Mire van szükségetek járvány idején? Megkérdeztük!

2020 április 14.

Március végén, az iskolák bezárását és a tömeges home office-olásokat követően megkérdeztük a KÜRT Akadémia hírlevél-feliratkozóit, hogy milyen tartalomra, szolgáltatásra vágynak, és vajon mire lesz később szükségük. Kérdőívünket 158-an töltöttétek ki, és most ennek eredményeit osztjuk meg veletek.

Ha lett több szabadidőd, mivel tervezed tölteni?

Először arra voltunk kíváncsiak, hogy amennyiben felszabadult valamennyi időtök, akkor milyen tevékenységre fordítanátok azt. A felsorolt listából több elemet is megjelölhettetek, az ábrán azt láthatjátok, hogy a válaszadók hány százaléka jelölte meg egyik vagy másik lehetőséget.

Válaszaitokból egyrészt kiderült, hogy a megkérdezettek közel fele NEM rendelkezik több szabadidővel. Viszont akik igen, közülük sokan pihenésre, egészséges életmódhoz kapcsolódó tevékenységre, nyelvtanulásra fordítanátok az időt.

Amiben viszont mi, a KÜRT Akadémia is segítségetekre lehetünk, az hard és soft skilljeitek fejlesztése, illetve a cégstratégiád újragondolása. Vállalati programjainkban veled együtt gondolkodva, a megfelelő eszközöket alkalmazva úrrá lehetünk a káoszon, és megtalálhatjuk a túlélés vagy éppen a növekedés útját.

Milyen termékre, szolgáltatásra, információra van MOST szükséged?

Szabad szavas válaszaitok között örömmel olvastuk a gumiszobát, a pénznyomtatót, és persze a maszkigényeket.

Ezek mellett sokan lennétek nyitottak online tanulási lehetőségre, vagy szívesen vennétek részt online meetupokon. Jó hírünk van, képzéseink elindulnak online, április 15-én pedig online beszélgetéssorozatunk, a KÜRT Akadémia Live premierjén vehettek részt. Mi arra biztatunk, hogy használjátok ki az otthon töltött időt, és csatlakozzatok hozzánk, és az aktuális témákat feldolgozó eseményeinkhez!

A tudásszerzés mellett sokatokat foglalkoztatja a távmunka emberi, vezetői oldala és technikai lebonyolítása. Sokan szívesen vennétek információt, tanácsot, best practice-eket arról, hogy milyen szoftverrel, milyen felhő alapú megoldással dolgoznak mások, vagy hogy egy csapatot miként lehet jól irányítani a távolból ebben a bizonytalan helyzetben.

Érthető módon sokatoknál felmerültek a jövőre vonatkozó kérdések: örülnétek annak, ha tudnátok, meddig tart ez az állapot, és milyen következményei lesznek.

Szerinted milyen termékre, szolgáltatásra, információra lesz MAJD szükséged, ha túl vagyunk a szükségállapotokon?

A jövőre voltatok ennél a kérdésnél is kíváncsiak: hogyan változik a gazdaság, a munkaerőpiac vagy éppen a digitalizáció.

És éppen ehhez kapcsolódóan sokan nyitottak vagytok a digitális megoldásokra, különösen a marketing terén szeretnétek fejlődni. Április 22-én elindítjuk online az Intelligent Marketing képzésünket, jelentkezzetek bátran, készüljetek fel szakembereinkkel a krízishelyzet utáni időkre!

Sok válasz esetén olvashattuk, hogy még nem tudjátok, mire is lehet majd szükségetek, hiszen nehéz megjósolni a jövőt.

Hogyan dolgozol most?

Március végén még a megkérdezettek 14,6%-a bejárt az irodába, feltételezzük, hogy mostanra még kisebbre csökkent ez az arány. A válaszadók majdnem kétharmada tud úgy otthonról dolgozni, hogy elmélyülésre is van lehetősége. Ez remek helyzet arra, hogy újragondold céged stratégiáját, megtaláld az alkalmazkodás útját. Hiszen válsághelyzetekben az a kérdés, kellően reziliens tud-e lenni vállalatod.

Kik vagytok ti?

Kérdőívünk végén azt is megkérdeztük, hogy milyen szektorból, milyen területről érkeztetek. Az IT, pénzügy, ipar és kereskedelem szektorból jött a válaszadók nagy része. Terület szerint pedig a menedzsment, vezetés; IT, fejlesztés és a kommunikáció, marketing, sales került a dobogóra.

Köszönjük, hogy kitöltöttétek kérdőívünket, és érdekes válaszaitokkal jó ötleteket adtatok nekünk. Reméljük, képzéseink, a KÜRT Akadémia Live és egyéb tartalmaink segítenek nektek abban, hogy a lehető legjobban vegyétek az akadályokat.

2020 április 14.

Hozzászólások

Comments are closed.