Működési kihívások

Az erősödő verseny minden vállalatot az ügyfelek jobb, pontosabb kiszolgálására ösztönöz. A technológia folyamatos fejlődése új ügyféligényeknek szül, új értékteremtési lehetőségeket tesz lehetővé. Többet, gyorsabban, alacsonyabb költséggel kell termelni, szolgáltatni.

Ehhez új munkamódszerekre van szükség, amelyek a hierarchikus irányítás helyett ügyfélcentrikusak, felszabadítják a dolgozók tudását és energiáját, a mindenre kiterjedő tervezés helyett a gyors visszajelzésekre építenek. A rugalmas vagy agilis működés kiépítése kulcs versenyképességi tényezővé válik. Az agilis működés egy szemlélet, egy értékrend és egy folyamatrend összessége – ezért bevezetése is csak többszempontú megközelítéssel lehetséges.

A rugalmas működés megvalósítása a vállalati feladatok szemléletében és értékrendjében azonos, folyamatrendjében viszont eltérő megoldásokat jelent. A már kiépült értékáram fejlesztésére szolgál a LEAN munkaszervezés, termékfejlesztésre az Agile Scrum keretrendszer, új üzletek építésére a LEAN Startup és Design Thinking módszer.

Az agilis munkamódszereket bevezetését “on the job” csapat mentoring keretében javasoljuk. Az előzetes megbeszélésen tisztázzuk a fejlesztendő területeket, igény esetén segítünk a csapat(ok) összeállításában. A csapatot a mindennapi munkában segítve juttatjuk el az agilis működés készség szintű használatához.  A csapatokat szervezetfejlesztő szakember is támogatja, ezáltal hatékonyan tudjuk kezelni a személyes dilemmákat és bizonytalanságokat, a szervezeti dinamikákat.

 

Szolgáltatásaink

Skálázott Agilitás

Az ügyféligények megértése és hatékony, rugalmas kiszolgálása mentén definiált szervezeti működés. 

A Lean módszer

Segít a kulcstevékenységek hatékonyságát növelni, a költségeket csökkenteni. 

Lean Startup

A Lean Startup az új üzletek, lehetőségek (üzleti modellek) hatékony fejlesztésének módszere.

Agilis munka­csapatok

Mi tesz egy munka- vagy projektcsapatot agilissé?

Szakértők

Németh György Valentin
alapító - PROgile.eu, SAFe Program Consultant
https://www.linkedin.com/in/valentin-nemeth-pmp-s4a/

Működési hatékonyság fókuszú üzleti tanácsadásból indult vezető, aki számos nagyvállalat strukturális, működési és kulturális reformjában vett részt átfogó felelősséggel. Nyolc évig az E.ON németországi központjában, majd a magyar leányvállalatnál irányított reorganizációs programokat, illetve informatikai szervezeti egységeket. Alapvető szerepe volt a cégcsoport agilis transzformációjában. Ezen tudását nemzetközi szinten kamatoztatja számos ügyfél támogatásában, illetve széles közönség előtt nyitva álló meetupok során. Célorientált működésében az üzleti hatékonyság elérése és a vállalati kultúra színvonal emelkedése motiválja.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/09/Nemeth-Valentin-foto.jpg

Németh György Valentin

alapító - PROgile.eu, SAFe Program Consultant

Kelemen Béla
Business Excellence VP, MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.
https://hu.linkedin.com/in/b%C3%A9la-kelemen-a6ab4481

Pályáját a BME-n kezdte, kutatónak készült, mígnem a rendszerváltás őt is elsodorta, és üzleti pályára kényszerítette. Közel 25 év alatt az olajipar szinte valamennyi területén dolgozott itthon és külföldön egyaránt, irányított kőolajfinomítókat, vezetett kereskedelmi szervezetet, de mindig visszatért az olajipar legnagyobb kihívásához, az értéklánc teljes optimalizáláshoz. Ma főállásban szeretné jobbá tenni a világot a Lean módszerek elterjesztésével mind a kőolaj finomításban, mind az élet más területein.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/kelemen-bela.jpg

Kelemen Béla

Business Excellence VP, MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt.

