Tantermi és Live online változatban is!

IOT for Business

Vállalati döntéshozóként IoT-ről tanulni korábban is nagyban hozzájárult vállalatod sikerének növeléséhez, de most, egy ilyen horderejű válság idején a digitalizáció és a folyamatoptimalizálás nem választás kérdése.

A digitális transzformáció olyan globális trend, ami visszafordíthatatlanul átalakít iparágakat. Habár nagyrészt online intézzük pénzügyeinket, még mindig rengeteg kézzelfogható terméket gyártunk, raktározunk, szállítunk, termeljük a növényeket, és a fizikai valóságban betegszünk meg. Az IoT, azaz Internet of Things megoldásai ezen területek nagy részében máris tapasztalható változást hozott, gondoljunk csak az önvezető autókra, drónokra, a szenzoradatokkal támogatott növénytermesztésre, a karon hordott EKG-ra vagy az Ipar 4.0-ra.

Vállalati döntéshozóként téged is érint, vagy hamarosan érinteni fog. Hogyan? Megváltoztak a fogyasztói szokások, a hagyományos termékeket okosítani kell. Kevés a munkaerő a kritikus folyamatokban, úgymint raktározás, összeszerelés és szállítás, ezért automatizálni kell. Európában nehezen bírjuk a versenyt a távol-keleti szállítókkal, hatékonyabb folyamatokra van szükség. 

Hogyan fejlesztettük képzésünket, hogy a koronavírus okozta válság idején a leghasznosabb legyen vállalatod számára?

 • A legtöbb szektorban raktározási gondokkal küzdenek a piaci szereplők a felhalmozódott készletek miatt. A megszokott folyamatok nem működnek, az embereket el kellett bocsátani. Képzésünkön felkészítünk a válság utáni automatizálás lehetőségére.
 • Kifejezetten a válságkezelésre és a válság utáni helyzetre hozunk kezelési módokat, tanácsokat.
 • A tematikát kibővítettük, aktualizáltuk, a tananyagba belekerültek nagyon tanulságos aktuális esettanulmányok, best practice-ek és epic failek, melyek az elmúlt hetekben (a vírusválság kapcsán) születtek.
 • Előzetesen felmérjük a képzésen részt vevő hallgatók igényeit, hogy a képzés minél testreszabottabb tartalmakkal indulhasson.

Előadóink az IoT piac elsővonalas résztvevői. Szolgáltatóként, fejlesztőként, befektetőként, vagy éppen felhasználóként osztják meg tapasztalataikat, a mostani válsághelyzetben a frontvonalon küzdve avatnak be saját válságkezelésükbe és az üzletágukra jellemző jelenségekbe is.

Kinek ajánljuk a képzést?

 • Ha közép- és felsővezetőként olyan folyamatokért felelsz, amit úgy érzel, lehetne hatékonyabban, itt megtanulhatod, mely kihívásodra nyújt megoldást az IoT. Ha termékért felelsz, bemutatjuk a modern, életképes fizikai termék ismérveit. 

Kinek nem ajánljuk?

 • A képzés üzleti fókuszú, így sajnos nem fogsz hardvertervezővé, vagy beágyazottszoftver-fejlesztővé válni.

A képzés része egy 2x2 órás egyéni konzultáció, mely során a hallgatók saját, konkrét IoT terveit konzultálhatják meg szakértőinkkel.

 


Tantermi és Live online változatban is!

A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel, az aktuális előírásokat és ajánlásokat folyamatosan figyelve szeretnénk képzéseinket ősszel újra tantermi formában elindítani, és lehetőséget adni arra, hogy aki szeretne, az online csatlakozhasson be az alkalmakra.

