Online részvétellel 

Milyen lesz a munkahelyem 1 év múlva? – Online Meetup

Időpont: 2021. március 16., kedd, 17:00-18:30

Platform: Zoom Meeting (a linket a regisztrált résztvevőknek küldjük az esemény előtt)

 

2021 februárban a Spotify bejelentette, hogy a COVID után bevezetik a „Work from anywhere” modellt, ami „az együttműködés egy új módja, amely lehetővé teszi minden munkavállalónak, hogy ott dolgozzon, ahol a legjobban tud gondolkodni és alkotni”.  Így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb munkavégzési módot. Mindenki maga dönti el, hogy ki honnan dolgozik: otthonról vagy az irodából - és azt is, hogy földrajzilag honnan. A bérek tekintetében továbbra is megtartják a San Francisco-i és New York-i bérszínvonalat, a munka tartalmától függően. Az irodákat pedig átalakítják shared-desk rendszerre és ezek mellet lounge jellegű tereket alakítanak ki.

Mi a helyzet itthon? Hol tartanak a hazai cégek és iparágak a „Work from anywhere” modell felé vezető úton? Növeli-e a dolgozói elköteleződést egy ilyen modell az informatikai szektorban? Megjelenhet-e modellváltás a kereskedelemben? Mit tehet egy cég, ahol a dolgozók jelentős részénél nem kivitelezhető a modell?

Három szektor hazai HR vezetőjével beszélgetünk arról, hogy melyik jövőre vonatkozó előrejelzést tartják relevánsnak és várhatóan hogy alakul át a HR szerepe.

 

Előadóink:

 • Oszlánszki Péter – HR vezető, GLOSTER Infokommunikációs Nyrt.
  Hibrid a jövő, de mennyire? 

  Az IT cégek esetén sokan hajlamosak azt gondolni, hogy az elmúlt év kényszerű digitalizációja ott könnyű volt és jöhet bármi, ebben a szektorban ez mindig is könnyű lesz. Illúzió ez, legenda, vagy jogos a feltételezés? Hibrid a jövő, de mennyire? Elkezdjünk-e konditermet és közösségi kávézót tervezni a munkaállomások helyére?  Mi az, amit már az ősember is tudott, de mára és a következő évekre nézve mindennél aktuálisabb lesz számunkra?

 • Vörös Ágnes – HR vezető, BASF 
  A jövő munkavégzésének új módjai

  A rugalmas munkavégzés (honnan, mikor, hogyan, mennyit) már különböző mértékben jelen volt a BASF fokozatos szervezeti fejlesztésének részeként. Ez a fejlesztés robbant be most a pandémia okán és ad alapot arra, hogy a szervezet is kidolgozza a jövő munkavégzésének új módjait. Mit jelent a munkatársak digitális upskillje, milyen innovatív eszközöket és folyamatokat terveznek bevezetni a jövőben, és mit jelent a rugalmas munkavégzés egy alapvetően kereskedelemmel foglalkozó vállalat számára?

 • Reszkető PéterKözép-európai regionális HR vezető, cargo-partner Kft.
  Gyorsan reagáltunk. De mi lesz fenntartható?

  "Hatékonyak vagyunk, amikor gyors ételt eszünk jó étel helyett.” (Henry Mintzberg)
  Kétségtelenül jelentős változásként robbant be az életünkbe a COVID. Készen álltunk rá? Felkészülhettünk rá? Számomra olyan ez a mostani világ egy kicsit, mint Mintzberg fenti felvetése. Emberileg, szakmailag egyaránt. Home office nem csak annyit jelent, hogy hazaengedem a kollégát dolgozni. Minden munkavállalónk mögött egyben egy élet is áll, egy család. Emberek, akikre hatással vannak a mindennapi döntéseink. Felsővezetőként nem csak üzleti eredmények eléréséért vagyunk felelősek. Több ez, mint online platfromokon keresztül irányítani, együttműködni és mérni a kollégák hatékonyságát. A valós hatások sokkal hosszabb távon lesznek valójában észlelhetőek. Reagáltunk a kihívásokra, de hogy mi lesz fenntartható... az sokkal több gondolkodást igényel.

