Akik mertek kicsit álmodni

Helyszín: CEU, 1051 Budapest, Nádor utca 15. Időpont: 2020.03.11. 19:00 – 21:00

Nagyon sokféleképp lehet AI-t alkalmazni a munkánk megkönnyítésére, ez ma már csak nyitottság és érettségi szint kérdése. A skála egyszerűbb végén van valamilyen appot elővenni - amit nem mi töltünk fel adattal, nem mi írjuk hozzá az algoritmust és a kódot, hanem csak használjuk. Az AI alkalmazás skálájának a másik vége, amikor saját adatokon, saját fejlesztésű algoritmussal egyedi megoldást fejlesztünk. Ehhez már saját eszközök és főleg saját szakértők kellenek. Az ilyen szakértőt pedig iszonyú nehéz megtalálni, és még egy kicsit nehezebb megtartani, mert  jó eséllyel azonnal másik szakmai kihívás után néz, amint felhúzta a rendszert. Üzemeltetni nem ő fogja.

A skála két végpontja között vannak azok a rendszerek, amikor kész gépi tanulási megoldásokat vásárolunk és házon belül van egy olyan szakértő, aki képes kicsit személyre szabni, üzemeltetni, értelmezni. Vagy azok az esetek, amikor valamilyen open source megoldást kell alkalmazni, bármennyire is szeretné a szakértő saját magának lefejleszteni az utolsó apróságot is. Tehát ha határidőre dolgozunk, ha kevesebb az erőforrással, ha nem futhatunk neki másodszor, akkor ügyesnek kell lenni. És főleg tudni kell olyan kicsit álmodni, ami megvalósítható. Meetupunkon ilyen esettanulmányokat hozunk el az AI és gépi tanulás alkalmazásáról. 

Szakértők

Szabados Levente
Vezető AI szakértő, Képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/levente-szabados-76334728/

“A tudat a hivatásom.” – Levente eredeti háttere a kognitív tudomány és buddhizmus, de az utóbbi évtizedben mesterséges intelligencia területen dolgozik, tanácsadóként, kutatásvezetőként és technológiai igazgatóként. Bár fő fókusza a természetes nyelvfeldolgozás területére esik, vezetőként a technológia üzleti alkalmazása is figyelme homlokterében van, egyaránt részt vesz az elméleti kutatásban és gyakorlati megvalósításban is, tanácsadóként pedig segít az ügyfeleknek az AI által teremtett lehetőségek realizálásában.

 

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/szabados-levente.jpg

Szabados Levente

Vezető AI szakértő, Képzésvezető, KÜRT Akadémia

Schulc Attila
Gépi látás kutató, Realeyes
linkedin.com/in/attila-schulc-386580105

Attila info-bionika mérnöki MSc diplomát szerzett 2017-ben a PPKE Információs Technológia és Bionikai Karán. Jelenleg gépi látás kutatóként dolgozik a Realeyes cég alkalmazottjaként. Főbb kutatási témái: neurális hálózatok, deep learning, arcdetekció, arkifejezés elemzés, adatgyűjtés és annotáció.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/02/profil-2.jpg

Schulc Attila

Gépi látás kutató, Realeyes

Kis Kornél István
Machine Learning Engineer

Kornél 5 éve foglalkozik gépi tanulási technikákkal, mesterséges intelligenciával, kezdetben Text-to-speech és NLP (Natural Language Processing) alkalmazások kapcsán. 2017-től a Bosch magyarországi MI csapatában dolgozik, ahol főleg önvezető autóval kapcsolatos fejlesztésekben, projektekben vett részt. Az önvezető autó – korunk talán legnagyobb gépi tanulást használó projektje – fejlesztése kapcsán az autóban futó számos gépi tanulást használó, vagy annak segítségével fejlesztett algoritmuson dolgozott. 

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/03/kep_kornkis-1.jpg

Kis Kornél István

Machine Learning EngineerAjánlott képzéseink

AI Technológia

1 félév, 12 alkalom, 88 óra*
Képzés indulás: Elindult, de szeptember 24-ig becsatlakozhatsz

A mesterséges intelligencia robbanó növekedése számtalan iparágban tapasztalható. Magyarországon is egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik széles körű technológiai és iparági ismereteikkel képesek AI projekteket megvalósítani - képzésünk nekik szól.

Data Science

2 félév, 18 alkalom, 90 óra*
Képzés indulás: 2021. november 12.

Az adatok nyelvét beszélő specialisták a következő évek legkeresettebb szakemberei közé tartoznak. Hogy miért vagyunk biztosak ebben? Mert az adatgyűjtésre alkalmas eszközök elárasztották a mindennapjainkat és ezzel egy időben az adatokba zárt intelligencia lett a sikeres vállalkozások legnagyobb tőkéje.

IOT for Business

11 alkalom
Képzés indulás: Új időpont hamarosan

Tudod már, honnan lesz adatod? 9 napos képzés a fizikai rendszerek digitalizációjáról.