 

Képzésünk szakmai partnere a Vodafone Magyarország Zrt. Magyarország Vezető IoT szolgáltatója (Forrás: IDC Hungary)

Szakértők

Erki Szabolcs
társalapító, vezető, Hard Code
https://www.linkedin.com/in/szabolcserki/

Villamosmérnök, sorozatvállalkozó, első hardver startup vállalkozását 2010-ben alapította. Ipari gépdiagnosztikai megoldásokat fejlesztettek és értékesítettek olyan cégeknek, mint a Velux, IKEA, vagy a Zoltek.

Ezt követően alapította az egyedi IoT megoldások fejlesztésére fókuszáló mérnökirodáját. Több, mint 10 éves termékfejlesztési és cégvezetési tapasztalatával segíti ügyfelei sikerét a termékbevezetésben is. Nemrégiben partnerével együttműködésben újra saját termék fejlesztésébe kezdett.

A Forbes 30/30 listájára 2016-ban került fel. Két kisgyermek édesapja.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/erki-szabolcs.jpg

Erki Szabolcs

társalapító, vezető, Hard Code

Havasi Zoltán
CEO - MOHAnet
https://hu.linkedin.com/in/zolt%C3%A1n-havasi-1746384

Szakdolgozata témaválasztásának köszönhetően lehetősége nyílt a mobiltechnológiák nyújtotta telemetriai lehetőségek mélyebb tanulmányozására, melyek eredményeképp sikeresen megtervezte és később a MOHAnettel – az általa alapított vállalattal – meg is valósította egy távfelügyeleti ökoszisztéma kifejlesztését, mely több különböző alkalmazási terület szerteágazó távfelügyeleti szolgáltatásait képes egy rendszerből kiszolgálni.

Számos IoT alapú megoldással bővítette az alkalmazásaik sorát az elmúlt években, melyek megtalálhatók a vagyonvédelemben, a tűzvédelemben, a szállítmányozásban, a logisztikában, a személyfelügyeleti rendszerekben és az FMCG világában egyaránt.

Zoltán a hazai IoT élet aktív szereplője, az IVSZ IoT munkacsoportjának vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/havasi-zoltan.jpg

Havasi Zoltán

CEO - MOHAnet

Vityi Péter
Alelnök, IVSZ, ügyvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/

Villamosmérnök, startup vállalkozó, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke, 27 év informatikai tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Két éve az IVSZ elnökségi tagja, az Informatikai tagozat vezetője, az IVSZ alelnöke. Fő területe a digitális gazdaság, exportképesség – ezen a területeken rendszeres konferencia előadó. Jelenleg a KÜRT Akadémia és egy startup vállalkozás vezetése mellett a Digitális Jólét Programhoz tartozó Digitális Export stratégia kialakításának szakmai vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/Vityi-Péter.png

Vityi Péter

Alelnök, IVSZ, ügyvezető, KÜRT Akadémia

Posta Attila
Alapító, Cloudberry
https://www.linkedin.com/in/attila-posta-79030a19/

A Cloudberry digitális termelésirányítási brand alapítója. 

Alapképzettsége villamosmérnök, de pályafutása az ingatlanfejlesztés területén kezdődött. Az AKRON ingatlanalap magyarországi vezetői székéből váltott a gyártási-, ezen belül autóipari beszállítói területre. OEM beszállítói láncokban, automotive területen többek között MAGNA, Grupo Antolin, Delphi együttműködésekben szerezett gyártási és vezetési tapasztalatait jelelnleg intelligens gyártási rendszerek fejlesztése területén kamatoztatja. Iparági szakértőként, tanácsadóként támogatja termelő vállalatok digitális transzformációját, fejlesztési stratégiájuk megalkotását.

A Cloudberry modulok építése során fókusz területe az értékáram alapú, egymásra épülő megoldási rétegek kialakítása az adatvezérelt, optimalizált működés érdekében.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/posta-attila.jpg

Posta Attila

Alapító, Cloudberry

Belovai Beáta
NB-IoT, IoT Solution Sales Manager
https://www.linkedin.com/in/belovai-be%C3%A1ta-788aa4107/

Matematika-számítástechnika és közgazdász diplomáját Szegeden szerezte, 1997-ben, illetve 2001-ben.

