Menedzsment és agilitás

Milyen az, ha az agilitást a pozitív vagy negatív sokk kezelésére alkalmazzák? Menedzsment sikertörténeteket hozunk el következő meetupunkon.

 • Németh Valentin: Válság és változásmenedzsment agilisan

  Van, hogy váratlanul megnő az igény a szolgalátatásunkra. Van, hogy a kutya se keresi azt, amit gyártunk. Milyen válaszokat ad az agilitás a válságra vagy a robbanásszerűen megnőtt igényekre? Milyen módszerek léteznek arra, hogy a cégünk a legtöbbet hozza ki a konjunktúrából vagy épp a dekonjunktúrából? Operatív vezetők, pénzügyi vezetők, felsővezetők számára keressük a válaszokat.

 • Thummerer Péter: Agilis evolúció az EOS IT életében

  Szerencsésebb esetben a vezető azzal szembesül, hogy amit csinálnak, arra egyre nagyobb az igény, és a szervezetet a pozitív változás sokkjára kell felkészíteni. Ha nő az ügyfélkör, az igények zöme rövid határidővel érkezik, sokszor úgy, hogy a fejlesztési folyamat közben az eredeti igény is változik. Thummerer Péter egy ilyen esettanulmányt hoz el.

 • Gyenese Balázs: Agilis szemlélet és vezetői működés – egyéni és csapat szinten

  Ha a felsővezető már érzi az agilitás szükségességét, de a szervezet nagy része még nem, vajon mi kell ahhoz, hogy a szemlélet és az igény lecsorogjon? Milyen eszközök állnak a rendelkezésre ahhoz, hogy a felsővezetés mindsetet és struktúrát váltson? Hol nyúlhatunk bel az egyéni és a csapatdinamikákba? Milyen egyéb dimenziókra van közvetlen hatással a növekedési szemlélet és agilis megközelítés? Általánosságok nélkül, konkrét esettanulmány mentén fogjuk végigpásztázni a fentieket.

   

Az est házigazdája Gáspár-Hidasi Eszter, az Agilis vezetők a digitális korban képzés vezetője. 

Szakértők

Gáspár-Hidasi Eszter
Business Model Innovation szakértő
https://www.linkedin.com/in/eszter-g%C3%A1sp%C3%A1r-hidasi-37117725/

Eredeti szakmája informatikus, de gyorsan eltérült az üzlet felé, így mindig ezen két terület határán tevékenykedett. 10 évet dolgozott a Microsoft magyar leányvállalatánál, ahol az eleinte még nem is igen létező KKV üzletágban kezdett dolgozni. Az üzletág növekedésével itt 2-3 évente mindig akadt egy-egy olyan új terület, ahol fejlődhetett – az utolsó években a KKV telesales csapat szakmai irányítását végezte.

Majd egy nagy váltással a következő 10 évre multitól magyar KKV-hoz, KKV ügyfelekről nagyvállalati ügyfelekre váltott: az IPR-Insights szoftvereszköz-gazdákodással foglalkozó cég operatív vezetője majd üzletfejlesztési igazgatója lett.

Mindeközben vágott bele a CEU-n egy MBA diploma megszerzésébe, ahol lehetősége volt az üzleti modellek fejlesztésének módszereit egy Independent Study keretében feldolgozni. Ekkor találkozott először a Business Model Canvas-szal, amit azóta több üzleti terv elkészítésekor is sikerrel alkalmazott. Például amikor az IPR-Insights CEE régiós terjeszkedésének üzleti tervét készítette, mellyel a cég sikerrel vont be összesen 430 millió forint kockázati tőkét egy Jeremie alapból.

2016-tól oroszlánrészt vállalt az IVSZ tagkezelési folyamatainak megújításában és az azokat kiszolgáló IT infrastruktúra modernizációjában.

