Így tervez stratégiát a Schiller és az ALTEO – meetup

Lemaradtál? Itt vissza tudod nézni a teljes meetupot.

Megtapasztalhattátok az elmúlt másfél évben, hogy olyan stratégiatervező módszerre van szükség, amely kellően rugalmas, de közben irányban tartja a vállalatot.

Számunkra az OKR, azaz az Objectives and key results elnevezésű stratégiatervezési, -kommunikációs és -végrehajtási módszer pont ilyen. Hiszen nem tevékenységekben gondolkodunk általa, hanem célokat és kulcseredményeket fogalmazunk meg, és ezek határozzák majd meg, hogy pontosan mit is teszünk év közben azért, hogy ezek teljesüljenek.

Az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt.-nél a Covid előtt egy évvel vezettük be az OKR-t, ami a a Covid beköszönte és az irodaváltás közben már stabil háttérként szolgálta a működést. A Schiller Autó Családdal pedig a 2021-es célokat és kulcseredményeket raktuk össze közösen a stratégiai analízist követően. Mint elmondták, így sokkal kevesebb energia kell a vezetéshez, mert a fő célok, sarokpontok adottak.

Január 25-ei online meetupunkon ifj. Chikán Attila, az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. vezérigazgatója, és Schiller Márk, a Schiller Autó Család „Schtratégiai” és marketing igazgatója lesz a vendégünk. Kürti Tom fogja őket arról kérdezni, hogy milyen volt az OKR kialakításának folyamata, és hogy miként teheti hatékonyabbá ez az eszköz a vállalati működést. Abban biztosak vagyunk, hogy Tom a lényegre fog rákérdezni, hiszen oroszlánrésze volt szakértőként az elmúlt években a két vállalat OKR bevezetésében.

 

Mi is az az OKR pontosabban?

Az OKR rendszer kapcsolatot teremt a vállalat felső szintű stratégiája és az egyes szervezeti egységek céljai között. Kiindulási pontja, hogy a hatékony működést célok és nem tevékenységek megfogalmazásával lehet elérni. A célok alapján a munkatársak maguk szintjén tudják a célok eléréséhez szükséges tevékenységeket megtervezni, kialakítani és korrigálni a tapasztalatok alapján. Így nemcsak felhatalmazott, de a változásokra gyorsabban reagáló agilis szervezeti működést tesz lehetővé az OKR rendszer.  Az OKR rendszer éves célokkal és negyedéves felülvizsgálati ciklusokkal tervez.

Bővebben: https://kurtakademia.hu/vallalati-tanacsadas/piaci-kihivasok/okr-celok-es-kulcs-eredmenyek/

Megnéznéd utólag az esemény felvételét? Itt vissza tudod nézni a teljes meetupot.

Szakértők

Ifj. Chikán Attila
Vezérigazgató, ALTEO Nyrt.
https://www.linkedin.com/in/chikán-attila-79237883/

Ifj. Chikán Attila az ALTEO Nyrt. 2008-as megalapítása óta a vállalat vezérigazgatója. Vezetése alatt az ALTEO Magyarország egyik vezető energetikai vállalatává nőtte ki magát. Ezt megelőzően különböző pénzügyi és befektetési pozíciókban dolgozott. Diplomáit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen és a Külkereskedelmi Főiskolán szerezte. A fenntarthatósági kérdésekben aktív vezérigazgató elnöke a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) szervezetnek, illetve 2018 decemberétől az AutoWallis Nyrt. Felügyelő Bizottságának elnöki tisztét is betölti.

2019-től a világ egyik legnagyobb és legrégebb óta működő gyermekjóléti szervezet hazai képviselőjének, az UNICEF Magyarországnak a Felügyelőbizottsági tagja.

A szakember a fenntarthatóság aktív véleményvezéreként blogot vezet, Chikansplanet néven.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/04/KA_szakerto_Ifj_Chikan_Attila.png

Ifj. Chikán Attila

Vezérigazgató, ALTEO Nyrt.

Schiller Márk
Marketingvezető, harmadik generációs tulajdonos, Schiller Autó Család
https://www.linkedin.com/in/mark-schiller-577a2083/

Autó volt a jele már óvodában is. Amikor kérdezték tőle, hogy mi szeretne lenni, ha majd nagy lesz, zsigerből vágta rá, hogy bizony apukájával és nagypapájával fog dolgozni. Ez így is lett. A “kis Schiller” titulust és becenevet megörökölve már 13 éves kora óta családi vállalkozásuk körül sertepertél, nyaranként dolgozott szervizeikben és irodáikban is.

2016 őszétől kezdődően már teljes állásban a Schiller cégcsoport határozza meg az életét. Előtte már más iparágakba is kitekintett a Budapesti Corvinus Egyetemen folytatott tanulmányai közben, de itt találta csak meg igazán a számításait, hiszen ez a saját vállalkozásuk, amit fejleszteni szeretne.

A Schiller Autó Család működésében való jelenlétének köszönhetően már egy három generációs családi vállalkozássá válhattak. Nagy öröm számára, hogy példaképeitől tanulhat, láthatja, hogy ők hogyan dolgoznak, gondolkodnak, és alakíthatják együtt a hosszú távú jövőt. Szilárd meggyőződése, hogy családi üzletfilozófiájuknak köszönhetően a jövőre és az innovációra is készen állnak.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/05/márk-1.jpg

Schiller Márk

Marketingvezető, harmadik generációs tulajdonos, Schiller Autó Család

Kürti Tamás
Intézményvezető partner
https://hu.linkedin.com/in/tamaskurti

Második generációs vállalkozó, a KÜRT Akadémia intézményvezetője, alapítója. Lean-agilis alapokon digitalizáció fókuszú felsővezetői és stratégiai szintű változás menedzsment programokat vezet. Érdeklődésének középpontjában az emberi természet és a technológiai hatékonyság együttműködése áll. Korábban a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. kutatás-fejlesztés üzletágát vezette, előtte az USAnotebook.com stratégiai vezetőjeként dolgozott. Egyetemi diplomáját műszaki menedzsment témában vállalkozás szakirányon, másoddiplomáját szervezetfejlesztés és coaching területen innovatív csapatok fejlesztése témában szerezte, harmad diplomáját a nemzetközi Gestalt szervezet és vezetés fejlesztés (iGold) képzésben szerezte. Társadalmi felelősségvállalásának része volt a KÜRT Alapítványi Gimnázium vezetésének megújítása, valamint a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület megalapítása 2009-ben, amelynek azóta elnökségi tagja. Eredményei elismeréseképp beválasztottak a Family Business Network International Next Generation vezetésébe 2010-ben, valamint a European Family Businesses szövetség elnökségébe 2011-ben. Mindhárom szervezetben tulajdonos-vezetői tapasztalatcsere programokat vezet azóta is.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kurti-tamas.jpg

Kürti Tamás

Intézményvezető partnerAjánlott képzéseink