Telekommunikációs szakmai pályáját a Westel 900 GSM Rt-nél kezdte 1998-ban. Személyes ügyfélszolgálati tapasztalatait sales menedzserként kamatoztatta a T-Mobile-ban.

2014-ben, gyermekei születése után, IoT területekre szakosodott, ahol jelentős szakmai tapasztalatot szerzett Ipar 4.0 és NarrowBand-IoT megoldásokkal kapcsolatban.

Ma a T-Systems Magyarország Zrt-ben IoT szakértőként támogatja az ügyfelek adatgyűjtésre épülő digitalizációs folyamatait.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/belovai-beata.jpg

Belovai Beáta

NB-IoT, IoT Solution Sales Manager

Szalay Csaba
Partner, lean coach, Lean Enterprise Institute
https://www.linkedin.com/in/csaba-szalay-7216142a/

2003 óta foglalkozik gyártó és szolgáltató vállalatok lean elvek mentén történő fejlesztésével. Pályafutása során nem csak külső tanácsadóként, hanem vállalati vezetőként is lehetősége nyílt a vállalatok lean transzformációját támogatni és irányítani. A Lean Enterprise Institute (LEI) magyarországi szervezetével az E.ON Hungária Zrt-nél dolgozott először együtt a vállalat lean szakértői csapatának vezetőjeként, 2014 óta a LEI szakmai partnere. A Pannon Egyetemen 2008, a Budapesti Corvinus Egyetemen 2010 óta tart lean témában rendszeresen előadásokat nappali tagozatos, illetve MBA hallgatók részére. A 2014-ben elindult Bosch Lean Akadémia pilot projekt oktatója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/szalay-csaba.jpg

Szalay Csaba

Partner, lean coach, Lean Enterprise Institute

Bojkó Balázs
Industry Analytics Expert, REACH Solutions
https://www.linkedin.com/in/bal%C3%A1zs-bojk%C3%B3-b9053989/

Gépészmérnöki tanulmányai és 4 évnyi, a müncheni BMW-nél eltöltött szimulációs mérnöki munka után új utakat és témát keresve váltott az ipari digitalizációra, ipar 4.0-ra, adatelemzésre és Machine Learning algoritmusok gyártó iparban történő használatára. Fő célkitűzése, hogy mérhető üzleti hasznot hozó digitalizációs projektek végigvitelével, az adatokat hatékonyan feldolgozó technológiák bevezetésével segítse a gyárakat és felkészítse a mérnöki csapatokat az adatvezérelt gyár – okos gyár – kialakítására és használatára.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/bojko-balazs.jpg

Bojkó Balázs

Industry Analytics Expert, REACH Solutions

Nagy-Rácz István
Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/istvann/

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab alapító senior partnere. Több mint 10 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetem adatbányászati kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudással. A Dmlab csapat operatív és stratégiai vezetése mellett az elmúlt években számos adatalapú start-upban dolgozott, valamint a Dmlabban felhalmozott tudást és tapasztalatot olyan technológiai megoldásokba transzferálja, amelyek segítségével különböző területen tevékenykedő vállalatokat segít az adatvezérelt működésben. Konferenciák, valamint egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/nagyracz-istvan.jpg

