Family Business

Tradíciókba oltott innováció.

Legyen szó alapítók és utódok alternatíváiról, tulajdonosi vagy menedzsment irányokról, család- és menedzsmenttagok együttműködésről, vitákról vagy konfliktusokról, családi vállalkozások vezetési és utódlási kérdéseiről, családi fórumok, családi alkotmány vagy vagyonkezelési logikák kialakításáról, a legfelkészültebb szakemberekkel állunk a feladathoz. Jellemzően dialógusokban dolgozunk, amelyekben kiemelt figyelmet szentelünk a családi értékek, dinamikák és az üzleti-tulajdonosi lehetőségek realitásának, fenntarthatóságának.

Szakértőink legtöbbje maga is családi vállalkozó, vállalattulajdonos. Több mint egy évtizede teremtették meg az első hazai family business közösséget (A Felelős Családi Vállalatokért Magyarországon Egyesületet www.fbn-h.hu), valamint a vállalat tulajdonos családok nemzetközi egyesületeinek (www.efb.eu, www.fbn-i.org szakmai vezetésében is évtizedes múltjuk van. Jól ismerik a hazai és külföldi utódlási történetek nagy részét, ezek támogatásában sokféle tapasztalatot szereztek.Kürti Tamás

tulajdonos, intézményvezető

Mindig azt hallottam otthon, hogy akármit is csinálok, azt tegyem világszínvonalon.

Szakértők

Monostori Brigitta
Szervezetfejlesztő, coaching pszichológus, team-coach
https://www.linkedin.com/in/monostori-brigitta-38025160/

Öt évig belső tréneri feladatokat látott el, szervezetfejlesztési gyakorlatát egy szolgáltatási szektorban működő multinacionális vállalatban alapozta meg. 2010 óta szervezet- és
üzletfejlesztési területen dolgozik. Tanácsadóként kis- és középvállalatok, startupok, multinacionális vállalatok és családi vállalkozások fejlesztésében is részt vesz. Ügyfeleit
elsősorban abban segíti, hogy erőforrásaikra építve a kívánt hatást érjék el környezetükben.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/monostori-brigitta.jpg

Monostori Brigitta

Szervezetfejlesztő, coaching pszichológus, team-coach

Kürti Tamás
Intézményvezető, tulajdonos
https://hu.linkedin.com/in/tamaskurti

Második generációs vállalkozó, a KÜRT Akadémia intézményvezetője, tulajdonosa. Reziliencia, agilitás és digitalizáció fókuszú, felsővezetői együttműködés és szervezetfejlesztő, stratégiai és tulajdonosi szerepvállalást fejlesztő komplex programokat vezet. Ezt megelőzően a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. alelnökeként, valamint a kutatás-fejlesztés üzletág vezetőjeként dolgozott. Egyetemi diplomáját műszaki menedzsment területen vállalkozás szakirányon, másoddiplomáját szervezetfejlesztés és coaching területén szerezte. Érdeklődésének középpontjában az emberi természet és a technológiai hatékonyság együttműködése áll. Társadalmi felelősségvállalásának része a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület megalapítása 2009-ben, amelynek azóta elnökségi tagja. Eredményei elismeréseképp beválasztottak a Family Business Network International Next Generation vezetőségébe 2010-ben, valamint a European Family Business szövetség elnökségébe 2011-ben. Mindhárom szervezetben vezetői, szakmai tapasztalatcsere programokat vezet.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kurti-tamas.jpg

Kürti Tamás

Intézményvezető, tulajdonos

Jókay Rita
Tanácsadó, coach, tréner, Gestalt terapeuta
https://www.linkedin.com/in/ritajokay/

Jókay Rita, közgazdász és Gestalt terapeuta. Szervezetfejlesztőként 20 éves tapasztalata van szervezetfejlesztési, humán fejlesztési projektek valamint változási folyamatok megtervezésében és megvalósításában, együttműködés-fejlesztési programokban, coachként vezetői készségfejlesztési programokban. Tevékenységének fókuszában az egyéni és szervezeti tudatosság fejlesztése áll, az utóbbi években a Gestalt megközelítés és módszertan vált munkájának alapjává.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/jokay-rita.jpg

Jókay Rita

Tanácsadó, coach, tréner, Gestalt terapeuta

Makai András
Coach, Gestalt terapeuta
https://www.linkedin.com/in/andras-makai-a75b19b/

Tulajdonos-ügyvezetőként egy kisvállalkozásból középvállalkozássá nőtt cégcsoportot épített fel. Tíz év után testvérével, aki egyben tulajdonostársa is, tudatosan léptek az utódlás és hatalomátadás irányába. Ma már csak tulajdonos az idén 20 éves cégcsoportjukban. Ezzel párhuzamosan képezte magát coach és szervezetfejlesztő szakemberré, amely új hivatásává vált. Abban támogatja ügyfeleit, hogy felismerjék elakadásaikat, megtalálják magukban a változáshoz szükséges energiát, érezzék jobban magukat a bőrükben, és tegyék a dolgukat. Magyarul, románul és angolul dolgozik.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/makai-andras.jpg

