IOT for Business

A digitális transzformáció olyan globális trend, ami visszafordíthatatlanul átalakít iparágakat. Az IoT ennek részeként olyan folyamatokra és termékekre van hatással, ami a fizikai valóságban léteznek. Mert habár nagyrészt online intézzük a pénzügyeinket, még mindig rengeteg kézzelfogható terméket gyártunk, raktározunk, szállítunk, termeljük a növényeket és a fizikai valóságban betegszünk meg. Az IoT megoldásai ezen területek nagy részében máris tapasztalható változást hozott, gondoljunk csak az önvezető autóra, drónokra, a szenzor adatokkal támogatott növénytermesztésre, a karon hordott EKG-ra, vagy az Ipar 4.0-ra.

Vállalati döntéshozóként téged is érint, vagy hamarosan érinteni fog. Hogyan? Megváltoztak a fogyasztói szokások, a hagyományos termékeket okosítani kell. Munkaerőhiány van a kritikus folyamatokban, mint a raktározás, összeszerelés és szállítás, ezért az automatizálás a túlélés záloga. Európában nehezen bírjuk a versenyt a távol keleti szállítókkal, hatékonyabb folyamatokra van szükség. 
Képzésünkön bemutatjuk az IoT valós, gyakorlati tapasztalaton alapuló értékteremtéseit. Előadóink az IoT piac elsővonalas résztvevői szolgáltatóként, fejlesztőként, befektetőként, vagy éppen felhasználóként osztja meg a tapasztalatait. Célunk, hogy megértsd az üzleti hasznát, ki tudd választani a neked megfelelőt és hídembereként alkalmazni tudd a saját szervezetedben.

Szakértők

Erki Szabolcs
társalapító, vezető, Hard Code
https://www.linkedin.com/in/szabolcserki/

Villamosmérnök, sorozatvállalkozó, első hardver startup vállalkozását 2010-ben alapította. Ipari gépdiagnosztikai megoldásokat fejlesztettek és értékesítettek olyan cégeknek, mint a Velux, IKEA, vagy a Zoltek.

Ezt követően alapította az egyedi IoT megoldások fejlesztésére fókuszáló mérnökirodáját. Több, mint 10 éves termékfejlesztési és cégvezetési tapasztalatával segíti ügyfelei sikerét a termékbevezetésben is. Nemrégiben partnerével együttműködésben újra saját termék fejlesztésébe kezdett.

A Forbes 30/30 listájára 2016-ban került fel. Két kisgyermek édesapja.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/erki-szabolcs.jpg

Erki Szabolcs

társalapító, vezető, Hard Code

Havasi Zoltán
CEO - MOHAnet
https://hu.linkedin.com/in/zolt%C3%A1n-havasi-1746384

Szakdolgozata témaválasztásának köszönhetően lehetősége nyílt a mobiltechnológiák nyújtotta telemetriai lehetőségek mélyebb tanulmányozására, melyek eredményeképp sikeresen megtervezte és később a MOHAnettel – az általa alapított vállalattal – meg is valósította egy távfelügyeleti ökoszisztéma kifejlesztését, mely több különböző alkalmazási terület szerteágazó távfelügyeleti szolgáltatásait képes egy rendszerből kiszolgálni.

Számos IoT alapú megoldással bővítette az alkalmazásaik sorát az elmúlt években, melyek megtalálhatók a vagyonvédelemben, a tűzvédelemben, a szállítmányozásban, a logisztikában, a személyfelügyeleti rendszerekben és az FMCG világában egyaránt.

Zoltán a hazai IoT élet aktív szereplője, az IVSZ IoT munkacsoportjának vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/havasi-zoltan.jpg

Havasi Zoltán

CEO - MOHAnet

Vityi Péter
Alelnök, IVSZ, ügyvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/

Villamosmérnök, startup vállalkozó, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke, 27 év informatikai tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezetette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Két éve az IVSZ elnökségi tagja, az Informatikai tagozat vezetője, az IVSZ alelnöke. Fő területe a digitális gazdaság, exportképesség – ezen a területeken rendszeres konferencia előadó. Jelenleg a KÜRT Akadémia és egy startup vállalkozás vezetése mellett a Digitális Jólét Programhoz tartozó Digitális Export stratégia kialakításának szakmai vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/vityi-peter.jpg

Vityi Péter

Alelnök, IVSZ, ügyvezető, KÜRT Akadémia

Posta Attila
Alapító, Cloudberry
https://www.linkedin.com/in/attila-posta-79030a19/

A Cloudberry digitális termelésirányítási brand alapítója. 