Nagy-Rácz István

Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia

Kürti Tamás
Intézményvezető, tulajdonos
https://hu.linkedin.com/in/tamaskurti

Második generációs vállalkozó, a KÜRT Akadémia intézményvezetője, tulajdonosa. Agilitás és digitalizáció fókuszú felsővezetői és stratégiai programokat vezet. Érdeklődésének középpontjában az emberi természet és a technológiai hatékonyság együttműködése áll. Korábban a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. kutatás-fejlesztés üzletágát vezette, előtte az USAnotebook.com stratégiai vezetőjeként dolgozott. Egyetemi diplomáját műszaki menedzsment témában vállalkozás szakirányon, másoddiplomáját szervezetfejlesztés és coaching területen innovatív csapatok fejlesztése témában szerezte. Társadalmi felelősségvállalásának része volt a KÜRT Alapítványi Gimnázium vezetésének megújítása, valamint a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület megalapítása 2009-ben, amelynek azóta elnökségi tagja. Eredményei elismeréseképp beválasztottak a Family Business Network International Next Generation vezetésébe 2010-ben, valamint a European Family Businesses szövetség elnökségébe 2011-ben. Mindhárom szervezetben tulajdonos-vezetői tapasztalatcsere programokat vezet azóta is.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kurti-tamas.jpg

Kürti Tamás

Intézményvezető, tulajdonos

Kovács Gergely
Üzletág-igazgató, tulajdonos, kommunikációs szakember, HPS Group
https://www.linkedin.com/in/gergely-kovacs-9b416912/

Gergely 16 éve dolgozik a kommunikációs szakmában, az utóbbi 10 évben jelentős szerepe volt a HPS Group új kommunikációs üzletágainak kialakításában. Az elmúlt 20 évben kipróbálta magát informatikusként, kereskedelmi pilótaként és környezetkutatóként is.

Munkája mellett főiskolákon tart előadásokat vizuális kommunikációról és nagyvállalatok vezetőit készíti fel a legújabb prezentációs trendekből.

A folyamatos tanulás és új területek megértése, megismerése inspirálja. Legújabb kutatási területe az Augmented Reality és Virtual Reality, számtalan megvalósult projekttel a háta mögött kezdett PHD-zni ebben a témában.

 

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kovacs-gergely.jpg

Kovács Gergely

Üzletág-igazgató, tulajdonos, kommunikációs szakember, HPS Group

A képzés tematikája


  • A digitalizáció itt van, és téged is érint: hogyan borítja fel a hagyományos üzleti működést a technológia? Hol az IOT szerepe ebben a folyamatban és kiknek kell résen lennie?
  • Alapfogalmak tisztázása és történeti áttekintés: mi az IoT, miben más attól, amit pár éve annak hívtunk, miben más, mint az Ipar 4.0. Mi igaz a körülötte levő hype-ból és milyen a jelenlegi piaci érettsége?

  • Egy létező gyártási folyamat digitalizálása előtt fontos, hogy az adott folyamat veszteségeit minimalizáljuk, különben egyrészt azok digitalizációjára is erőforrást áldozunk, másrészt a veszteségeket ugyanúgy exponenciális pályára állítjuk, mint az értékteremtő folyamatokat. Első lépésként tehát végigvesszük, hogyan lehet a vevő szempontjai szerint felülvizsgálni a meglévő értékteremtést, feltárni és kiküszöbölni annak veszteségeit.
  • Ezután rengeteg esettanulmányt hozunk az Enterprise IOT és Customer IOT területeiől, hogy hallgatóinknak kézzelfogható, valós üzleti élménye legyen: gyártás, raktározás, üzemeltetés, energetika, logisztika, agrárium, kereskedelem, közlekedés.

  • Az IOT okos eszközökön alapul, és a piacon találhatóak jól személyre szabható megoldások (amik alkalmazásához szakértelem kell) és egy specifikus célra használható eszközök (amik cserébe felhasználóbarátok). Képzésünkön arra is kitérünk, hogyan lehet ebben az első kategóriába eső megoldásokat létrehozni: milyen egy modern hardvertermék, hogyan finanszírozható, mi a gyors prototipizálás módja. Természetesen szó lesz az Arduinoról, Raspberryről, STM Nucleoról.
  • Bemutatjuk az IOT által lehetővé tett új termékstratégiákat, üzleti modelleket, és az új befektetői elvárásokat, ami ezek nyomában jár.