A meetup házigazdája:

 • Schmidt Barbara – HR szakértő, szervezetfejlesztési tanácsadó, coach, a KÜRT Akadémia HR 4.0 képzésének vezetője

 

A meetupot online, Zoom Meetingen szervezzük, ahol résztvevőként lehetőséged lesz kérdéseket feltenni az előadóknak. A 10-10 perces prezentációkat egy közös beszélgetés követi.

Szakértők

Schmidt Barbara
HR szakértő, szervezetfejlesztési tanácsadó, coach, KÜRT Akadémia képzésvezető
https://www.linkedin.com/in/schmidtbarbara/

Több mint 15 év HR vezetői tapasztalat multinacionális cégek magyarországi leányvállalatainál retail és tech iparágakban. Másfél éves kirándulás az államigazgatásban, informatika területen, változásmenedzsment vezetőként. Vezetőfejlesztő programok, stratégia és HR folyamat tanácsadás, szervezetfejlesztési és HR projektek vezetése magyar és német nyelvterületen.
2020 óta Bécsben él, People & Culture vezető a SMATRICS-nál, Ausztria piacvezető e-autó töltőállomás hálózati megoldásokat fejlesztő startup cégénél.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2021/07/SchB-5.jpg

Schmidt Barbara

HR szakértő, szervezetfejlesztési tanácsadó, coach, KÜRT Akadémia képzésvezető

Vörös Ágnes
HR vezető, BASF
https://www.linkedin.com/in/agnes-voeroes-017b7611/

A vezető globális vegyipari konszern, a BASF Csoport magyar leányvállalatának, a  BASF Hungária Kft-nek a HR és Adminisztrációs vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2021/03/voros-agnes.png

Vörös Ágnes

HR vezető, BASF

Oszlánszki Péter
HR vezető, GLOSTER Infokommunikációs Nyrt.
https://www.linkedin.com/in/peter-oszlanszki-b322a081/

Értékesítőként indult, családi cégtől a multiig, pénzügyi szektortól az IT vállalatig, ügyfélszolgálattól a szervezetfejlesztésig, munkatársi szinttől a vezetőig járta végig a ranglétrákat. Szenvedélyesen hisz az emberi fejlődésben és fejleszthetőségben, legyen az egyéni, csoportos, szervezeti vagy akár társadalmi szint.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2021/03/oszlanszki-peter.png

Oszlánszki Péter

HR vezető, GLOSTER Infokommunikációs Nyrt.

Reszkető Péter
Közép-európai regionális HR vezető, cargo-partner Kft.
https://www.linkedin.com/in/peterreszketo/
https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2021/03/reszketo-peter.png

Reszkető Péter

Közép-európai regionális HR vezető, cargo-partner Kft.Ajánlott képzéseink

HR 4.0

7 alkalom, összesen 28 óra*
Képzés indulás: 2021. november 5.

A digitalizáció üzleti és szervezeti kihívásainak kezelése megkívánja a gyors HR-reakciót az átalakuló vállalatban megjelenő új igényekre, jelenségekre. A klasszikus HR ismeretek mellett ezért elengedhetetlen, hogy egy stratégiai HR partner naprakész tudással rendelkezzen a legújabb trendekről, eszközökről.

Agilis vezetők a digitális korban

2 félév, 18 alkalom, 72 óra*
Képzés indulás: 2021. október 28.

Egy agilis gondolkodású vezető érti a felforgató innováció természetét, időben felismeri a jelenlegi értékláncát átíró új versenytársakat, és megragadja a technológiában rejlő lehetőségeket.

Agilis transzformáció

6 alkalom, 24 óra
Képzés indulás: 2021. szeptember 23.

Agilis Transzformációs Képzésünkre várjuk azokat a vezetőket, coachokat, Release Train Engenieereket (RTE), senior projekt szakembereket, akikre egy vállalat agilis transzformációjának levezénylése vár. Szakembereket, akik tudják a célt, de nehézségekbe ütköztek vagy bizonytalanok abban, hogy miként érdemes hozzáfogni egy nagyvállalati agilis átszervezéshez.