Alapképzettsége villamosmérnök, de pályafutása az ingatlanfejlesztés területén kezdődött. Az AKRON ingatlanalap magyarországi vezetői székéből váltott a gyártási-, ezen belül autóipari beszállítói területre. OEM beszállítói láncokban, automotive területen többek között MAGNA, Grupo Antolin, Delphi együttműködésekben szerezett gyártási és vezetési tapasztalatait jelelnleg intelligens gyártási rendszerek fejlesztése területén kamatoztatja. Iparági szakértőként, tanácsadóként támogatja termelő vállalatok digitális transzformációját, fejlesztési stratégiájuk megalkotását.

A Cloudberry modulok építése során fókusz területe az értékáram alapú, egymásra épülő megoldási rétegek kialakítása az adatvezérelt, optimalizált működés érdekében.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/posta-attila.jpg

Posta Attila

Alapító, Cloudberry

Tolnai Ákos
CEO, AbilityMatrix
https://www.linkedin.com/in/akostolnai/

2011-ben Amerikában alapította AbilityMatrix néven innovációs és ügyfélélmény tanácsadó cégét. Szolgáltatásának különlegességét a saját fejlesztésű ügyfélélmény-alapú szegmentálás és a hozzá kapcsolódó innovációs módszertan adja.

Termékek piacra vitele, az ideális üzleti modell és réspiac megtalálása az erőssége, ebben segíti mind a startupokat, mind a nagyvállalatokat. Ügyfelei között van a Vodafone, T csoport, pénzügyi és gyártó cégek.

2017-ben megszerezte a legmagasabb szakmai minősítést ügyfélélmény területen, a CCXP-t. Az amerikai CXPA (Ügyfélélmény Szakértők Szövetsége) aktív tagja.

A nagyvállalati tanácsadás mellett aktívan együttműködik startupokkal Európában és Amerikában.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/tolnai-akos.jpg

Tolnai Ákos

CEO, AbilityMatrix

Belovai Beáta
NB-IoT, IoT Solution Sales Manager
https://www.linkedin.com/in/belovai-be%C3%A1ta-788aa4107/

Matematika-számítástechnika és közgazdász diplomáját Szegeden szerezte, 1997-ben, illetve 2001-ben.

Telekommunikációs szakmai pályáját a Westel 900 GSM Rt-nél kezdte 1998-ban. Személyes ügyfélszolgálati tapasztalatait sales menedzserként kamatoztatta a T-Mobile-ban.

2014-ben, gyermekei születése után, IoT területekre szakosodott, ahol jelentős szakmai tapasztalatot szerzett Ipar 4.0 és NarrowBand-IoT megoldásokkal kapcsolatban.

Ma a T-Systems Magyarország Zrt-ben IoT szakértőként támogatja az ügyfelek adatgyűjtésre épülő digitalizációs folyamatait.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/belovai-beata.jpg

Belovai Beáta

NB-IoT, IoT Solution Sales Manager

Szabó Márk
Partner Technology Strategist, Microsoft
https://www.linkedin.com/in/mark-szabo/

Márk többek között a HoloLens-szel, a világ első holografikus számítógépével foglalkozik, a legnagyobb magyarországi cégeket segítve mindennapi feladataik modernizálásában a Mixed Reality erejének kihasználásával.

Rendszeresen előad konferenciákon a jövő technológiáiról és azok hatásairól a következő évtizedekben – mint AI, Mixed Reality és kvantumszámítógépek.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/szabo-mark.jpg

Szabó Márk

Partner Technology Strategist, Microsoft

Dienes Ádám
Field Sales Engineer, STMicroelectronics
https://www.linkedin.com/in/adam-dienes/

Energetikai mérnöki és Mechatronikai mérnöki tanulmányai alatt elkezdődő pályafutását villamos tervezőmérnökként kezdte, ahol volt szerencséje megtapasztalni a nemzetközi vállalati illetve hazai kkv üzletkultúrákat is. Magyarországi családi vállalatnál gyarapította project manager-i és üzletkötői tapasztalatát, ahol pár év után lehetősége nyílt saját ötletén alapuló, önálló projektbe belevágni. 5 fős mérnökcsapatával fejlesztettek automatizált drón rendszert, különféle ipari alkalmazásokra. Fő fókuszuk a diagnosztikai alkalmazások voltak, ahol a drónokat a lehető legtöbb adat kinyerésére használták fel AI-t és Machine Learning-et alkalmazva, egy adott feladat keretein belül.

2017-től az STMicroelectronics SA, a világ egyik legnagyobb félvezetőgyártójánál tevékenykedik üzletkötőként, ahol a régió néhány országáért felelős.

