Ipar 4.0

A képzés részletei

a képzés indulása:
Zártkörű céges képzésformában, megbeszélés alapján
helyszín:
BME Ipar 4.0 Technológiai Központ

BME I épület, Földszint 017 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.

részvételi díj:
625.000 Ft + Áfa (részletfizetési lehetőségért érdeklődj kollegánknál)
Tóth Kata Termékfejlesztési vezető
Érdeklődöm!

* a változtatás jogát fenntartjuk

Kapj átfogó képet az ipari-üzleti digitalizáció lehetőségeiről! 

Az Ipar 4.0 képzést azért hoztuk létre, hogy a Magyarországon működő ipari vállalkozás munkatársaként átfogó képet kaphass az elmúlt két évtizedben világszerte elterjedt, nagyon magas működési hatékonyságot biztosító irányítási, szervezési és műszaki megoldásokról. Ezeket összefoglaló néven ipari-üzleti digitalizációnak, vagy ipar 4.0-nak nevezzük.​ 

 

Így lesz hatékonyabb a működésetek az Ipar 4.0 képzés segítségével

Hazánk ipari hatékonyságban még lemaradásban van az EU fejlettebb országaihoz képest. Ez a lemaradás jelentős részben a fent leírt irányítási-szervezési-műszaki szemlélet fejlesztésével felhozható. Ezt bizonyítja a 173 helyszíni szakértő bevonásával végzett Ipar 4.0 kutatás is, aminek eredménye szerint a vállalatvezetési módszertan és a minőségirányítás fejlesztése a kulcs. Ezek szükségesek ahhoz, hogy a hazai ipari kkv szektorban erős alap jöjjön létre a digitális átálláshoz és a műszaki beruházások megtérüléséhez.​ 

Az Ipar 4.0 képzést azoknak a gyártásban, termelésben dolgozó vezetőknek állítottuk össze, akik szeretnék a vállalatuk, cégük hatékonyságát és versenyképességét növelni a lean módszertan és a digitális eszközök segítségével.​ A képzésnek nem célja, hogy informatikai szakembereket képezzen, ehelyett azt szeretnénk, hogy a résztvevők magabiztosan kiismerjék magukat az informatikai és digitális eszközök piacán. 

 

Elméleti és gyakorlati tudást is szerezhetsz! 

A 9 alkalmas ipar 4.0 képzés 4 órás műhelymunkák sorozata, amelyek elméleti és gyakorlati elemek keverékéből állnak. A műhelymunkák során előadással és interaktív megbeszéléssel, vitával, feladatokkal is várunk. A képzés vizsgával zárul.​ 

Kinek ajánljuk? 

 • Ipari, üzleti kkv szektorban dolgozó vezetőknek, kulcsbeosztottaknak, szakértőknek, projektmenedzsereknek​. 
 • Ipari nagyvállalati középvezetőknek, akik érintettek a vállalat digitalizációjában​. 
 • Azoknak a vezetőknek, akik nagyarányú munkaerő-felvétel nélkül szeretnék a gyártó-termelő cégük hatékonyságát növelni​. 
 • Azoknak a vezetőknek, akik szeretnék a cégük folyamatait átláthatóvá tenni és fejleszteni az ipari digitalizáció segítségével​. 
 • Azoknak, akik a lean módszertan és a digitális eszközök lehető legjobb összekapcsolására törekszenek. 
 • Azoknak, akik azt tapasztalják, hogy bár adott a jól kiépített technológiai rendszerük, ez mégsem elegendő a gyártás-termelés hatékonyságának maximalizálására.

Olvasd el a nyíltnapról készült összefoglalónkat!

Elolvasom!


 

Az Ipar 4.0 képzés elérhető zártkörű képzési formátumban is. Érdeklődj kollegánknál, Toth Katánál (+36702256086 | kata.toth@kurtakademia.hu) !

 

A képzés partnerei 

Szakértők

Dr. Bohács Gábor
BME Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék munkatársa, habilitált egyetemi docens

Kétgyermekes családapa, a BME Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék munkatársa, habilitált egyetemi docens. Anyagmozgató gépész végzettséget szerzett 1996-ban, 1997 óta dolgozik a BME-n. Az oktatás mellett számos, ipari partnerekkel együtt végzett projektben vesz részt, intralogisztikai, anyagmozgatás automatizálási, vezető nélküli targoncás területeken. Jelenleg részt vesz az Ipar 4.0 magyarországi elterjedését segítő EPIC (Centre of Excellence in Production Informatics and Control) projektben is. PhD fokozatát 2005-ben, habilitációját 2017-ben szerezte meg. Hitvallása, hogy szakmai tudását folyamatosan karbantartva, külföldi és magyar partnerekkel együttműködve segítse a magyar ipar innovációs téren történő szerepvállalását.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2022/09/Bohacs_Gabor.jpg

