Gondolatok 2022-ről #2 – Schmidt Barbara

2022 december 27.

Idén is kíváncsiak voltunk, szakértőink hogyan élték meg, milyennek látták a 2022-es évet, és hogyan értékelik ezt az újabb ellentmondásos esztendőt. 

A második, aki válaszol: Schmidt Barbara, HR szakértő, szervezetfejlesztési tanácsadó, coach, KÜRT Akadémia képzésvezető 

Schmidt Barbara, HR szakértő, szervezetfejlesztési tanácsadó, coach, KÜRT Akadémia képzésvezető

Mi az, ami igazán jól sikerült 2022-ben? 

2022-ben viszonylag rutinosan és jól sikerült balanszíroznom virtuális és jelenléti munka közt, SMATRICS people & culture vezető és KÜRT Akadémia képzésvezető-tanácsadó szerepeim közt, Bécs és Budapest közt, önfejlesztés és mások fejlesztése közt, munka és magánélet közt. 

Mi az, ami sikerülhetett volna jobban is?

A nyaram. Viszont ha júliusban szerencsétlen módon nem zuhanok le saját otthonomban a lépcsőn, nincs a kezem 8 hétig gipszben és ergoterápiás műanyag sínben, akkor soha az életben nem tudom meg, mi az a sajkacsont és milyen fontos szerepe van a leghétköznapibb kézmozdulatokban. 

Mire vagy a legbüszkébb ebből az évből?

Büszke vagyok arra, hogy osztrák munkahelyemen, az e-autók töltőinfrastruktúráját fejlesztő green tech scaleup cégnél az idén 50%-kal sikerült a létszámot növelni. Mindemellett a "Get Hired In 1 Day" innovatív kampányunkkal megmutattuk saját magunknak, az osztrák munkaerőpiacnak és versenytársainknak, hogy egyetlen nap alatt profi módon végig lehet vinni egy teljes kiválasztási folyamatot a jelöltprofil beérkezésétől az ajánlattételig. 

Mi volt számodra a legelgondolkodtatóbb vagy legmeglepőbb pillanat/esemény/élmény 2022-ben?

A legelgondolkodtatóbb élményem az volt, hogy milyen elképesztően sokat tanulhattam az élet igazán fontos dolgairól két embertől: a lányom lakását felújító festő-kőműves Robitól és víz-gáz-fűtésszerelő Józsitól. 

Te miben szeretnél fejlődni 2023-ban?

Workplace culture design témakörben szeretnék elmélyülni, egy ilyen témájú továbbképzést elvégezni és első lépésként a saját szervezetemben egy ilyen pilot projektet indítani. 

+1 Milyen tanácsot/jókívánságot adnál 2023-ra? 

Ha cégvezető, felsővezető, döntéshozó, szervezetfejlesztő, vagy tanácsadó vagy, 2023-ra azt az útravaló tanácsot adnám neked, hogy vedd fel eszköztáradba a BMC-t (Business Model Canvas). A BMC egy könnyen áttekinthető, remek módszer arra, hogy az egész szervezet számára ködösítés nélkül vizualizáljátok az ügyfeleitek mibenlétét és az ügyfél-értékteremtés minden aspektusát. Ebből kiindulva tudjátok definiálni az új évre a fejlesztési irányokat, prioritásokat. 

Schmidt Barbaráról:

Minősített agilis HR szakértő, szervezetfejlesztési tanácsadó, coach, KÜRT Akadémia képzésvezető. 15+ év HR vezetői tapasztalat multinacionális cégek magyarországi leányvállalatainál IT, tech és retail iparágakban. Másfél éves kirándulás az államigazgatásban, informatika területen, változásmenedzsment vezetőként. Vezetőfejlesztő programok, stratégia és HR folyamat tanácsadás, szervezetfejlesztési és HR projektek vezetése magyar és német nyelvterületen. 
2020 óta Bécsben él, People & Culture vezető a SMATRICS-nál, Ausztria piacvezető elektromos autó töltőállomás hálózati megoldásokat fejlesztő green tech scale-up cégénél. 

2022 december 27.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek