Data skills: under construction

Szakértő + Vezető + Vállalati kultúra.

Szerencsés esetben ebben a bermuda-háromszögben megszületik az innovációra képes digitális vállalat, rosszabb esetben óriási összegek és frusztráció árán minden marad a régiben. Az adat alapú működéshez ugyanis mindhárom szinten szükség van bizonyos készségekre.

De hogyan lesz valakiből data scientist? Tényleg egyszerre kell érteni a matekhoz, programozáshoz, statisztikához, gépi tanuláshoz, adatvizualizációhoz, projektmenedzsmenthez, sőt az adott szakterülethez, amin az elemzés történik? A magyar munkaerő miben erős, miben kevésbé? Melyik szektorok és melyik cégek a legnagyobb felvevői a data scientisteknek? Milyen más pozíciók léteznek még? Mik azok a vállalati készségek, amik támogatják és gátolják az adat alapú működést? Mik azok a vezetői tulajdonságok és döntési helyzetek, amik befolyásolják a munkatársak szakmai életpályáit és az egész vállalat jövőjét is? Legközelebbi meetupunkon erre keressük a választ data scientist szakértőinkkel.

HOGYAN TUDSZ JELENTKEZNI?

  • Hamarosan a TIXA felületén vásárolhatsz jegyet online a Jegyvásárlás gombra kattintva.

Mozdulj időben, nehogy lemaradj. Az esemény résztvevőinek száma korlátozott.

Szakértők

Nagy-Rácz István
Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/istvann/

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab alapító senior partnere. Több mint 10 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetem adatbányászati kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudással. A Dmlab csapat operatív és stratégiai vezetése mellett az elmúlt években számos adatalapú start-upban dolgozott, valamint a Dmlabban felhalmozott tudást és tapasztalatot olyan technológiai megoldásokba transzferálja, amelyek segítségével különböző területen tevékenykedő vállalatokat segít az adatvezérelt működésben. Konferenciák, valamint egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/nagyracz-istvan.jpg

Nagy-Rácz István

Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia

Otti Levente
Head of Data, Emarsys
https://www.linkedin.com/in/levente-otti-001a332a/
https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/otti-levente.jpg

Otti Levente

Head of Data, Emarsys

Oltyán Gábor
Alapító és ügyvezető, Data Solutions - Tech Senior Manager, PwC Data Analytics Services
https://www.linkedin.com/in/oltyang/

Oltyán Gábor közgazdasági programozó matematikusként, majd közgazdászként diplomázott. Az üzleti intelligencia területén 2000-ben kezdett dolgozni fejlesztőként és data mining elemzőként. Több mint 100 sikeres adatbányászati és data science projektben vett részt, illetve később irányított három földrészen Seattle-től Kuala Lumpurig. A prediktív analitika, adatbányászat, big data analitika területén szerzett mély tapasztalatra építve az analitikai CRM, analitikai CXM/CEM és kontextus alapú marketing területén készít átfogó megoldásokat, melyek a legújabb eszközöket és módszertanokat felhasználva segítenek a cégeknek a rendelkezésre álló adatvagyonuk minél teljesebb üzleti kiaknázásában. A Data Solutions cég 2018-as felvásárlása óta Gábor a PwC vezető Data Scientist-je és Tech Szenior Menedzsere.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/oltyan-gabor.jpg

Oltyán Gábor

Alapító és ügyvezető, Data Solutions - Tech Senior Manager, PwC Data Analytics Services

Lóránd Balázs
Deep Learning Data and Infrastructure Group Leader, Continental ADAS
https://www.linkedin.com/in/bal%C3%A1zs-l%C3%B3r%C3%A1nd-ph-d-5b3b2213/

Lóránd Balázs közgazdászként dimplomázott a Pécsi Tudományegyetemen, majd később PhD fokozatot szerzett. Kutatásai során statisztika alkalmazásával vizsgálta a térbeli folyamatok alakulását támogatási projektek adatainak elemzésével. Az elmúlt években a T-Systemsnél és a GE Digitalnál dolgozott projektvezetőként és csoportvezetőként számos big data és data science fókuszú komplex HW és SW fejlesztési és üzemeltetési projekten. Jelenleg a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti „Deep Learning Competence Centre”-ben a „Head of Deep Learning Data and Infrastructure Group” pozíciót tölti be, ahol feladata a csapat felépítése mellett a deep learning számára fontos adatállomány biztosítása, valamint a számítási kapacitás kiépítése a „high perfomance computing cluster” létrehozásával. 

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/lorand-balazs.jpg

Lóránd Balázs

Deep Learning Data and Infrastructure Group Leader, Continental ADAS

Harangozó Péter
data scientist, Blackrock Hungary

Harangozó Péter mérnök informatikusként, üzleti informatika szakirányon végzett a BME-n, majd mérnök-közgazdászként a Corvinuson. Több mint 10 éve foglalkozik adatelemzéssel, melyet néhány évig professzionális pokerjátékosként kamatoztatott, később több különböző területen dolgozott adatközpontú projekteken: televíziós ajánlórendszerek, fmcg stock predikció, customer lifetime value becslés, ipari mérőműszerek hibadetektálása, b2b és b2c marketingkampányok optimalizációja.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/harangozo-peter.jpg

Harangozó Péter

data scientist, Blackrock Hungary

Kinek ajánljuk?

  • Mindenkinek, aki érzi magában az elemzés és technológia iránti affinitást. Nem baj, ha nem tudsz programozni, az sem baj, ha nincs mérnöki diplomád.
  • Azoknak a vezetőnek, akik ösztönzik az innovációt a vállalatukban, akik szeretnék megtartani a legjobb embereiket, és akik nem félnek kritikusan nézni saját vezetői eszköztárukra.
  • Azoknak a HR szakértőknek, akik a vállalati kultúrát a jövő elvárásaihoz képesek igazítani.