Bíró Tamás
Business Architect & Agilis Transzformációs szakértő Alapító – Barion – Digital Readiness Institute
https://hu.linkedin.com/in/birotom

Az elektronikus fizetési piac felforgatására készülő Barion alapítója és marketingigazgatója. Mérnökként végzett a Nottingham Trent University-n, a főiskola alatt barátaival megalapította a webfejlesztéssel foglalkozó Sense/Net-et, amelyből a Barion kivált. Az internet megjelenésétől kezdve foglalkozik webfejlesztéssel és elektronikus kereskedelemmel, eleinte annak műszaki, később üzleti, elsősorban marketing aspektusaira koncentrált. A Barion mellett hobbiként a Lean és Agile szemléletek, valamint a SCRUM evangelizációjával foglalkozik, és szüntelenül meg akarja változtatni az emberek gondolkodását. Nézetei szerint csak a szabad, kritikus és tudományos gondolkodás viszi előre az emberiséget. Szereti provokálni az embereket. Szerinte a SCRUM lényege az agilis filozófia, a gondolkodásmód, amelynek átadására az oktatás során nagy hangsúlyt fektet. Mesterei között megtalálható maga Ken Schwaber, a SCRUM egyik kitalálója. Szabadidejében egzotikus ételeket főz és latin táncokat tanul.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2021/10/birotamas_kicsi.png

Bíró Tamás

Business Architect & Agilis Transzformációs szakértő Alapító – Barion – Digital Readiness Institute

Mizsei Szabolcs
Ügyvezető igazgató, MEHI; Digitális transzformációs szakértő és képzésvezető, KÜRT Akadémia
https://www.linkedin.com/in/szabolcsmizsei/

Közgazdász, a digitális transzformáció és szervezeti agilitás szakértője. Jelenleg a Magyar Energiahatékonysági Intézet ügyvezető igazgatója. 

Több mint két évtizedes tapasztalatot szerzett az információtechnológiai iparágban rendszerintegrátori, digitális termékfejlesztési és különböző menedzsment szerepkörökben. Szakterülete a technológiai alapú innováció és a lean/agilis módszertanok gyakorlati alkalmazása. 

A Széchenyi István Szakkollégium „digitális közgazdaságtan” kurzus oktatója.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/08/mizsei-szabolcs.jpg

Mizsei Szabolcs

Ügyvezető igazgató, MEHI; Digitális transzformációs szakértő és képzésvezető, KÜRT Akadémia

Vityi Péter
Ügyvezető partner
https://www.linkedin.com/in/peter-vityi-25a5054/

Villamosmérnök, startup vállalkozó, az Informatikai Vállalkozások Szövetségének alelnöke, 27 év informatikai tapasztalattal. Vezetőként dolgozott a Microsoft Corporation-nél, 7 évig a nagyvállalti üzletágat, majd 7 évig a helyi Microsoft leányvállalatot vezette. Ezután 3 évig a Microsoft müncheni regionális központjában dolgozott a nagyvállalati területért felelős COO-ként. Két éve az IVSZ elnökségi tagja, az Informatikai tagozat vezetője, az IVSZ alelnöke. Fő területe a digitális gazdaság, exportképesség – ezen a területeken rendszeres konferencia előadó. Jelenleg a KÜRT Akadémia és egy startup vállalkozás vezetése mellett a Digitális Jólét Programhoz tartozó Digitális Export stratégia kialakításának szakmai vezetője.

https://kurtakademia.hu/wp-content/uploads/2019/12/Vityi-Péter.jpg

Vityi Péter

Ügyvezető partnerKeresd Szakértőnket

Vityi Péter Ügyvezető partner
Írj nekünk!

Akik minket választottak

 • Magyar Telekom

  Magyar Telekom

  Nagy volumenű agilis tréningek: Agilis alapozó képzés, Product owner képzés, Tribe Lead orientáció

 • SPAR Magyarország

  SPAR Magyarország

  COVID válság menedzsment agilis alapokon, Lean alapú hatékonyság növelés

 • OTP Bank

  OTP Bank

  Bimodális vállalati működés felsővezetői workshop, Agilis Digitális vállalat tehetség program

 • EGIS

  EGIS

  Digitális roadmap, Agilis fejlesztő csapatok kialakítása, Agilis tréningek

 • Audi Akadémia

  Audi Akadémia

  Agilis működés kialakítása

 • CIB Bank

  CIB Bank

  Agilis fejlesztési csapat felállítása és mentorálása

Kérdésed van? Írj nekünk!

Kérdezz, és tudj meg mindent Vállalati szolgáltatásainkról!