  • Sokszor egy cég rengeteg adaton ül, csak a rendszertelen tárolás, kaotikus kezelés miatt nem látszik ez a hatalmas érték. Bemutatjuk, hogyan lehet az adott üzleti igény alapján eldönteni, mi számít értékelhető adatnak, ezek hol bújnak meg a jelenlegi működés keretei közt, hogyan lehet összefésülni és tárolni a különböző forrásból származó adatokat, mik a tárolásuk optimális módja a biztonság és könnyű hozzáférés keretei közt.
  • A következő lépés, hogy ha az üzleti igény a meglévőkön túl további adatot igényel, azt milyen eszközökkel lehet megteremteni. A szenzorok sokfélesége, a piaci termékek korlátai új kihívások elé állítják a szakértőket. A megfelelő eszközök kiválasztásához szükséges ismerni a működésük fizikai elveit, a legfontosabb szenzor kategóriákat, ismerni kell a saját eszköz gyártásának költségeit és megtérülési mutatóit.

  • Bemutatjuk a legfontosabb licenszelt és szabadsávos hálózati technológiákat, valamint a rövidtávú adatkommunikáció előnyeit és korlátait. Noha képzésünk üzleti fókuszú, ez a fajta technológiai szintrehozó teszi lehetővé, hogy hallgatóink megvalósítsanak IOT projekteket, és minden szakértővel a maga nyelvén beszéljenek.
  • NB-IOT, LTE-M, 5G
  • LoRa, LoRaWAN, Sigfox
  • BTLE 4/5, NFC, Zigbee, WiFi, Thread, Z-wave

  • A temérdek gépi adat elemzésére a hagyományos data science megoldások is alkalmasak lehetnek, de akik megtehetik, már most is gépi tanulással dolgozzák fel őket. Programunkon bemutatjuk, hogy adott üzleti igények mekkora számítási kapacitást és milyen infrastruktúrát igényelnek.
  • Végigvesszük, milyen kritériumok szerint érdemes még platformot választani, és hogyan teljesítenek jelenleg a globális platformok a biztonság, az adatok elérési sebessége, a tárolható adatmennyiség, a skálázhatóság szempontjai szerint: Google Cloud, Amazon IOT Core, Microsoft Azure IOT stb. Hallgatóinkat ezen túl felkészítjük a saját fejlesztésű platform rögös útjára is.

  • Mindegy, mennyi IT befektetés született, ha az emberi oldal nem követi le: a vezetői elköteleződés, a külső és belső érintettek kezelése, változásmenedzsment, a transzparencia okozta belső feszültségek mind akadályozhatják és meggátolhatják a fejlesztési törekvéseket.
  • Az új rendszerek új kockázatokat hoznak be, amelyeket kezelni kell. Kié a megtermelt adat és ki férhet még hozzá? Mi minősül magánadatnak, hogyan lehet azt kezelni, és hogyan hat ez a szempont az alvállalkozókra kiválasztásánál? Hogyan lehet kezelni az új információbiztonsági kockázatokat?

  • Ha egy változás lineáris, azt könnyű befogadni, ott könnyű elképzelni és megbecsülni, hogy egységnyi idő alatt hová jut el egy technológia, egy cég, egy iparág. Az IOT eszközök fejlődési pályája viszont exponenciális, nem lineáris, és ilyen esetben nem lehet megtippelni, hogyan fog elterjedni a következő években és mi mindent söpör el a meglévő értékteremtő folyamatokból. Képzésünkön ezért nem csak a jelent vizsgáljuk, hanem amennyire csak jó lelkiismerettel lehet, a jövőbe tekintünk. Esettanulmányokat hozunk el olyan területekről, amelyek ma még egy kísérleti szakaszban levő drága és extrém ötletnek tűnnek, de holnap már iparági sztenderdek lehetnek.
  • Kooperatív robotok – mi automatizálható, mik a kiváltható munkakörök és hogyan hatnak a munkaerőpiacra.
  • Augmented Reality és Virtual Reality – hogyan alakítják át a tervezést, összeszerelést és karbantartást.

