Akcióban a gépi tanulás

A mesterséges intelligencia és gépi tanulás technológiái már a legtöbb cég számára elérhetőek. Lehet szolgáltatásként igénybe venni és lehet persze saját megoldást fejleszteni attól függően, mit enged meg az üzleti igények – anyagi lehetőségek – kéznél levő szakértelem háromszöge. Legközelebbi meetupunkon több hazai példát is hozunk arra, amikor az algoritmusok „mentették meg a napot”!

Hogy a gépi tanulás algoritmusait hol érdemes használni egy üzleti helyzetben, azt a rendelkezésre álló adatmennyiség dönti el. Miből van elég adatunk, mit tudunk számokkal-adatokkal leírni, amit sokszor kell elvégezni.

 

  • A pénzügyi szektorban életbevágóan fontos, hogy a szolgáltatók ismerjék ügyfeleiket, ne nyújtsanak szolgáltatást szankcionált személynek vagy szervezetnek áttételesen sem, a hálózatok felmérése viszont munkaigényes feladat. Hogyan lehet fárszi, orosz, angol, ukrán és egyéb nyelveken elérhető webes adatokból adatbázist építeni a szankcionált személyek, cégek és kapcsolatainak feltárására? Hogyan lehet a hatalmas adattömegből kiszűrni a rizikós ügyfeleket, ráadásul egy pici adattudományi csapattal házon belül? A jogi szövegek feldolgozásában hogy segít az AI? – erről mesél majd Varjú Zoltán.
  • Van-e helye a mesterséges intelligenciának a tőzsdén? Hogy jelezhető előre, hogy mikor érdemes venni és eladni? Portfolió optimalizálás -  haladóknak, Rácz Attila előadásában. Az előadás teljes befogadásához nem árt, ha konyítasz a lineáris algebrához.
  • marketingesek elvileg sokszor használnak AI eszközöket a munkájuk során, de a legtöbbször a nyers adatok a tech óriáscégeknél vannak, és a marketingesnek feldolgozott adatokkal kell dolgoznia. Meetupunkon viszont elhozunk egy olyan példát, amikor a saját adatbázisra és gépi tanulásra építve lehet üzleti sikert elérni. – Ezt a témát Maric Dávid tálalja.
  • Az est házigazdája Grad-Gyenge László, aki szintén rengeteg use case-szel készül!

Szakértők

Grad-Gyenge László
CEO, Creo Group
https://www.linkedin.com/in/lászló-grad-gyenge-5a559120/

Grad-Gyenge László született kutató. Folyamatosan elemzi környezetét a humán és mesterséges struktúrák lényegét kutatva. Mivel részben matematikus, ezért ez természetes része az életének. László emelett egy innovatív szoftverfejlesztő céget vezet, ahol tevékenysége fókuszában a kereskedelmi start-up projektek és alkalmazások állnak. Számára az innováció meghatározó jelentőséggel bír és ezt általa alapított cég, a Creo Group is vallja számos innovatív megoldásával. Emellett szereti a művészeteket, szabadidejében fotóz. Kreativitását a kortárs és XX. századi művek inspirálják. 

 

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/gradgyenge-laszlo.jpg

Grad-Gyenge László

CEO, Creo Group

Maric Dávid
product owner, Automizy

Közel két éve dolgozik az Automizynál product ownerként. Fő feladatköre a vállalat AI termékének széles körben való elterjesztése, amelynek mára már havi több ezer felhasználója van.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/10/Maric-Dávid.png

Maric Dávid

product owner, Automizy

Rácz Attila
BRM cpm strategist

Associate-ként dolgozik, emellett a BME-n PhD-zik, témája a sparse mean reverting portfoliók előállítása és azok automatizált kereskedése.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/10/rácz-attila.png

Rácz Attila

BRM cpm strategist

Varjú Zoltán
NLP és AI tanácsadó
https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/10/Varjú-Zoltán.jpg

Varjú Zoltán

NLP és AI tanácsadóAjánlott képzéseink

IOT for Business

11 alkalom
Képzés indulás: Új időpont hamarosan

Tudod már, honnan lesz adatod? 9 napos képzés a fizikai rendszerek digitalizációjáról.

AI Technológia

1 félév, 12 alkalom, 88 óra*
Képzés indulás: Elindult, de szeptember 24-ig becsatlakozhatsz

A mesterséges intelligencia robbanó növekedése számtalan iparágban tapasztalható. Magyarországon is egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik széles körű technológiai és iparági ismereteikkel képesek AI projekteket megvalósítani - képzésünk nekik szól.

Product Owner

3 nap, 24 óra*
Képzés indulás: 2021. október 05.

A Product Owner tréning célja az agilis és Scrum keretrendszer bemutatása, ezen belül a PO szerephez szükséges elmélet és gyakorlat átadása.