Dr. Bohács Gábor

BME Anyagmozgatási és Logisztikai Tanszék munkatársa, habilitált egyetemi docens

Kovács László
BME Ipar4.0 Technológiai Központ vezetője

Kovács László 1990-ben végzett a BME-n villamosmérnökként, majd 2006-ban szerzett MBA diplomát szintén a BME-n. Szakmai pályafutását a Videotonban kezdte fejlesztőmérnökként, majd a HP tanácsadói csapatába került. 8 évet dolgozott a mobil távközlésben, ebből 4 évet informatikai igazgatóként. Több, mint 10 évet tevékenykedett tanácsadóként, projektvezetőként hazai és EU-s IT fejlesztési projekteken. Már több éve foglalkozik IoT fejlesztésekkel, ipar 4.0 megoldásokkal. 2018 márciusa óta a BME Ipar4.0 Technológiai Központ vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2022/09/Kovács-László-1.jpg

Kovács László

BME Ipar4.0 Technológiai Központ vezetője

Katona László
BME Ipar 4.0 Technológiai Központ megbízott szakértője

Katona László 2008-ban végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen lelkes gazdaságelemzőként, mellyel párhuzamosan az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen történész oklevelet is szerzett.

Egy rövid pénzügyi kitérő után az Anheuser-Busch InBev termelési és logisztikai mutatószámrendszerének lett a felelőse, majd az Emerson Electric Company „Perfect Execution” nevű programjában dolgozott elemző-tanácsadóként. Több tucatnyi leányvállalatnál oktatta a LEAN-hez kapcsolódó adatelemzési módszereket, vállalat-stratégiai irányelveket, adott tanácsot értékáram-térképezések segítségével szerte Európában és a tengerentúlon is. 2016-ban szegődött el a hegesztőiparba az ESAB-hoz, majd 2018-tól a “GINOP113 – Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projekt” iparfejlesztési tanácsadójaként, később projektvezetőjeként kamatoztatta tudását. 2020-ban saját vállalkozást indított, tevékenységének fókuszában a globális nagyvállalatok által hétköznapi szinten használt, és a kis- és középvállalati környezetben is alkalmazható szervezési-irányítási módszerek és eszközök ismertetése és bevezetése áll. 2022-től a BME Ipar 4.0 Technológiai Központ megbízott szakértője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2022/09/Katona-László.png

Katona László

BME Ipar 4.0 Technológiai Központ megbízott szakértője

Vityi Péter
Partner, szenior stratégia és digitalizációs szakértő
https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/

Villamosmérnök, a KÜRT Akadémia szenior tanácsadó partnere, 33 év informatikai tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Dolgozott startup vállalkozóként, 7 évig volt az Informatikai Vállalkozásük szövetségének alelnöke, az Informatikai tagozat vezetőjeként. A Digitális Jólét Program Export stratégia kidolgozásában szakmai vezetőként vett részt. 2016-ban csatlakozott a KÜRT Akadémiához, melyet 2018 és 2023 között vezetett. Jelenleg a KÜRT Akadémia szenior partnere, vezetési, stratégiai és digitális transzformációs területek szakértője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2023/04/Vityi_peter.jpg

Vityi Péter

Partner, szenior stratégia és digitalizációs szakértő

Posta Attila
Alapító, Cloudberry
https://www.linkedin.com/in/attila-posta-79030a19/

A Cloudberry digitális termelésirányítási brand alapítója. 

Alapképzettsége villamosmérnök, de pályafutása az ingatlanfejlesztés területén kezdődött. Az AKRON ingatlanalap magyarországi vezetői székéből váltott a gyártási-, ezen belül autóipari beszállítói területre. OEM beszállítói láncokban, automotive területen többek között MAGNA, Grupo Antolin, Delphi együttműködésekben szerezett gyártási és vezetési tapasztalatait jelelnleg intelligens gyártási rendszerek fejlesztése területén kamatoztatja. Iparági szakértőként, tanácsadóként támogatja termelő vállalatok digitális transzformációját, fejlesztési stratégiájuk megalkotását.

A Cloudberry modulok építése során fókusz területe az értékáram alapú, egymásra épülő megoldási rétegek kialakítása az adatvezérelt, optimalizált működés érdekében.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/posta-attila.jpg

Posta Attila

Alapító, Cloudberry

Kelemen Béla
Business Excellence VP, MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.
https://hu.linkedin.com/in/b%C3%A9la-kelemen-a6ab4481

Pályáját a BME-n kezdte, kutatónak készült, mígnem a rendszerváltás őt is elsodorta, és üzleti pályára kényszerítette. Közel 25 év alatt az olajipar szinte valamennyi területén dolgozott itthon és külföldön egyaránt, irányított kőolajfinomítókat, vezetett kereskedelmi szervezetet, de mindig visszatért az olajipar legnagyobb kihívásához, az értéklánc teljes optimalizáláshoz. Ma főállásban szeretné jobbá tenni a világot a Lean módszerek elterjesztésével mind a kőolaj finomításban, mind az élet más területein.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kelemen-bela.jpg

Kelemen Béla

Business Excellence VP, MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.