Makai András

Coach, Gestalt terapeuta

Varga Szabolcs
CEO, Gutmann Hungary Zrt.
https://www.linkedin.com/in/szabolcs-varga-046a756/

A bécsi székhelyű Bank Gutmann AG, a közép-kelet-európai térség vezető családi tulajdonban lévő privátbankja magyar irodájának vezetője. Jogi és közgazdaságtudományi diplomával rendelkezik, majd elvégezte a barcelonai IESE Business School vezetőképzői kurzusát. Számos, a családi vállalatokat érintő kezdeményezés elindítója, illetve résztvevője. Ilyen a Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület megalapítása 2009-ben, amelynek elnökségi tagja, majd etikai bizottsági elnöke. A Gutmann Családi Vállalat Szakmai Nap szervezője, amely az egész régióban immár hetedik éve folyó szakmai workshop sorozat. David Bork: Családi vállalkozások kis kézikönyve című műve régióbeli – többek között magyar nyelven történt – kiadásának egyik ötletgazdája.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/varga-szabolcs.jpg

Varga Szabolcs

CEO, Gutmann Hungary Zrt.

Program elemei

 • 1. Együtt tanul a család: 1 napos bevezető program családtagok számára

  • Rendszerezett alapismeretek családi vállalatokról, vállalkozó és tulajdonos családokról
  • A család helyzetképének, céljainak összefoglalása

  2. Családi tradíció, helyzet és jövőkép egyeztetés: 3 napos, részletes összehangoló program a család számára

  • A család eredete, működése és elképzelhető jövőképeinek lehetőségei
  • Alapértékek, össszhangok és egyensúlyok
  • Természetes határok és konfliktusok

  3. Nextgenek összehangolása és jövő tervezvezése. 5 alkalmas coaching-mentoring folyamat az új generáció megerősítéséhez.

 • 1. Családi alkotmány készítése és jogi megvalósítás támogatása

  • Családi, tulajdonosi, vállalkozói stratégia és generációs folytonosság (utódlás) rendszerének kialakítása.
  • Értékek, motivációk és kompetenciák összehangolása.
  • Döntési elvek és struktúrák összehangolása a család, a vállalkozás és a tulajdon irányítására.

  2. Egyéni nehézségek és lehetőségek tisztázása (családi vállalat specifikus coaching és mentoring)

  3. Családi és üzleti konfliktusok rendezésének támogatása (mediáció)

 • 1. Üzleti stratégia, család és nem családtag menedzsmenttagok együttműködésének fejlesztése

  2. Tulajdonosi és menedzsment utódlási folyamatok támogatása

  3. Külső szakértők, igazgatósági tagok kiválasztása, üzletmenetbe illesztése

 • 1. Családra, családtagokra, vezetőkre, munkatársakra szabva programok igény szerint.

  2. Családi alkotmány 

  3. Genogram

  4. Senior és NextGen mediáció

  5. Senior és NextGen élepályák 

?>

Rólunk mondták

Szommerné Egyed Linda

ügyvezető igazgatóFino-Food Kft.

Olyan csapatot kerestünk, akiket a család erősebb tagjai sem esznek meg reggelire. Megismertük az egyéni felelősségvállalás fontosságát, eszközöket kaptunk ahhoz, hogy kilépjünk a saját szabotázs szituációinkból. Végig biztonságban éreztem magam, akkor is, amikor nagyon személyes helyzetekről beszéltünk.

Egyed Barna

logisztikai igazgatóFino-Food Kft.

Tapasztalatom szerint a fenntartható Family Business tervezés és kivitelezés területén egyedül álló tudással bír a KÜRT Akadémia, ami sok hasonszőrű tulajdonos számára biztosít lehetőséget, hogy generációkon átívelő boldog, sikeres és felelős családi vállalatot építsenek.

Bodrogai Ferenc

ügyvezető, fő tulajdnosNord-Paper

Már tudunk hátradőlve beszélgetni üzletről a családban. Nem várunk egymástól teljesíthetetlent, de az akadályokon áttaszigáljuk egymást. A legnagyobb eredmény, hogy kimondjuk, amikor máshogy gondolkodunk, és ez elindítja bennem a szűk keresztmetszetek feloldását.

Miért minket válassz?

Szakértőink teremtették meg a hazai family business közösségeket, jól ismerik a hazai és külföldi utódlási történetek nagy részét, sőt ezek támogatásában is van tapasztalatuk. Legyen szó alapítók és utódok alternatíváiról, tulajdonosi vagy menedzsment irányokról, egy speciális szakterületen való tanácsadásról, a legfelkészültebb szakemberekkel állunk a feladathoz.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Neque maxime error dolor ut nobis dignissimos iusto soluta animi, eius aliquam modi unde, quo? Cum, sit, placeat. Accusamus, provident, numquam. Saepe? Animi vitae hic amet rerum! Quidem dolorum error praesentium placeat, aliquid voluptatum accusantium accusamus voluptatem hic doloremque mollitia dolor voluptates ullam, laborum esse sit. Nostrum repellat eligendi facilis repellendus libero?


Akik minket választottak