7 érv Data Science képzésünk mellett

2020 február 11.

Félévente indítjuk Data Science képzésünket. Évek óta ez az egyik legnépszerűbb programunk, az induláshoz közeledve rendre túljelentkezéssel találkozunk. Megkérdeztük volt és jelenlegi hallgatóinkat, hogy ennek mi lehet az oka, ők miért választottak minket.

1. Hiánypótló képzés

Sok tanulási lehetőség szól azoknak, akik már rendelkeznek IT tudással, mérnöki ismeretekkel, vagy konkrétan porogramozók. Viszont nem nagyon akad olyan képzés, ami a data science alapjait tanítaná meg azoknak, akik jelenleg az üzleti oldalon ülnek. Azoknak, akik nem az egyetem előtt jöttek rá, hogy ezzel szeretnének foglalkozni, nagyon jól jön, hogy itt stabil alapokat kaphatnak minden olyan részterületen, amiből a data science összeáll.

2. Munka mellett végezhető

Ha ezen a területen akarod továbbképezni magad, nem kell feladnod a meglévő karriered. Sőt, annál gyorsabban tudsz fejlődni, minél hamarabb alkalmazod a munkádban a tanultakat!

3. Szuper előadók

Akik nálunk oktatnak, nem csupán jó szakemberek, hanem oktatni is szeretnek. Küldetésük, hogy minden érdeklődő a lehető legtöbbet hozza ki magából és az itt töltött időből.

4. Gyakorlati tudás

Mivel a képzés oktatói folyamatosan valamilyen data science területen dolgoznak és szolgáltatnak, üzleti helyzetben edzik a tudásukat, az órára már azok a tanulságok / módszerek / eszközök / use case-ek érkeznek, amelyek kiállták az ügyfelek próbáját. Emellett törekszünk arra, hogy minden data science részterületen gyakorlatot szerezzenek a hallgatóink. Így ha például lineáris regresszióról tanulunk, azt azonnal Rapid Minerben / Pythonban alkalmazva tesszük, üzleti példákkal támogatva.

5. Van mire építened (csak még nem tudsz róla)

Ez egy interdiszciplináris terület, van benne statisztika, programozás, csomó modern technológia ismerete, némi jog, projektmenedzsment, adatvizualizáció és storytelling, plusz szükséges hozzá az az ún. domain tudás, ami az adott üzleti területre vonatkozik. Hallgatóink jellemzően egy-két területen már rendelkeznek alapokkal, így az új megszerzett tudás nem légüres térbe érkezik - könnyebb az építkezés, mint sokszor gondolnák. Ha másnak nem is, annak az említett domain tudásnak a birtokában vagy, ahol alkalmazni szeretnéd a data science módszereket. Jó neked!

6. Small data, Big data

Magyarországon nincs Big Data. Van sok adat, és a cégek bőven küzdhetnek nagy problémákkal, amiket adattal lehet megoldani, de valódi big data problémával nem kell megbirkózniuk. Képzésünkön ezért small data eszközökkel és elemzési módszerekkel is felvértezzük hallgatóinkat, hogy a jelenlegi üzleti problémáikra is kapjanak megoldást, és csak utána foglalkozunk a legkorszerűbb big data és gépi tanulási eszközökkel. Mert persze ezek is belefértek a programba.

7. Inspiráló szakmai közösség

Ha a képzés már befejeződött akkor is szakmai közösségónk része maradsz, és bármikor, amikor szükséged van rá, gyakorló data scientistekkel vitathatod meg üzleti és technológiai kérdéseidet.

Ha te is csatlakoznál a következő évfolyamhoz, ragadd meg a lehetőséget és regisztrálj. Ha pedig még kérdéseid vannak, keresd projektmenedzserünket, Tasnády Fannit: fanni.tasnady@kurtakademia.hu

2020 február 11.

Hozzászólások

Comments are closed.