  • Képzésünk végén a hallgatóink vizsgaprezentációkkal mutathatják be, mit visznek haza a nálunk tanultakból, mik lehetnek a következő lépések az ő vállalatukban, terveikre azonnal szakértői visszajelzést kapnak.

Miért minket válassz?

 • Módszertan és tudás mellett szemléletet és kontextust is adunk képzéseinken. Arra buzdítunk ezzel, hogy teszteld az eszköztárad határait, állj kritikusan az új ismeretekhez, és értsd meg, melyik módszer mikor alkalmazható.
 • A legjobb hazai szakemberekkel dolgozunk, akiknek komoly üzleti vagy világszínvonalú akadémiai múltja van azon a területen, amelyen oktat.
 • A nyílt képzések mellett évek óta vállalati tanácsadással, agilis és digitális transzformációval foglalkozunk a legkülönbözőbb szervezeteknél, ezért valós képünk van arról, milyen munkaerőpiaci igényeik vannak a vállalatoknak.
 • Szenvedélyünk az oktatás-fejlesztés, ezért tíz éve dolgozunk azon, hogy szakemberekből, érdeklődőkből, gondolkodókból álló kreatív, tenni akaró közösséget formáljunk, több mint ezer fős alumni és oktatói közösségünk is ezt bizonyítja.


A képzés részletei

9 alkalom

a képzés indulása:
2020. október 28.
jelentkezési határidő:
2020. október 27.
képzési alkalmak:
szerdánként

13:00-17:00

szükséges képzettség:
érettségi
helyszín:
CEU Budapest és/ vagy Zoom meeting

1051 Budapest, Nádor utca 15.

részvételi díj:
580.000 Ft + ÁFA

* a változtatás jogát
fenntartjuk

Tasnády Fanni Projektmenedzser
Érdeklődöm! Jelentkezem!

Kedvezmények

Kedvezményt biztosítunk a részvételi díjból az alábbi esetekben:

 • Early bird: 15% kedvezmény július 31-ig
 • Helyszíni jelentkezés esetén rendezvényeinken: 5% kedvezmény
 • Csoportos jelentkezés (4 vagy több fő): 10% kedvezmény
 • Alumni tagként: 15% kedvezmény

Az egyes kedvezmények nem vonhatók össze!

Minimum létszám

A képzésünket csak megfelelő számú jelentkező esetén indítjuk el. Az adott képzési formát (live online/tantermi) is abban az esetben indítjuk el, ha az adott képzési formára megfelelő számú érdeklődő jelentkezik.

Nyilvántartási szám

B/2020/001149Ajánlott képzéseink

Data Science

2 félév, 18 alkalom, 90 óra*
Képzés indulás: 2020. november 13.

Az adatok nyelvét beszélő specialisták a következő évek legkeresettebb szakemberei közé tartoznak. Hogy miért vagyunk biztosak ebben? Mert az adatgyűjtésre alkalmas eszközök elárasztották a mindennapjainkat és ezzel egy időben az adatokba zárt intelligencia lett a sikeres vállalkozások legnagyobb tőkéje.

AI Technológia

2 félév, 20 alkalom, 80 óra*
Képzés indulás: 2020. október 15.

A mesterséges intelligencia robbanó növekedése számtalan iparágban tapasztalható. Magyarországon is egyre nagyobb igény van olyan szakemberekre, akik széles körű technológiai és iparági ismereteikkel képesek AI projekteket megvalósítani - képzésünk nekik szól.

Agilis vezetők a digitális korban

2 félév, 18 alkalom, 72 óra*
Képzés indulás: 2020. október 22.

Egy agilis gondolkodású vezető érti a felforgató innováció természetét, időben felismeri a jelenlegi értékláncát átíró új versenytársakat, és megragadja a technológiában rejlő lehetőségeket.
Akik minket választottak