A képzés tematikája


 • A képzés nulladik, ingyenes alkalma egy általános bevezetőt ad az ipar 4.0 fogalmáról, hátteréről, tartalmáról, az abban széleskörűen alkalmazott műszaki és vezetési módszerekről. A BME Ipar 4.0 Technológiai Központ és az ott kiállított ipar 4.0 demók bemutatása, szemléltetése után röviden kitérünk ezek valós gyakorlati alkalmazásaira is. A résztvevők a műhelymunka során áttekintő képet kapnak az ipar 4.0 legfontosabb eszközeiről és a képzés ívéről.​

   


 • A gyári és üzleti környezetben használt információtechnológiai alapeszközöket és rendszereket mutatjuk be az első alkalommal. A résztvevők a műhelymunka során megismerik azokat az IT eszközöket és rendszereket, amelyek a digitalizáció alapvető építőkövei. A képzésnek nem célja, hogy informatikai szakembereket képezzen, ehelyett azt szeretnénk, hogy a résztvevők magabiztosan kiismerjék magukat az informatikai és digitális eszközök piacán, azok beszerzésekor stabil, üzletileg is átgondolt döntéseket hozzanak.​

   


 • A gyártási tevékenységekre vonatkozó adatgyűjtések elméleti és műszaki alapjait mutatjuk be ezen az alkalmon. A résztvevők a műhelymunka során megismerik azokat a műszaki eszközöket és mérési elveket, amelyekkel kiterjedt gyártási, digitalizált adatgyűjtő rendszer építhető ki.​

   


 •  A gyártási tevékenységek során keletkezett adatok gyűjtésére, elemzésére és szemléltetésére (vizualizáció) vonatkozó elveket és módszereket mutatjuk be. Megmutatjuk a résztvevőknek azt, miként tudják a mérési rendszerek által gyűjtött adatokat szemléletes és hasznos információkká alakítani.​

   


 • A gyártásütemezés módszerének, a teljes vállalati értékáramban betöltött helyének és a kapcsolódó legfontosabb eszközöknek, rendszereknek a bemutatása vár a résztvevőkre. A résztvevők megismerik a gyártásütemezés fontosságát, mérőszámait és a gyakorlati alkalmazás valós, napiszintű kihívásait.​

   


 • A belső, gyártástámogató logisztika eszköztárát mutatjuk be a résztvevőknek ezen az alkalmon. Megismerkedünk az önállóan működő áru- és alkatrészmozgató berendezésekkel, a beltéri helymeghatározással és az egyedi azonosítás eszközeivel és fontosságával.​

   


 • Az Ipar 4.0 alapvető vállalatüzemeltetési szemléletét, a lean módszertant mutatjuk be, és külön kitérünk arra, miként kapcsolódik az ipar 4.0 jelenséghez. A résztvevők megismerik a lean szemlélet alapjait, és azt is megmutatjuk nekik, miért nélkülözhetetlen ez a szemlélet a sikeres digitális átállás és az ipar 4.0 alkalmazása során.​

   


 • Ezen az alkalmon a vállalatvezetés stratégiai szintjét kapcsoljuk össze a fejlesztési projektekkel, valamint bemutatjuk, miként érdemes kidolgozni egy hatásosan alátámasztott fejlesztési tervet. A résztvevők a műhelymunka során megismerkednek az üzleti tervezés eszköztárával (pl. X-mátrix és A3 alapú tervezés), és azok kapcsolódási pontjaival a lean alapelvekhez.​

   


 • A rugalmas, kis sorozatú gyártás hatékonyságnövelésének kulcsa a gyors átállás képessége, ennek eszköztárát járja körül ez a műhelymunka. A résztvevők a műhelymunka során megismerkednek a gyors átállás (SMED) módszerével fejlesztett projektek szakaszaival, elemeivel és a támogató lean eszköztárral.​

   


 • A képzés sikeres elvégzésének feltétele egy szóbeli prezentáció, ahol a résztvevők egy valós, saját szakmai kihívást mutatnak be (pl. egy gyártási részfolyamat digitalizációja, vagy egy lean szemléletű stratégiai áttervezés), és arra hoznak megoldási javaslatokat. A képzés során a téma pontosításához és a vizsgamunkák elkészítéséhez konzultációs lehetőséget biztosítunk.

   

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

a képzés indulása:
Zártkörű céges képzésformában, megbeszélés alapján
helyszín:
BME Ipar 4.0 Technológiai Központ

BME I épület, Földszint 017 1117 Budapest, Magyar tudósok körútja 2.

részvételi díj:
625.000 Ft + Áfa (részletfizetési lehetőségért érdeklődj kollegánknál)
Tóth Kata Termékfejlesztési vezető
Érdeklődöm!

* a változtatás jogát fenntartjuk

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény
 • Alumni tagként: 15% kedvezmény

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Minimum létszám

A képzésünket csak megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el. Az adott képzési formát (live online/tantermi) is abban az esetben indítjuk el, ha az adott képzési formára megfelelő számú érdeklődő jelentkezik.

Nyilvántartási szám

B/2020/001149Akik minket választottak