Vezetők és Adatok meetup

Lemaradtál az eseményről? Semmi gond, visszatudod nézni vagy elolvashatod az esemény összefoglalóját.

Elolvasom az összefoglalót

  „Let datasets change company mindsets” – a Vezetők & Adatok kerekasztal résztvevői akár a homlokukra is tetováltathatnák ezt a jelmondatot. Március 1-ei online eseményünkön azt járják körül, hogy miként lehet az adatokban rejlő üzleti potenciált kiaknázni; hogy miként lehet a műszaki adatokat az üzleti mutatókkal vegyítve komplex problémákat megoldani, és hogy miért lehet ebben kulcsszerepe a Data Science-hez értő hídembereknek.
  Az NN biztosító, a Telekom és a Dmlab szakértője három külön perspektívából tud hozzászólni Mizsei Szabolcs által felvetett kérdésekre, aki a(z agilis) vezetők szemszögéből fogja firtatni azt, hogy miként forgatja fel az adatalpúság a vezetést.

   

  A beszélgetés vendégei:

  • Dévényi Edit, Data & AI Squad PM & PO, NN Biztosító
   • Az elmúlt 25 évben fő érdeklődési területe mindvégig az adatelemzés, data science és üzleti intelligencia témája maradt: az adatokban megbúvó üzleti potenciál feltárása és kiaknázása. Tavaly ősszel csatlakozott az NN Biztosítóhoz a Data & AI terület agilis vezetőjeként. Előtte 7 évig a K&H Bank és Biztosító CXM főosztályának és Data Science kompetenciaközpontjának vezetésével foglalkozott.
  • Nagy-Rácz István, Alapító és senior partner, Dmlab, képzésvezető, KÜRT Akadémia Data Science képzés
   • Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab alapító senior partnere. Több mint 10 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetem adatbányászati kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudással.
  • Duronelly Péter, Data Scientist and Analyst Chapter Lead, Telekom
   • Szervezeti egysége platformot épít és biztosít a Telekom adatvagyonának tárolásához, és a területek releváns adatokkal való kiszolgálásához, data scientistként pedig legtöbb feladatuk a távközlési műszaki infrastruktúra működéséhez kapcsolódik. . Tapasztalatai alapján azért, hogy egy teljes vállalatnak, annak minden munkatársának a zsigereiben legyen az "adatalapú döntéshozatal", a szakmának még sok tennivalója van.

  A beszélgetés házigazdája:

  Csatlakozzatok online meetupunkhoz, és tegyétek fel kérdéseteket a beszélgetés résztvevőinek!

   

Szakértők

Mizsei Szabolcs
Ügyvezető igazgató, MEHI; Digitális transzformációs szakértő és képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/szabolcsmizsei/

Közgazdász, a digitális transzformáció és szervezeti agilitás szakértője. Jelenleg a Magyar Energiahatékonysági Intézet ügyvezető igazgatója. 

Több mint két évtizedes tapasztalatot szerzett az információtechnológiai iparágban rendszerintegrátori, digitális termékfejlesztési és különböző menedzsment szerepkörökben. Szakterülete a technológiai alapú innováció és a lean/agilis módszertanok gyakorlati alkalmazása. 

A Széchenyi István Szakkollégium „digitális közgazdaságtan” kurzus oktatója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/mizsei-szabolcs.jpg

Mizsei Szabolcs

Ügyvezető igazgató, MEHI; Digitális transzformációs szakértő és képzésvezető, KÜRT Akadémia

Dévényi Edit
Data & AI Squad PM & PO, NN Biztosító
https://hu.linkedin.com/in/edit-d%C3%A9v%C3%A9nyi-29602a38

Aktuárius és okleveles közgazdász végzettséggel rendelkezik. Pályája során multinacionális és tanácsadó cégeknél szerzett tapasztalatot, főként bank-biztosítás-telco iparágakban. Az elmúlt 25 évben – melyet mindvégig a „Let datasets change company mindsets” mottó határozott meg számár – foglalkozott már stratégiai, üzletfejlesztési konzultációval, CRM és SMarketing projektek vezetésével, adattárház, data mart, data lake bevezetéssel és fejlesztéssel, adatminőség menedzsmenttel, de fő érdeklődési területe mindvégig az adatelemzés, data science és üzleti intelligencia témája maradt: az adatokban megbúvó üzleti potenciál feltárása és kiaknázása. Tavaly ősszel csatlakozott az NN Biztosítóhoz a Data & AI terület agilis vezetőjeként. Előtte 7 évig a K&H Bank és Biztosító CXM főosztályának és Data Science kompetenciaközpontjának vezetésével foglalkozott.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2022/02/devenyi-edit-negyzetes.png

Dévényi Edit

Data & AI Squad PM & PO, NN Biztosító

Duronelly Péter
Data Scientist and Analyst Chapter Lead, Telekom
https://hu.linkedin.com/in/peter-duronelly-44a98188

Elméleti közgazdaságtanból, azon belül pénzügyből és statisztikából szerezett közgazdasági diplomát, majd 21 évig dolgozott pénzügyi-tőkepiaci területen. Hat évvel ezelőtt döntött úgy, hogy a nem kiaknázott statisztikai ismereteire alapozva vált, és egy CEU-s mesterképzés elvégzése után helyezkedett el a Magyar Telekomban, ahol most egy data scientist & analyst csapat chapter leadje. Szervezeti egysége platformot épít és biztosít a Telekom adatvagyonának tárolásához, és a területek releváns adatokkal való kiszolgálásához, data scientistként pedig legtöbb feladatuk a távközlési műszaki infrastruktúra működéséhez kapcsolódik. Roppant izgalmas példákkal találkoztak azt illetően is, hogy hogyan lehet műszaki adatokat üzletiekkel vegyítve komplex problémákon dolgozni, mint pl. az ügyfélszintű hálózati élmény elemzése, vagy az érintett ügyfelek használati szokásaira támaszkodó karbantartási munkák elvégzése. Tapasztalatai alapján azért, hogy egy teljes vállalatnak, annak minden munkatársának a zsigereiben legyen az “adatalapú döntéshozatal”, a szakmának még sok tennivalója van, hosszú időre kapnak elegendő feladatot.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2022/02/duronelly-péter-negyzetes.png

Duronelly Péter

Data Scientist and Analyst Chapter Lead, Telekom

Nagy-Rácz István
Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/istvann/

Magyarország egyik vezető adatelemzéssel foglalkozó cége, a Dmlab alapító senior partnere. Több mint 10 éves data scientist tapasztalata ötvözi a számos üzleti projekt vezetőjeként szerzett üzleti gondolkodásmódot a Műszaki Egyetem adatbányászati kutatócsoportjában szerzett technikai és elméleti tudással. A Dmlab csapat operatív és stratégiai vezetése mellett az elmúlt években számos adatalapú start-upban dolgozott, valamint a Dmlabban felhalmozott tudást és tapasztalatot olyan technológiai megoldásokba transzferálja, amelyek segítségével különböző területen tevékenykedő vállalatokat segít az adatvezérelt működésben. Konferenciák, valamint egyetemi és vállalati oktatások rendszeres előadója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/nagyracz-istvan.jpg

Nagy-Rácz István

Alapító és senior partner, Dmlab, Képzésvezető, KÜRT AkadémiaAjánlott képzéseink