Digitális architektúra felmérés

IT architektúra felmérés

Mi az IT Architektúra felmérés

Az IT Architektúra felmérésünk egy digitalizációs roadmap megalapozását és kidolgozását célozza, mely során a vállalat által használt és üzemeltetett IT eszközök, megoldáskészlet ésszerűsítésére, modernizációjára és ezen változások végrehajtási módjára teszünk javaslatot.

Milyen problémára ad választ?

A felmérés a jelen állapot kapcsán választ ad azokra a kérdésekre, hogy miért kerül ennyibe, hol vannak manuális szakaszok, vagy esetlegesen indokolatlan eszközduplikációk az egyes tevékenységek IT támogatásában.

Érdekel a módszer!

  Mik a főbb lépései?

  Első lépésként felmérjük a szervezet IT applikáció készletét, melyből egy térkép készül bemutatva az adott eszközt használó szervezeteket, a felhasználók számát, interfészeket, megfelelő adatok rendelkezésre állása esetén a további rendszerfüggőségeket, infrastruktúraigényt és költségeket.

  Az applikációtérkép vizuálisan megmutatja az innovációs, rendszer kiváltási, racionalizálási, tudás-/erőforrás-menedzsment jellegű és természetesen költségcsökkentési lehetőségeket.

  Ezen potenciálok alapján elkészül egy „digitalizációs roadmap”, amely a vállalat vezetése által meghatározott fontossági sorrendben tartalmazza a szükséges lépéseket, azok idő-, emberi- és rendszererőforrás becsléseivel együtt.

  A lépések végrehajtását magas színvonalú architekt erőforrással tudjuk támogatni

  Milyen eredményt várhatunk tőle

  A várható eredmények között az IT OPEX költségek csökkenése, modernizáció, eszközök kivezetése, vagy egyesítése (duplikációkezelés), manuális fázisok megszüntetése, applikáció-sourcing és infrastruktúra (felhő) megoldások választása, szervezeti képességek célirányos átalakítása jelennek meg.

  TIPIKUS KÉRDÉSEK

  • Milyen haszna van egy applikációtérképnek?

   A vizualizáció segíti a szervezeti, felhasználói és rendszer szintű függőségek, párhuzamosságok gyors áttekintését.

  • Miért baj az, ha szervezeti egységenként más és más eszközt használunk ugyanarra a célra?

   Elsősorban adatminőségi, kollaborációs és adatköri problémákat okozhat, ha az egyes szervezetek más forrásokból, vagy más lekérdezési eszközökkel, eltérő támogató eszközöket használnak.

Rólunk mondták

Anonim ügyfél

IT-t innoválunk, OPEX-et csökkentünk egyszerre


Keresd szakértőnket

Németh György Valentin alapító - PROgile.eu, SAFe Program Consultant
Írj nekünk!