Évindító AI meetup

Sok vállalat nem képes megtalálni a piacon azokat a championokat, akiket a digitális projektjei élére állíthat, ezért rengeteg izgalmas projekt és üzleti lehetőség porosodik a fiókban. Logikus, mégis nagyon veszélyes hozzáállás az, hogy egy cég várakozó álláspontra helyezkedjen, ha a digitalizációról van szó, hiszen a versenytársak készülnek. „Rendben, de honnan lehet felvenni ezeket a szakértőket, akik értik az üzletem és képesek hatékonyabbá tenni / új lökést adni neki az új technológiákkal?” – kérdezik tőlünk sokan. Sajnos a válasz az, hogy ilyen szakemberből kevés van, és nehéz őket megtalálni, megtartani. De létezik egy másik lehetőség is. 

Ki kell képezni őket.

Meetupunkon bemutatjuk azokat az alapokat, amelyek az AI vállalati felhasználásához szükségesek, szakértőink keretbe helyezik, hogyan lehetne hozzáállni a jelenlegi tech őrülethez, és mit kell tenniük azoknak a vállalatoknak, akik a normál működést nem veszélyeztetve szeretnének kíséreltezni, innoválni. 

Szakértők

Szabados Levente
Vezető AI szakértő, Képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/levente-szabados-76334728/

“A tudat a hivatásom.” – Levente eredeti háttere a kognitív tudomány és buddhizmus, de az utóbbi évtizedben mesterséges intelligencia területen dolgozik, tanácsadóként, kutatásvezetőként és technológiai igazgatóként. Bár fő fókusza a természetes nyelvfeldolgozás területére esik, vezetőként a technológia üzleti alkalmazása is figyelme homlokterében van, egyaránt részt vesz az elméleti kutatásban és gyakorlati megvalósításban is, tanácsadóként pedig segít az ügyfeleknek az AI által teremtett lehetőségek realizálásában.

 

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/szabados-levente.jpg

Szabados Levente

Vezető AI szakértő, Képzésvezető, KÜRT Akadémia

Szirtes Gábor
kutatásfejlesztési igazgató, Ott-ONE
https://www.linkedin.com/in/gabor-szirtes-a4a68115/

Gábort gyerekkora óta vonzották a természettudományok, kémiát és fizikát tanult, majd számítástudományból szerzett doktori fokozatot az ELTE-n. Mivel az agy működése érdekelte legjobban, különböző funkciók számítógépes modellezésével foglalkozott (látást tanulmányozta a UCSF és Columbia egyetemeken, térbeli navigálás és emlékezet volt a témája Tübingenben). A természet inspirálta megoldások gyakorlati alkalmazása pedig a modern gépi tanulás, azon belül a gépi látás világába vitte. Több mint öt éven át vezette a Realeyes cég magyarországi fejlesztőköpontjának kutatási csoportját, automatizált arckifejezés elemzéssel és prediktív modellezéssel foglalkozott. Munkája révén kapcsolatban állt tudományos műhelyekkel, több uniós projektben vett részt, egy ötletét európai innovációs díjjal jutalmazták. Fontosnak tartja fiatalok szakmai segítését, ezért gyakornoki programokban és oktatásban is szívesen vesz részt. Jelenleg  szabadúszó tanácsadóként a mesterséges intelligencia eszközeire épülő üzleti megoldásokat készít különböző iparágakban aktív partnerek számára (gépi látás, természetes nyelvfeldolgozás, kontroll rendszerek).

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/szirtes-gabor.jpg

Szirtes Gábor

kutatásfejlesztési igazgató, Ott-ONE

Vityi Péter
Ügyvezető partner
https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/

Villamosmérnök, startup vállalkozó, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke, 27 év informatikai tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Két éve az IVSZ elnökségi tagja, az Informatikai tagozat vezetője, az IVSZ alelnöke. Fő területe a digitális gazdaság, exportképesség – ezen a területeken rendszeres konferencia előadó. Jelenleg a KÜRT Akadémia és egy startup vállalkozás vezetése mellett a Digitális Jólét Programhoz tartozó Digitális Export stratégia kialakításának szakmai vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/Vityi-Péter.jpg

Vityi Péter

Ügyvezető partner

Miről lesz szó?

  • hol tart most, mennyire érett az AI mint technológiai terület? Ahogyan látjuk a science fiction illusztrálásában, az egyelőre túlzás, de közben nagyon sok valós üzleti felhasználási lehetőséget nem veszünk észre. 
  • mik az AI és gépi tanulás lehetséges hasznai. 
  • hogyan lesz a vállalatban olyan ember, aki ért hozzá. 

Kinek ajánljuk?

  • neked, ha hatással vagy a saját magad és munkatársaid szakmai jóllétére, ha észreveszed magad körül az ambiciózus embereket, és szeretnél még sokáig velük dolgozni, megtartani őket a cégedben
  • neked, ha szeretnéd látni, ahogy a vállalatodban valóság lesz a digitális innováció,
  • neked, ha nem félsz új technológiai területeket megismerni,
  • (az, hogy melyik iparágban dolgozol, most nem döntő tényező).