Ipari folyamatok jövője

Az ipar aránya a bruttó hazai termékben jelenleg 23% körüli, és ha az ebben működő cégek versenyképessége csökken, azt mindannyian meg fogjuk érezni. Az ipari vállalatok ugyanakkor komoly problémákról számolnak be: a munkaerőhiány mellett folyamatosan drágulnak a munkabérek, és sokszor az alacsony hozzáadott értékű termékek készülnek itthon, vagyis egyre nagyobb présbe kerülnek a cégek.

Miért ne lehetne ezeket egyben megoldani? Meetupunkon 3 olyan előadást hozunk, amik a 3 legfontosabb ipari trendről szólnak:

Grósz László (KUKA): Az ipari automatizálás és a robotika jövője a KUKA szemszögéből
A KUKA több mint 120 éve a technikai innováció úttörője, és jelenleg is élvonalban áll az intelligens automatizálási megoldások és robotika terén. A robotika történelme a KUKA-val együtt fejlődött, de vajon hogy fog kinézni a jövő gyára? Hogy fogjuk a jövőben a robotokat irányítani? Mobil- és kooperatív robotokról szóló esettanulmányokat hoz Grósz László.

Balogh Réka, Jekler Balázs, Rácskay Zoltán (Pix VR Training):
Az ipari vállalatok egyik legnagyobb problémája a gyártás szüneteltetése a munkaerő betanítása miatt vagy mert a hiányos betanításból meghibásodások adódnak. Ebben segíthet a Virtual Reality Training – előadóink ezt mesélik el, és mutatják be egy demóval.

Posta Attila (Quantic): 
A 3. nagy trend a prediktív karbantartás. A Quantic bemutatja, hol tart ez most itthon, milyen üzleti előnyei vannak, mik a legfrissebb tech megoldások, és milyen szervezeti változásoknak kell lekövetniük.

Szakértők

Erki Szabolcs
társalapító, vezető, Hard Code
https://www.linkedin.com/in/szabolcserki/

Villamosmérnök, sorozatvállalkozó, első hardver startup vállalkozását 2010-ben alapította. Ipari gépdiagnosztikai megoldásokat fejlesztettek és értékesítettek olyan cégeknek, mint a Velux, IKEA, vagy a Zoltek.

Ezt követően alapította az egyedi IoT megoldások fejlesztésére fókuszáló mérnökirodáját. Több, mint 10 éves termékfejlesztési és cégvezetési tapasztalatával segíti ügyfelei sikerét a termékbevezetésben is. Nemrégiben partnerével együttműködésben újra saját termék fejlesztésébe kezdett.

A Forbes 30/30 listájára 2016-ban került fel. Két kisgyermek édesapja.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/erki-szabolcs.jpg

Erki Szabolcs

társalapító, vezető, Hard Code

Posta Attila
Alapító, Cloudberry
https://www.linkedin.com/in/attila-posta-79030a19/

A Cloudberry digitális termelésirányítási brand alapítója. 

Alapképzettsége villamosmérnök, de pályafutása az ingatlanfejlesztés területén kezdődött. Az AKRON ingatlanalap magyarországi vezetői székéből váltott a gyártási-, ezen belül autóipari beszállítói területre. OEM beszállítói láncokban, automotive területen többek között MAGNA, Grupo Antolin, Delphi együttműködésekben szerezett gyártási és vezetési tapasztalatait jelelnleg intelligens gyártási rendszerek fejlesztése területén kamatoztatja. Iparági szakértőként, tanácsadóként támogatja termelő vállalatok digitális transzformációját, fejlesztési stratégiájuk megalkotását.

A Cloudberry modulok építése során fókusz területe az értékáram alapú, egymásra épülő megoldási rétegek kialakítása az adatvezérelt, optimalizált működés érdekében.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/posta-attila.jpg

Posta Attila

Alapító, Cloudberry

Hodozsánné Balogh Réka
Product Evangelist, Pix VR Training
https://www.linkedin.com/in/r%C3%A9ka-hodozs%C3%A1nn%C3%A9-balogh-378814148/
https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/01/Balogh-Réka.jpg

Hodozsánné Balogh Réka

Product Evangelist, Pix VR Training

Jekler Balázs
CEO, Pix VR Training
https://www.linkedin.com/in/jekler/
https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/01/Jekler-Balázs.png

Jekler Balázs

CEO, Pix VR Training

Rácskay Zoltán
VR Project manager, Pix VR Training
https://www.linkedin.com/in/zoltan-racskay-9a6a0751/
https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/01/Rácskay-Zoltán.png

Rácskay Zoltán

VR Project manager, Pix VR Training

Grósz László
Head of R&D Hungary, KUKA
https://www.linkedin.com/in/l%C3%A1szl%C3%B3-gr%C3%B3sz-07334863/

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett villamosmérnök diplomát, karrierjét 2008-ban szoftverfejlesztőként kezdte ipari automatizálási, és autóipari fejlesztési projekteken. Később szoftver projektvezetőként és szoftver menedzserként dolgozott autóipari fejlesztési projekteken, 2018-tól pedig a KUKA magyarországi R&D részlegének vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/02/Grosz-Laszlo-foto-2.jpg

Grósz László

Head of R&D Hungary, KUKAAjánlott képzéseink

IOT for Business

11 alkalom
Képzés indulás: Új időpont hamarosan

Tudod már, honnan lesz adatod? 9 napos képzés a fizikai rendszerek digitalizációjáról.

Agilis vezetők a digitális korban

2 félév, 18 alkalom, 72 óra*
Képzés indulás: 2021. október 28.

Egy agilis gondolkodású vezető érti a felforgató innováció természetét, időben felismeri a jelenlegi értékláncát átíró új versenytársakat, és megragadja a technológiában rejlő lehetőségeket.

AI Technológia

1 félév, 12 alkalom, 88 óra*
Képzés indulás: Elindult, de szeptember 24-ig becsatlakozhatsz

A mesterséges intelligencia robbanó növekedése számtalan iparágban tapasztalható. Magyarországon is egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik széles körű technológiai és iparági ismereteikkel képesek AI projekteket megvalósítani - képzésünk nekik szól.