Hogyan (ne) szúrjuk el az agilitást 10 sprint alatt?

A digitális diszrupció árnyékában sok vállalat keresett kapaszkodót, valamilyen mesterkulcsot, ami nem csak átlendít a jövő nehézségin, hanem egyenesen versenyelőnybe hoz – ez sokak számára az agilis módszertan és értékrendszer volt. Szerintünk még most is az, viszont el lehet szúrni a bevezetését. Mára megszülettek az első hazai sikertörténetek, levonhattuk a legnagyobb buktatók tanulságait, ezeket hozzuk el meetupunkra.

PROGRAM 

Németh Valentin (Head of Strategy & Architecture - E.ON Digital Technology): Skálázott agilitás

Egy példa arra, amikor működik, sőt az első fecskék megjelenése óta már a módszertan szervezeti skálázásában is sikereket könyveltek el. Helyzetjelentés az E.ON Scale Agile transzformaciojanak aktuális állásáról és további terveiről. 

Bíró Tamás (Business Architect & Agilis Transzformációs szakértő - KÜRT Akadémia, társalapító - Barion): Zombi agilitás

Egy csokor példa arra, amikor nem működik, csak processzek vannak, de a valódi tartalom hiányzik.

Mizsei Szabolcs (Digitális transzformációs szakértő - KÜRT Akadémia): A középvezetés ellenállása

Mi a teendő, amikor kulcsszereplőket nehéz transzformálni, hogyan orvosolható az aktív és passzív ellenállás?

Kerekasztal-beszélgetés és Q&A Vityi Péter (ügyvezető - KÜRT Akadémia, alelnök - IVSZ) vezetésével

Ha kérdésed vagy véleményed van, most 4 szakértő válaszol rá.

Szakértők

Vityi Péter
Ügyvezető partner
https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/

Villamosmérnök, startup vállalkozó, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke, 27 év informatikai tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Két éve az IVSZ elnökségi tagja, az Informatikai tagozat vezetője, az IVSZ alelnöke. Fő területe a digitális gazdaság, exportképesség – ezen a területeken rendszeres konferencia előadó. Jelenleg a KÜRT Akadémia és egy startup vállalkozás vezetése mellett a Digitális Jólét Programhoz tartozó Digitális Export stratégia kialakításának szakmai vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/Vityi-Péter.jpg

Vityi Péter

Ügyvezető partner

Bíró Tamás
Business Architect & Agilis Transzformációs szakértő - KÜRT Akadémia, Társalapító - Barion
https://hu.linkedin.com/in/birotom

Az elektronikus fizetési piac felforgatására készülő Barion alapítója és marketingigazgatója. Mérnökként végzett a Nottingham Trent University-n, a főiskola alatt barátaival megalapította a webfejlesztéssel foglalkozó Sense/Net-et, amelyből a Barion kivált. Az internet megjelenésétől kezdve foglalkozik webfejlesztéssel és elektronikus kereskedelemmel, eleinte annak műszaki, később üzleti, elsősorban marketing aspektusaira koncentrált. A Barion mellett hobbiként a Lean és Agile szemléletek, valamint a SCRUM evangelizációjával foglalkozik, és szüntelenül meg akarja változtatni az emberek gondolkodását. Nézetei szerint csak a szabad, kritikus és tudományos gondolkodás viszi előre az emberiséget. Szereti provokálni az embereket. Szerinte a SCRUM lényege az agilis filozófia, a gondolkodásmód, amelynek átadására az oktatás során nagy hangsúlyt fektet. Mesterei között megtalálható maga Ken Schwaber, a SCRUM egyik kitalálója. Szabadidejében egzotikus ételeket főz és latin táncokat tanul.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/biro-tamas.jpg

Bíró Tamás

Business Architect & Agilis Transzformációs szakértő - KÜRT Akadémia, Társalapító - Barion

Mizsei Szabolcs
Digitális transzformációs szakértő és képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/szabolcsmizsei/

Közgazdász, a digitális transzformációs és szervezeti agilitás programok szakértője.

Több mint két évtizedes tapasztalatot szerzett az információtechnológiai iparágban rendszerintegrátori, digitális termékfejlesztési és különböző menedzsment szerepkörökben. Szakterülete a technológiai alapú innováció és a lean/agilis módszertanok gyakorlati alkalmazása. 

A Széchenyi István Szakkollégium „digitális közgazdaságtan” kurzus oktatója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/mizsei-szabolcs.jpg

Mizsei Szabolcs

Digitális transzformációs szakértő és képzésvezető, KÜRT Akadémia

Németh György Valentin
alapító - PROgile.eu, SAFe Program Consultant
https://www.linkedin.com/in/valentin-nemeth-pmp-s4a/

Működési hatékonyság fókuszú üzleti tanácsadásból indult vezető, aki számos nagyvállalat strukturális, működési és kulturális reformjában vett részt átfogó felelősséggel. Nyolc évig az E.ON németországi központjában, majd a magyar leányvállalatnál irányított reorganizációs programokat, illetve informatikai szervezeti egységeket. Alapvető szerepe volt a cégcsoport agilis transzformációjában. Ezen tudását nemzetközi szinten kamatoztatja számos ügyfél támogatásában, illetve széles közönség előtt nyitva álló meetupok során. Célorientált működésében az üzleti hatékonyság elérése és a vállalati kultúra színvonal emelkedése motiválja.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/09/Nemeth-Valentin-foto.jpg

Németh György Valentin

alapító - PROgile.eu, SAFe Program Consultant

Kinek ajánljuk?

  • Vállalatvezetőknek, tulajdonosoknak
  • HR szakértőknek
  • Az agilis transzformáció change agent-jeinek, bármi szerepeljen is a névjegyükön. 


Ajánlott képzéseink

Agilis vezetők a digitális korban

2 félév, 18 alkalom, 72 óra*
Képzés indulás: 2021. október 28.

Egy agilis gondolkodású vezető érti a felforgató innováció természetét, időben felismeri a jelenlegi értékláncát átíró új versenytársakat, és megragadja a technológiában rejlő lehetőségeket.

Intelligent Marketing

2 félév, 17 alkalom, 68 óra*
Képzés indulás: 2021. november 3.

Az újkori marketingszakemberek feladata komplex: egyszerre van szükségük az ügyfélközpontú marketingmegközelítés széles megértésére, folyamatosan változó marketing technology ismeretekre és mély tudásra egyes szakterületeken. Specialistából kell T-tudású szakemberré válniuk – ebben támogatja őket a mi képzésünk.