A nemzetközi színtér folyamatos résztvevője, számos konferencián jelent meg, mind résztvevőként, mind előadóként, ezzel követve a trendeket és az ipar alakulását. Szenvedélye nemcsak a drónok, okos eszközök és a mobiltechnológia hanem a mindennapi dolgok automatizálása is.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/dienes-adam.jpg

Dienes Ádám

Field Sales Engineer, STMicroelectronics

A képzés tematikája


  • Digitalizáció és üzlet: hogyan borítja fel a hagyományos üzleti működést a technológia? Hol az IOT szerepe ebben a folyamatban és kiknek kell résen lennie?
  • Alapfogalmak tisztázása és történeti áttekintés: mi az IoT, miben más attól, amit pár éve annak hívtunk, miben más, mint az Ipar 4.0. Mi igaz a körülötte levő hype-ból és milyen a jelenlegi piaci érettsége?
  • A hallgatók és vállalataik érettségi szintjének felmérése, az elvárások tisztázása. Hallgatóink egy tesztet töltenek ki, hogy

  • Egy létező gyártási folyamat digitalizálása előtt fontos, hogy az adott folyamat veszteségeit minimalizáljuk, különben egyrészt azok digitalizációjára is erőforrást áldozunk, másrészt a veszteségeket ugyanúgy exponenciális pályára állítjuk, mint az értékteremtő folyamatokat. Első lépésként tehát végigvesszük, hogyan lehet a vevő szempontjait figyelembe véve szisztematikusan felülvizsgálni a meglévő értékteremtési folyamatokat, feltárni és kiküszöbölni annak veszteségeit.
  • Ezután rengeteg esettanulmányt hozunk a következő területekről, hogy hallgatóinknak kézzelfogható, valós üzleti élménye legyen: gyártás, raktározás, üzemeltetés, energetika, logisztika, agrárium, kereskedelem, közlekedés.

  • Az IOT okos eszközökön alapul, és a piacon találhatóak jól személyre szabható megoldások (amik alkalmazásához szakértelem kell) és egy specifikus célra használható eszközök (amik cserébe felhasználóbarátok). Képzésünkön arra is kitérünk, hogyan lehet ebben az első kategóriába eső megoldásokat létrehozni: milyen egy modern hardvertermékek, hogyan finanszírozható, mi a gyors prototipizálás módja. Természetesen szó lesz az Arduinoról, Raspberryről, STM Nucleoról.
  • Bemutatjuk az IOT által lehetővé tett új termékstratégiákat, üzleti modelleket, és az új befektetői elvárásokat, ami ezek nyomában jár.

  • Sokszor egy cég rengeteg adaton ül, csak a rendszertelen tárolás, kaotikus kezelés miatt nem látszik ez a hatalmas érték. Bemutatjuk, hogyan lehet az adott üzleti igény alapján eldönteni, mi számít értékelhető adatnak, ezek hol bújnak meg a jelenlegi működés keretei közt, hogyan lehet összefésülni és tárolni a különböző forrásból származó adatokat, mik a tárolásuk optimális módja a biztonság és könnyű hozzáférés keretei közt.
  • A következő lépés, hogy ha az üzleti igény a meglévőkön túl további adatot igényel, azt milyen eszközökkel lehet megteremteni. A szenzorok sokfélesége, a piaci termékek korlátai új kihívások elé állítják a szakértőket. A megfelelő eszközök kiválasztásához szükséges ismerni a működésük fizikai elveit, a legfontosabb szenzor kategóriákat, ismerni kell a saját eszköz gyártásának költségeit és megtérülési mutatóit.

  • Bemutatjuk a legfontosabb licenszelt és szabadsávos hálózati technológiákat, valamint a rövidtávú adatkommunikáció előnyeit és korlátait. Noha képzésünk üzleti fókuszú, ez a fajta technológiai szintrehozó teszi lehetővé, hogy hallgatóink megvalósítsanak IOT projekteket, és minden szakértővel a maga nyelvén beszéljenek.
  • NB-IOT, LTE-M, 5G
  • LoRa, LoRaWAN, Sigfox
  • BTLE 4x/5, NFC, Zigbee, WiFi, Thread, Z-wave

  • A temérdek gépi adat elemzésére a hagyományos data science megoldások is alkalmasak lehetnek, de akik megtehetik, már most is gépi tanulással dolgozzák fel őket. Programunkon bemutatjuk, hogy adott üzleti igények mekkora számítási kapacitást és milyen infrastruktúrát igényelnek.
  • Végigvesszük, milyen kritériumok szerint érdemes még platformot választani, és hogyan teljesítenek jelenleg a globális platformok a biztonság, az adatok elérési sebessége, a tárolható adatmennyiség, a skáláshatóság szempontjai szerint: Google Cloud, Amazon IOT Core, Microsoft Azure IOT stb. Hallgatóinkat ezen túl felkészítjük a saját fejlesztésű platform rögös útjára is, sőt az adatelemzési alapokra is sort kerítünk.