2019-20-ban a KÜRT Akadémia Agilis vezetők a digitális korban képzésének vezetője volt. Jelenleg szabadúszó szakértőként üzleti folyamatok kialakítását és azok digitalizációját érintő projektekben tevékenykedik.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/Gáspár-Hidasi-Eszter.png

Gáspár-Hidasi Eszter

Business Model Innovation szakértő

Németh György Valentin
alapító - PROgile.eu, SAFe Program Consultant
https://www.linkedin.com/in/valentin-nemeth-pmp-s4a/

Működési hatékonyság fókuszú üzleti tanácsadásból indult vezető, aki számos nagyvállalat strukturális, működési és kulturális reformjában vett részt átfogó felelősséggel. Nyolc évig az E.ON németországi központjában, majd a magyar leányvállalatnál irányított reorganizációs programokat, illetve informatikai szervezeti egységeket. Alapvető szerepe volt a cégcsoport agilis transzformációjában. Ezen tudását nemzetközi szinten kamatoztatja számos ügyfél támogatásában, illetve széles közönség előtt nyitva álló meetupok során. Célorientált működésében az üzleti hatékonyság elérése és a vállalati kultúra színvonal emelkedése motiválja.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/09/Nemeth-Valentin-foto.jpg

Németh György Valentin

alapító - PROgile.eu, SAFe Program Consultant

Thummerer Péter
ügyvezető igazgató, EOS Magyarország
https://www.linkedin.com/in/peterthummerer/

Angol nyelvtanári és közgazdász végzettsége van, 17 éve az EOS Magyarország ügyvezető igazgatója. Pályafutását a Dun&Bradstreet-nél (Bisnode) kezdte account manager-ként, később az Intrum-nál volt kereskedelmi igazgató három évig. A Magyar Követeléskezelők és Üzleti Információt Szolgáltatók Szövetségének (MAKISZ) elnöke, jelenleg harmadik mandátumát tölti ebben a pozícióban.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/01/thummerer-péter.png

Thummerer Péter

ügyvezető igazgató, EOS Magyarország

Gyenese Balázs
Partner, CNA International - Hungary

Balázs üzleti és humán tanácsadó tevékenységet végez. A növekedési ambíció és stratégiák megfogalmazásában és annak megvalósításához szükséges transzformációs folyamatokban segít. Ez mind üzleti, mind pedig humán folyamatok fejlesztését és hatékonyságának növelését jelenti. HR-es és tanácsadói háttere van, és erőssége az üzleti stratégiák humán szempontú támogatása. 8 évet a Közel-Keleten élt ahol regionális vezetői pozíciókat töltött be. Tanácsadói tevékenysége startup-ok fejlesztésére is irányul.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2020/01/gyenese-balázs.png

Gyenese Balázs

Partner, CNA International - HungaryAjánlott képzéseink

Agilis vezetők a digitális korban

2 félév, 18 alkalom, 72 óra*
Képzés indulás: 2021. október 28.

Egy agilis gondolkodású vezető érti a felforgató innováció természetét, időben felismeri a jelenlegi értékláncát átíró új versenytársakat, és megragadja a technológiában rejlő lehetőségeket.

HR 4.0

7 alkalom, összesen 28 óra*
Képzés indulás: 2021. november 5.

A digitalizáció üzleti és szervezeti kihívásainak kezelése megkívánja a gyors HR-reakciót az átalakuló vállalatban megjelenő új igényekre, jelenségekre. A klasszikus HR ismeretek mellett ezért elengedhetetlen, hogy egy stratégiai HR partner naprakész tudással rendelkezzen a legújabb trendekről, eszközökről.

Scrum Master képzés

6 alkalom, 36 óra*
Képzés indulás: 2021. október 26.

A Scrum Master képzésünk során eljuttatunk az agilis alapoktól a sikeres nemzetközi vizsgáig. Általános képet kapsz a legfontosabb szerepekről, eseményekről, dokumentumokról, helyzetgyakorlatokban próbálhatod ki magad, és a vizsgafelkészítő alkalmak mellett terepre is viszünk, ahol élesben tanulhatsz gyakorlott Scrum Masterektől.