Mesterséges szép új világ? meetup

Lemaradtál, vagy visszanéznéd a meetupot? 

Művészi értékkel bíró, valóban egyedi alkotások AI-val? Frappáns és eredeti szövegek mesterségesen előállítva?  

"A nagy áttörésekre mindig várni kell!” - Eddig. Most megtörténtek. Mind a szövegértés és élethű dialógus, mind pedig az algoritmikus képalkotás / kreativitás terén forradalmi változások történtek a legújabb AI modellek, mint például a ChatGPT és a Stable Diffusion megjelenésével. A meetupon megpróbáljuk közelről megtapasztalni az áttörések hatását és együtt elgondolkodni a megnyíló lehetőségekről.

3 szakértőnk segítségével világítjuk meg a kreativitás legújabb szintjeit és mindazt, amit eredményezhet a tudomány, művészet, üzleti élet, és akár a kreatív ipar területein.  

Csatlakozz te is, tudd meg, mit hoz(ott) a jövő e téren! 

A beszélgetés résztvevői: 

  • Kovács Gyula - Cégvezető, társalapító, NeuronSolutions, „mesterséges intelligencia evangelista” 

Villamosmérnöki végzettsége mellé közgazdász diplomát is szerzett. Közel 20 évig egy multinacionális távközlési vállalatcsoport csapatát erősítette változatos szerepkörökben. Bár tervezőmérnökként kezdte pályafutását, a gépek felől nagyon gyorsan az emberek felé fordult és különböző közép- és felsővezetői pozíciókban segítette a vállalat fejlődését. 2018-ban társalapítóként vett részt a mesterséges intelligencia gyakorlati alkalmazására fókuszáló Neuron Solutions elindításában, melynek jelenleg is ügyvezetője. Szívügye a technológia okos és felelős felhasználása. 

  • Szauder Dávid - Médiaművész, AI művész 

Művészettörténetet és intermédiát tanult az ELTE-n és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen, ösztöndíjas hallgatója volt a neves MediaLabnek Helsinkiben. Tanított a babelsbergi filmegyetemen, művészeti vezetőként dolgozott a Collegium Hungaricum Berlinben. Jelenleg a berlini Momentum Galéria művésze és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros digitális művészeti tanácsadója. Számtalan nemzetközi kiállításon részt vett, jelenleg az érdeklődése középpontjában a mesterséges intelligencia képalkotásának elemzése és szintetizálása áll. 

 

A beszélgetést vezeti: 

  • Szabados Levente – Vezető AI szakértő, Képzésvezető, KÜRT Akadémia 

“A tudat a hivatásom.” – Levente eredeti háttere a kognitív tudomány és buddhizmus, de az utóbbi évtizedben mesterséges intelligencia területen dolgozik tanácsadóként, kutatásvezetőként és technológiai igazgatóként. Bár fő fókusza a természetes nyelvfeldolgozás területére esik, vezetőként a technológia üzleti alkalmazása is figyelme homlokterében van, egyaránt részt vesz az elméleti kutatásban és gyakorlati megvalósításban is, tanácsadóként pedig segít az ügyfeleknek az AI által teremtett lehetőségek realizálásában. 

 Ajánlott képzéseink