  • Az új rendszerek új kockázatokat hoznak be, amelyeket kezelni kell. Kié a megtermelt adat és ki férhet még hozzá? Mi minősül magánadatnak, hogyan lehet azt kezelni, és hogyan hat ez a szempont az alvállalkozókra kiválasztásánál? Hogyan lehet kezelni az új információbiztonsági kockázatokat?
  • A szervezeti kihívások másik aspektusa talán a legnehezebb része minden digitális transzformációs cél megvalósításának. Mindegy, mennyi IT befektetés született, ha az emberi oldal nem követi le: a vezetői elköteleződés, a külső és belső érintettek kezelése, változásmenedzsment, a transzparencia okozta belső feszültségek mind akadályozhatják és meggátolhatják a fejlesztési törekvéseket.

  • Ha egy változás lineáris, azt könnyű befogadni, ott könnyű elképzelni és megbecsülni, hogy egységnyi idő alatt hová jut el egy technológia, egy cég, egy iparág. Az IOT eszközök fejlődési pályája viszont exponenciális, nem lineáris, és ilyen esetben nem lehet megtippelni, hogyan fog elterjedni a következő években és mi mindent söpör el a meglévő értékteremtő folyamatokból. Képzésünkön ezért nem csak a jelent vizsgáljuk, hanem amennyire csak jó lelkiismerettel lehet, a jövőbe tekintünk. Esettanulmányokat hozunk el olyan területekről, amelyek ma még egy kísérleti szakaszban levő drága és extrém ötletnek tűnnek, de holnap már iparági sztenderdek lehetnek.
  • Kooperatív robotok – mi automatizálható, mik a kiváltható munkakörök és hogyan hatnak a munkaerőpiacra.
  • Szenzortechnológia következő lépések – drónok és autók, a közlekedés és logisztika forradalma.
  • Augmented Reality és Virtual Reality – hogyan alakítják át a tervezést, összeszerelést és karbantartást.

  • Képzésünk végén a hallgatóink vizsgaprezentációkkal mutathatják be, mit visznek haza a nálunk tanultakból, mik lehetnek a következő lépések az ő vállalatukban.

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

9 alkalom

a képzés indulása:
2019. november 20.
jelentkezési határidő:
2019. november 19.
képzési alkalmak:
Szerdánként

13:00-18:00

szükséges képzettség:
érettségi
helyszín:
CEU

1051 Budapest, Nádor utca 15.

részvételi díj:
580.000 Ft + ÁFA

* a változtatás jogát
fenntartjuk

Tasnády Fanni Projektmenedzser
Érdeklődöm!

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Early bird: 15% kedvezmény június 30-ig
 • Helyszíni jelentkezés esetén rendezvényeinken: 5% kedvezmény
 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény.
 • Alumni tagként: 10% kedvezmény

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!Ajánlott képzéseink

Data Science

2 félév, 18 alkalom, 90 óra*
Képzés indulás: Elindult, de egy hétig még csatlakozhatsz!

Az adatok nyelvét beszélő specialisták a következő évek legkeresettebb szakemberei közé tartoznak. Hogy miért vagyunk biztosak ebben? Mert az adatgyűjtésre alkalmas eszközök elárasztották a mindennapjainkat és ezzel egy időben az adatokba zárt intelligencia lett a sikeres vállalkozások legnagyobb tőkéje.

AI Technológia

2 félév, 19 alkalom, 76 óra*
Képzés indulás: 2019. október 31.

Azok a hallgatók, akik elvégzik ezt a képzésünket, képesek lesznek önállóan alkalmazni a különféle machine learning módszereket olyan területeken mint a robotika, a prediktív analitika, önvezető autók, videojátékok, ügyfélszolgálati chatbotok, gyártás automatizálás, gyógyszerkutatás és orvosi diagnosztika sok más között.

Agilis vezetők a digitális korban

2 félév, 18 alkalom, 72 óra*
Képzés indulás: 2019. október 17.

Egy agilis gondolkodású vezető érti a felforgató innováció természetét, időben felismeri a jelenlegi értékláncát átíró új versenytársakat, és megragadja a technológiában rejlő lehetőségeket.
Akik minket választottak