Webinar: Smart Farming

A kormányrendelettel összhangban, tervezett meetupjainkat webinarként tartjuk meg. Regisztrálj, hogy a fokozott egészségügyi óvintézkedések ideje alatt is meghallgathasd szakértőinket!


Kezdés: 2020.03.25. 19:00 

Link: a regisztrálóknak emailben küldjük el az esemény előtt. 

Teltház

A mezőgazdaság globális kihívásai nem kicsik: a kiszámíthatatlan klíma, növekvő népesség, romló minőségű termőföld, növekvő fogyasztói igények és tudatosság, és persze a bioetanol.

A nagy volumenű termesztés és intenzív állattenyésztés mellett a gazdáknak meg kell találni a minőségi termények előállítási lehetőségeit is, ez a kettő pedig jelentősen eltérő szakértelmet és munkaerőt igényel. Sok megoldással kísérleteznek, például a drónról történő permetezéssel, vagy az időjárásállomásokon alapuló rendszerekkel, amik támogatják a termesztést. Meetupunkon három hazai, de globális igényeket célzó innovációt mutatunk be.

 

Szűcs Endre
Az urban farming innovátorai beltéri növénytermesztést tesznek lehetővé a belvárosban, így kontrollált körülmények között lesznek megtermelhetők a növényi alapanyagok. Elmeséli, miért kerül fokozatosan át a termesztés beltérre, milyen globális trendek kellettek ehhez, milyen minőségűek az így termelt növények és mi várható az elkövetkező években.

Weibel Balázs
Nem csak a növénytermesztés, hanem az állattartás is óriási innováció előtt áll. Mint vásárlók és mint globális társadalom, egyelőre messze állunk attól, hogy ezt a területet felszámoljuk, de egyre több olyan vállalat jelenik meg a piacon, aminél már nem csak a nyereség növelése szempont, hanem az agrárgazdaságban tenyésztett állatok életének javítása, és az ökológiai lábnyom csökkentése is. A téma első előadása egy távfelügyeleti megoldást mutat be, ahol szenzorhálózat és felhő alapú IoT rendszer alkalmazásával ellenőrizhető az állattenyésztés folyamata. Ezek a rendszerek az állatjóléti körülmények folyamatos és kiegyensúlyozott betartását is segítik.

Domán Csaba
Szintén az állatenyésztésben alkalmazható megoldásról lesz szó. Egy videó alapú megfigyelő rendszer, ami segít az egyes állatok egészségi állapotának és súlyának monitorozásában. A kamerás megfigyelés feleslegessé teszi, hogy bármilyen fizikális mérlegelésnek és ebből fakadó stressznek legyenek kitéve az állatok, mindezt emberi beavatkozás nélkül. A valós idejű megfigyelésnek köszönhetően optimális körülmények biztosíthatóak az állatok életéhez, és a hozam maximalizálásához.

Szakértők

Erki Szabolcs
társalapító, vezető, Hard Code
https://www.linkedin.com/in/szabolcserki/

Villamosmérnök, sorozatvállalkozó, első hardver startup vállalkozását 2010-ben alapította. Ipari gépdiagnosztikai megoldásokat fejlesztettek és értékesítettek olyan cégeknek, mint a Velux, IKEA, vagy a Zoltek.

Ezt követően alapította az egyedi IoT megoldások fejlesztésére fókuszáló mérnökirodáját. Több, mint 10 éves termékfejlesztési és cégvezetési tapasztalatával segíti ügyfelei sikerét a termékbevezetésben is. Nemrégiben partnerével együttműködésben újra saját termék fejlesztésébe kezdett.

A Forbes 30/30 listájára 2016-ban került fel. Két kisgyermek édesapja.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/erki-szabolcs.jpg

Erki Szabolcs

társalapító, vezető, Hard Code

Weibel Balázs
ügyvezető, Cubilog Kft.
https://www.linkedin.com/in/balazsweibel/

Weibel Balázs informatikai végzettséggel és tapasztalattal, a Cubilog Kft. ügyvezetőjeként az agrár szektor digitalizációs, ipar 4.0 kihívásaira fejleszt innovatív megoldásokat. Személyes motivációja az innovatív ötlet megvalósítása mellet a megfelelő állattartási körülmények technológiával való támogatása, az intenzív állattartás optimálizálása, így a farmok fenntartható működésének biztosítása.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/03/weibel-balazs.jpg

Weibel Balázs

ügyvezető, Cubilog Kft.

Szűcs Endre
Managing Director, bedrock.farm
https://www.linkedin.com/in/endszucs/

Mezőgazdasági, üzleti és mérnöki hármas szerelem. Ötvöződésük 2013-ban a Premade validált e-sport lobby megoldásával kezdődött el. Végül 2018-ban Kimbal Musk vízióját és gondolatát követve az Urban Farmingon keresztül kapcsolta össze őket és alapította meg a bedrock.farm AgTech startupot. Fókuszterülete a decentralizált termesztő rendszerek integrált skálázható modellé fejlesztése.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/03/Szűcs-Endre.jpg

Szűcs Endre

Managing Director, bedrock.farm

Domán Csaba
termékfejlesztési vezető, EN-CO Software Kft.
https://www.linkedin.com/in/csaba-dom%C3%A1n-19543717/

Már az egyetem alatt érdekelte a startupok és hazai vállalkozások világa, csoporttársaival alakított egy üzleti innovációs klubot, aminek az elnöke lett. Jelenlegi cégénél 2018-ban kezdett dolgozni projektmenedzserként, majd termékfejlesztési vezetőként.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/03/Doman-Csaba.png

Domán Csaba

termékfejlesztési vezető, EN-CO Software Kft.Ajánlott képzéseink