KÜRT Akadémia Klub: Hogyan lehetsz a digitalizáció nyertese?

Nincs megkerülhetetlen vállalat, bármilyen piaci status quot szétbombázhat a technológia, az új üzleti modellek és a jól informált vevők. Ha egy vállalat releváns akar maradni, el kell végeznie magán azt a diszrupciót, ami rosszabb esetben a globális versenyből érkezik majd. 

Na de hogyan lehetünk a digitális transzformáció nyertesei? Létezik egyáltalán útmutató?

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

A TIXA felületén vásárolhatsz jegyet online. Kattints ide vagy a Jegyvásárlás gombra.
Mozdulj időben, nehogy lemaradj. Az esemény résztvevőinek száma korlátozott.

Szakértők

Vityi Péter
Alelnök, IVSZ, ügyvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/

Villamosmérnök, startup vállalkozó, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke, 27 év informatikai tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Két éve az IVSZ elnökségi tagja, az Informatikai tagozat vezetője, az IVSZ alelnöke. Fő területe a digitális gazdaság, exportképesség – ezen a területeken rendszeres konferencia előadó. Jelenleg a KÜRT Akadémia és egy startup vállalkozás vezetése mellett a Digitális Jólét Programhoz tartozó Digitális Export stratégia kialakításának szakmai vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/Vityi-Péter.png

Vityi Péter

Alelnök, IVSZ, ügyvezető, KÜRT Akadémia

Kovach Anton
Alapító, CEO, ShiwaForce.com
https://hu.linkedin.com/in/anton-kovach

Kovach Anton több mint két évtizedes vezetői tapasztalattal rendelkezik az agilitás, a Lean és Lean Startup módszertanok gyakorlati alkalmazásában.

A ShiwaForce.com digitális termékeket és megoldásokat szállító, két évtizedes nagyvállalati ügyféltapasztalattal rendelkező, közel 100 fős, startup szellemiségű vállalat. A ShiwaForce.com saját fejlesztésű vállalati működési modellje menedzsment módszertani innováció, egyben a vállalat fenntartható piaci versenyelőnyének garanciája is. Digitális termékeikkel és szolgáltatásaikkal a hazai bank- és biztosítási szektor nagyvállalatai, többek között az OTP Csoport, a Magyar Telekom, az MKB, Magyar Posta és az Erste Bank üzleti igényeit szolgálják ki nap mint nap.

Anton meggyőződése, hogy a gyors és sikeres alkalmazkodás, a nyitott, emberközpontú vállalatvezetés, a folyamatos tanulásra és változásra való nyitottság megtanulható és átadható, ezért évek óta menedzsment tréningeken osztja meg az agilitásról és a Lean módszertan alkalmazásáról szerzett tapasztalatait.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/kovach_anton.png

Kovach Anton

Alapító, CEO, ShiwaForce.com

Kürti Tamás
Intézményvezető, tulajdonos
https://hu.linkedin.com/in/tamaskurti

Második generációs vállalkozó, a KÜRT Akadémia intézményvezetője, tulajdonosa. Agilitás és digitalizáció fókuszú felsővezetői és stratégiai programokat vezet. Érdeklődésének középpontjában az emberi természet és a technológiai hatékonyság együttműködése áll. Korábban a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. kutatás-fejlesztés üzletágát vezette, előtte az USAnotebook.com stratégiai vezetőjeként dolgozott. Egyetemi diplomáját műszaki menedzsment témában vállalkozás szakirányon, másoddiplomáját szervezetfejlesztés és coaching területen innovatív csapatok fejlesztése témában szerezte. Társadalmi felelősségvállalásának része volt a KÜRT Alapítványi Gimnázium vezetésének megújítása, valamint a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület megalapítása 2009-ben, amelynek azóta elnökségi tagja. Eredményei elismeréseképp beválasztottak a Family Business Network International Next Generation vezetésébe 2010-ben, valamint a European Family Businesses szövetség elnökségébe 2011-ben. Mindhárom szervezetben tulajdonos-vezetői tapasztalatcsere programokat vezet azóta is.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kurti-tamas.jpg

Kürti Tamás

Intézményvezető, tulajdonos

Csanda Gergely
Marketingvezető, Talentuno
https://www.linkedin.com/in/gergely-csanda/

Alkalmazott matematikusnak indult piackutatóból lett marketing szakember.

Dolgozott macskaeledel innováción és mobiltelefon fejlesztésen, árult LED lámpát és digitális fényképezőgépeket, részt vett a Sony mobil és az NN Biztosító átmárkázásában.

Kíváncsian kutatja a diszruptív megoldásokat, és keresi a közeget, amiben elsőként próbálhatja ki ezeket. 

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/csanda-gergely.jpg

Csanda Gergely

Marketingvezető, Talentuno

Miről lesz szó?

  • A klubon bemutatjuk a digitalizáció felforgató természetét. Körüljárjuk, hogy lehet felkészülni az exponencialitásra.
  • Átfutjuk a legfontosabb technológiákat és üzleti relevanciájukat.
  • Bemutatjuk, hogy mi az a vállalati működési modell, amiben megfér egymás mellett a lineáris növekedést mutató folyamatos fejlesztés és az exponencialitás lehetőségét hordozó felforgató innováció. A modellt bimodális működésnek neveztük el.
  • Megnézzük a digitális átállás szervezeti, kulturális és emberi aspektusait, hiszen a technológiai adaptáció legnagyobb segítője és akadálya is a felhasználó lehet.
  • Eloszlatjuk a ködöt a divatos buzzwordök körül, mint például a Scrum, Lean Startup, AI, IOT, Big Data, agilitás.
  • Megmutatjuk, hogy léphetsz a folytonos kísérletezés, alkalmazkodás, tanulás útjára, ami a siker kulcsa a digitális korban.

Kinek ajánljuk?

  • Vállalatvezetőknek és tulajdonosoknak, aki biztonsággal akarják átvezetni cégüket a digitális halálvölgyön.
  • Olyan vezetőknek, akik a vállalati digitális transzformációs program élére akarnak állni.
  • Azoknak, akik érdeklődnek Agilis vezetők a digitális korban képzésünk iránt, és kérdéseik vannak.
  • Bárkinek, aki kíváncsi rá, hogy milyen a KÜRT Akadémia közösségéhez tartozni.