„A lokál tehetségmenedzsment koncepció kialakításához használtam”

2021 március 5.

Interjú a HR 4.0 képzésről Császár Veronikával

Császár Veronika egy nagy pénzintézet HR-es munkatársaként csatlakozott a KÜRT Akadémia HR 4.0 képzéséhez. A digitlizáció elsőre nehéznek tűnő témája különösen megfogta, és örült, hogy a szemlélet mellett konkrét, a mindennapokba azonnal átültethető eszközöket is kaptak az 5 alkalmas képzésen. A jelen és a jövő kihívásai iránt nyitott HR-esnek ajánlja a részvételt.

Egy nagy pénzintézet munkatársaként jelentkeztél a HR 4.0 képzésünkre. Mesélnél arról, hogy milyen HR-kihívások ösztönöztek arra, hogy képezd magad? Milyen folyamatokban volt szükségetek fejlődésre, új szemléletre, technikákra?

Alapvetően fontosnak tartom, hogy egy HR-es nyitott szemmel járjon és keresse ebben a felgyorsult ütemben fejlődő világban azon szemléleteket, technikákat, technológiákat, amivel tudja segíteni a munkáltatói és a munkavállalói oldalt egyaránt. A HR 4.0 olyan témákat ragadott meg, ami egy jó kombinációja ennek, hiszen beszéltünk trendekről, de megismertünk konkrét eszközöket is. Munkahelyemen a lokál tehetségmenedzsment koncepció kialakításához használtam a hallottakat, vagy adtak inspirációt.

Mely témák, előadások fogtak meg leginkább a képzés során?

A design thinkinget és a digitalizációt mondanám. Utóbbi egy nagyon erős összegzés, ami elsőre talán nehéz téma egy HR-es fülnek, de abszolút segít látni mik, vannak a piacon és milyen irányba megyünk a jövőt illetően.

A HR digitalizációjának lehetőségeiről és kihívásairól Vityi Péter prezentált
A design thinking és a sercive design a HR munkájában és a szervezetfejlesztésben is segíthet, erről Szentkuti Fruzsina adott elő a képzésen

A koronavírus-válság ideje alatt végezted el a képzésünket. Mik voltak az aktuális nehézségek ezzel kapcsolatban, és tudtál-e már rögtön a mindennapi munkába átültetni jó gyakorlatokat?

Egy rögtön bevetett példa jut eszembe: munkafeladataim kanban rendszerben való vezetését próbáltam ki és alakítottam át saját rutinomba passzolónak. Ezt használom azóta is.

Képzésünk két fontos eleme az agilis, felhatalmazó szemlélet és a tehermentesítés a digitalizációnak köszönhetően. Ezek mennyire állnak hozzád közel, a képzésen tanultak mennyire adtak ebben új inspirációt?

Abszolút kaptam jó gondolatokat, amiket tovább tudtam görgetni. Tetszett nagyon, hogy minden blokk az elméleti tudás, szemlélet mellett a gyakorlati példák bemutatására is törekedett esettanulmányok vagy épp HR digitális eszközök megismertetésével.

Vera live online üzemmódban.

Mesélnél a képzésen résztvevő csapatról? Milyen területről érkeztek, és mennyire voltak hasonló kihívásaik, kérdéseik, mint neked?

Úgy láttam, hogy 2 nagyon érdekes szelete a piacnak találkozott egymással, hiszen a közép-, nagyvállalatok mellett a non-profit szektorból is voltak résztvevők, jó volt az ő kihívásaikat, tapasztalataikat is megismerni egy-egy kérdés vagy gyakorlati feladat mentén.

Hosszú távon szerinted milyen változást hozhat a munkádba, vagy akár vállalati szinten az, amit itt tanultál?

A hallottakkal szerintem sokkal megalapozottabb kérdéseket tudok feltenni a támogatott üzleti területeim felé, jobban látom, milyen kihívások adódnak egy agilisen működő projektben a résztvevőknek, így milyen skill fejlesztésre érdemes fókuszálnunk a jövőben.

Kinek ajánlanád a képzés elvégzését?

Olyan HR-eseknek, akik nyitottak a jelen és a jövő kihívásainak megismerésére és szeretnének abba betekinteni, hogy mindez HR fronton mit jelent/jelenthet. Nem riadnak vissza purpose, scrum, sprint, persona, mesterséges intelligencia szavak hallatán 🙂

Érdekel az HR 4.0 képzés

2021 március 5.

Hozzászólások