Gondolatok 2022-ről #1 – Kürti Tom

2022 december 23.

Idén is kíváncsiak voltunk, szakértőink hogyan élték meg, milyennek látták a 2022-es évet, és hogyan értékelik ezt az újabb ellentmondásos esztendőt. 

Az első, aki válaszol: Kürti Tom, intézményvezető.

Kürti Tom, intézményvezető

Mi az, ami igazán jól sikerült 2022-ben? 

A gyerekek stabilan beszálltak a házimunkákba és önállóan tanulnak. Többek között attól, hogy a vasárnapi vacsoránál elkezdtük átbeszélni az előző és a következő hetünket. Önértékelünk 5 szempont alapján: iskola és különórák (beleértve a sportot, nekünk meg a munkát); rend a saját szobában és a közös terekben; mosás - mosogatás; gazdálkodás és közösségi viselkedés; képernyőidő és egészségmegőrzés.  

Mi az, ami sikerülhetett volna jobban is?

Őszre utolérte integrált változás menedzsment értékajánlatunkat a piac és volt, hogy hetente kaptunk újabb megbízásokat komplex stratégia - technológia - menedzsment módszerek és vezetői viselkedés változtatások támogatására. Ettől sokkal kevesebb figyelmem maradt kedvenc sportjaimra a hétköznapokban, így valamelyest ki is égtem mostanra - de jó lesz az ünnepek alatt töltekezni! 

Mire vagy a legbüszkébb ebből az évből?

Egy sor tulajdonost, első-és felsővezetőt láttam beleállni üzletileg és emberileg is nagy kihívást jelentő helyzetekbe. Rájuk, az ő, valamint kollégáim csapataira is büszke vagyok, hogy megerősödve kerültünk ki, nem ritkán egészen új, felfedezetlen utakat bejárva, közben hibázva, azokból tanulva, mégis önmagukért beszélő üzleti eredményeket elérve!  

Mi volt számodra a legelgondolkodtatóbb vagy legmeglepőbb pillanat/esemény/élmény 2022-ben?

Készítettünk szendvicseket, kinőtt, meleg ruhákat tettünk zsákokba, így indultunk családostul a pályaudvarra az ukrán menekülteket szállító vonatokhoz. Mire odaértünk, felkészült önkéntes csapatok fogadtak, akik külön gyűjtötték a glutén-és tejérzékenyek számára az étkeket, és jelezték, milyen korosztálynak tipikusan miben van hiánya. Amiben mindenkinek volt, az az otthon melege és a meleg zokni. Ez utóbbiból felvásároltuk a készleteket a környező boltokban. Nem csak saját erőből, hanem ahogy social média felületekre posztoltunk tapasztalatainkról, barátaink, ismerőseink kérdés nélkül járultak hozzá, hogy ismeretlen menekült családoknak egy kicsit jobb lehessen.  

Te miben szeretnél fejlődni 2023-ban?

Hogy majd minden nap jusson időm sportolni, újra priorizálni feladataimat és hazaérni jóval vacsora előtt. Van két célom, ami évtizedek óta nem változik: emberségem és üzleti képességeim minőségének fejlesztése. Az előbbi 2023-ban egészségtudatosságomról - energizáltságomról - szeretném, hogy szóljon, például, hogy esténként 10-re ágyba kerüljek. Az utóbbihoz arról kezdtem már idén olvasni és beszélgetni, hogy az agykutatás friss vívmányai mit jelentenek az emberi együttműködések fejlesztésére és a mesterséges intelligenciák üzleti hasznosíthatóságára nézve. Nyugi, ez még nekem is majdnem kínai 😉 

+1 Milyen tanácsot/jókívánságot adnál 2023-ra? 

A “mindent is” mondást cseréljük le “mindent és”-re. Például legyen hó, amiben játszhatunk és melegebb tél, amiben mindenkinek jut elég gáz, áram, tűzifa és ölelés. 

Kürti Tomról:

Második generációs vállalkozó, a KÜRT Akadémia intézményvezetője, alapítója. Agilitás és digitalizáció fókuszú felsővezetői és stratégiai programokat vezet. Érdeklődésének középpontjában az emberi természet és a technológiai hatékonyság együttműködése áll. Korábban a KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. kutatás-fejlesztés üzletágát vezette, előtte az USAnotebook.com stratégiai vezetőjeként dolgozott. Egyetemi diplomáját műszaki menedzsment témában vállalkozás szakirányon, másoddiplomáját szervezetfejlesztés és coaching területen innovatív csapatok fejlesztése témában szerezte. Társadalmi felelősségvállalásának része volt a KÜRT Alapítványi Gimnázium vezetésének megújítása, valamint a Felelős Családi Vállalkozásokért Magyarországon Egyesület megalapítása 2009-ben, amelynek azóta elnökségi tagja. Eredményei elismeréseképp beválasztottak a Family Business Network International Next Generation vezetésébe 2010-ben, valamint a European Family Businesses szövetség elnökségébe 2011-ben. Mindhárom szervezetben tulajdonos-vezetői tapasztalatcsere programokat vezet azóta is.

2022 december 23.

Hozzászólások