és etikai kérdései, az adatok alkalmazása a gyógyszerfejlesztésben. Szakértőink ezen felül a következő kérdésekről is beszélgetnek majd:

  • Milyen új technológiai vagy tudományos fejlesztéseket látnak az egészségügyi adatok elemzése terén a következő években? Mire számíthatunk a jövőben az egészségügyi adatok világában?
  • Milyen módon lehet az adatokat felhasználni az egyéni egészségügyi tervek és kezelési stratégiák személyre szabásához? Hogyan segíthet az adatok elemzése a betegek jobb ellátásában?
  • Milyen példákat látnak az egészségügyi data science sikeres alkalmazásaira a világ különböző részein? Hogyan terjednek az innovációk ezen a területen?

Előadóink:

  • Dr. Szócska Miklós – Egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja.

1989-ben szerzett orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen, ahol a képzés ideje alatt – erős ellenzékiként – a diákönkormányzat vezetőjévé választották. Érdeklődése ennek hatására az egészségügyi menedzsment irányába fordult, ezért a diplomája megszerzését követően kollégáival együtt megalapította az azóta már közel 30 éves Egészségügyi Menedzserképző Központot, amelynek jelenleg is vezetője. 2010 és 2014 között egészségügyért felelős államtitkár. Megbízatása során nagy hangsúlyt fektetett a bizonyítékon alapuló konzultatív egészségpolitika meghonosítására és az egészségügyi dolgozók béremelésére, de legfőbb eredményeinek a népegészségügyi termékadó bevezetése, a dohányzás visszaszorítása, a kórházi rendszerek központosítása és az e-egészségügy megalapozása tekinthetők. 2014-től újra az Egészségügyi Menedzserképző Központ vezetője és oktatója, 2016 szeptemberében a kormány jelölte a WHO főigazgatói posztjára. 2019-től a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja, a NAV Mesterséges Intelligencia Munkacsoportjának állandó szakértője, 2023 májusától a Belügyminisztérium Mesterséges Intelligencia Munkacsoportjának vezetője. A European Health Forum Gastein vezetőségi tagja. Fő kutatási és oktatási területei a hálózatelemzés, a vezetésfejlesztés és változtatásmenedzsment, továbbá a mesterséges intelligencia és adatvezértelt egészség megoldások.

  • Dr. Szigeti Krisztián – Biofizikus, a Kinepict alapítója és ügyvezetője, a Gábor Dénes Díjasok Egyesületének elnöke

Biofizikus, 2005 óta foglalkozik innovatív orvostechnikai eszközök fejlesztésével. 2008-ban szerzett PhD fokozatot a Semmelweis Egyetemen. A Kvantitatív In Vivo Molekuláris Képalkotó központ alapítója és vezetője, ahol transzlációs képfeldolgozási módszereket fejleszt preklinikiai és klinikai területen.  Számos szabadalom és tudományos cikk társszerzője, nemzetközi és magyar pályázatok rendszeres tagja vagy vezetője, a Semmelweis Egyetem tudományos főmunkatársa. A Kinepict Health Kft. társalapítója, vezetése alatt elnyerték az European Innovation Council Accelerator Health pályázatát 2020-ban – azóta is egyedüli magyar cégként. A cég fő terméke egy FDA és CE jelzett intervenciós radiológiában használható szoftver, amelyet számos EU és közel keleti kórházban használnak a betegek gyógyításában. 2022-ben Gábor Dénes-díjat kapott innovatív kutatásaiért, jelenleg a Gábor Dénes Díjasok Egyesületének Elnöke. 

A meetup házigazdája:

  • Szalóczy Nóra AI és Data Science szakértő, egészségszociológus, a KÜRT Akadémia „AI a diagnosztikában” című kurzusának vezetője.

 

Időpont: 2023. november 29., szerda, 18:00-19:30

Helyszín: CEU Budapest, 1051 Budapest, Nádor u. 15.

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött! 

 

Regisztrálok!

Szakértők

Szalóczy Nóra
AI és Data Sciences szakértő, Egészségszociológus

10+ éves, elsősorban kvantitatív kutatói tapasztalattal rendelkezik, főképp healthcare területen. Az egészségügyhöz kapcsolódó szakmai előéletében adatelemző cég, médiaügynökség, piackutató cégek, gyógyszeripari vállalat, tanácsadó cég egyaránt szerepel, emellett a Semmelweis Egyetem aktív oktatója volt. Szociológusként mindig is érdekelték a rejtett összefüggések az adatokban, és ezek társadalmi haszonként való alkalmazhatóságai. Hiszi, hogy a digitalizációval és az új generációs statisztikai módszerekkel – mint az AI – kimagasló eredmények érhetőek el a gyógyítás és a betegellátás terén. Nóra Data Science és AI Technológia képzésünket is elvégezte, ezért ha bárki ezzel kapcsolatban szeretne kérdéseket feltenni, a legjobb forráshoz fordulhat.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2021/04/szaloczy.png

Szalóczy Nóra

AI és Data Sciences szakértő, Egészségszociológus

Dr. Szócska Miklós
Egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja.

Dr. Szócska Miklós 1989-ben szerzett orvosi diplomát a Semmelweis Egyetemen, ahol a képzés ideje alatt – erős ellenzékiként – a diákönkormányzat vezetőjévé választották. Érdeklődése ennek hatására az egészségügyi menedzsment irányába fordult, ezért a diplomája megszerzését követően kollégáival együtt megalapította az azóta már közel 30 éves Egészségügyi Menedzserképző Központot, amelynek jelenleg is vezetője. 2010 és 2014 között egészségügyért felelős államtitkár. Megbízatása során nagy hangsúlyt fektetett a bizonyítékon alapuló konzultatív egészségpolitika meghonosítására és az egészségügyi dolgozók béremelésére, de legfőbb eredményeinek a népegészségügyi termékadó bevezetése, a dohányzás visszaszorítása, a kórházi rendszerek központosítása és az e-egészségügy megalapozása tekinthetők. 2014-től újra az Egészségügyi Menedzserképző Központ vezetője és oktatója, 2016 szeptemberében a kormány jelölte a WHO főigazgatói posztjára. 2019-től a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja, a NAV Mesterséges Intelligencia Munkacsoportjának állandó szakértője, 2023 májusától a Belügyminisztérium Mesterséges Intelligencia Munkacsoportjának vezetője. A European Health Forum Gastein vezetőségi tagja. Fő kutatási és oktatási területei a hálózatelemzés, a vezetésfejlesztés és változtatásmenedzsment, továbbá a mesterséges intelligencia és adatvezértelt egészség megoldások.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2023/10/Dr.Szocska.Miklos-1.jpeg

Dr. Szócska Miklós

Egyetemi tanár, a Semmelweis Egyetem egészségügyi Közszolgálati Karának dékánja.

Dr. Szigeti Krisztián
Biofizikus, a Kinepict alapítója és ügyvezetője, a Gábor Dénes Díjasok Egyesületének elnöke.

Szigeti Krisztián, biofizikus, 2005 óta foglalkozik innovatív orvostechnikai eszközök fejlesztésével. 2008-ban szerzett PhD fokozatot a Semmelweis Egyetemen. A Kvantitatív In Vivo Molekuláris Képalkotó központ alapítója és vezetője, ahol transzlációs képfeldolgozási módszereket fejleszt preklinikiai és klinikai területen.  Számos szabadalom és tudományos cikk társszerzője, nemzetközi és magyar pályázatok rendszeres tagja vagy vezetője, a Semmelweis Egyetem tudományos főmunkatársa. A Kinepict Health Kft. társalapítója, vezetése alatt elnyerték az European Innovation Council Accelerator Health pályázatát 2020-ban – azóta is egyedüli magyar cégként. A cég fő terméke egy FDA és CE jelzett intervenciós radiológiában használható szoftver, amelyet számos EU és közel keleti kórházban használnak a betegek gyógyításában. 2022-ben Gábor Dénes-díjat kapott innovatív kutatásaiért, jelenleg a Gábor Dénes Díjasok Egyesületének Elnöke. 

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2023/10/SzigetiKrisztián.jpg

Dr. Szigeti Krisztián

Biofizikus, a Kinepict alapítója és ügyvezetője, a Gábor Dénes Díjasok Egyesületének elnöke.Ajánlott képzéseink