Ilyen egy ünnepélyes oklevélátadó a KÜRT Akadémiánál

2022 március 29.

Hosszabb képzéseink hallgatóival a vizsgaalkalmak után egy ünnepélyes oklevélátadón szoktunk közösen ünnepelni. Megmutatjuk, hogyan zajlik egy ilyen alkalom. Azt elárulhatjuk, hogy szeretjük megadni a módját.

Hosszabb képzéseink elvégzése komoly elköteleződést igényel hallgatóinktól. Ilyenkor a mindennapjaik is megváltoznak, minden héten lesz egy kitüntetett nap, amikor a képzésre érkeznek, és találkozhatnak hallgatótársaikkal. Két képzési nap között pedig házi feladaton dolgoznak, vagy elmélyednek a korábbi anyagokban.

Ezek alatt a hetek alatt igazi csapattá kovácsolódnak, tapasztalataik, kérdéseik, dilemmáik megosztásával egymásnak is rengeteget adnak.

Már a vizsgaalkalom is felemelő számunkra, a vizsgamunkák prezentálása során arról adnak számot a hallgatók, hogy miben fejlődtek a képzés hatására, és hogy miként tudják a nálunk tanultakat alkalmazni a munkájuk során.

A közös fejlődési út igazi megkoronázása pedig az ünnepélyes oklevélátadó.

Mi is történik egy ilyen oklevélátadón?

Data Science képzésünk hallgatói örülnek a viszontlátásnak.

Kora este, hat óra körül kezdenek el szállingózni az elegánsan felöltözött hallgatók. Örömmel köszöntik egymást, egy limonádé vagy egy pohár bor mellett beszélgetnek. Ott van a helyszínen a képzésvezető is, aki igazi „tyúkanyóként” vagy „tyúkapóként” szívén viseli a hallgatók sorsát, egy-egy oktató is, illetve a képzés projektmenedzsere is; ő az, aki a képzések motorja, többek között ő szervezi meg a képzési alkalmakat, ő adja a technikai hátteret, és ő kommunikál a hallgatókkal is – a képzésvezető mellett a képzés projektmenedzsere is a képzés lelke.

Oktatók, hallgatók és a KÜRT Akadémia munkatársai kötetlenül beszélgetnek, nem csak a képzésről

A beszélgetések baráti-szakmai hangulatúak, és érezhető már ilyenkor, hogy a képzést közösen elvégzők már nem idegenek egymásnak. Sokszor új szakmai barátságok köttetnek a képzésen, amelyek az oklevélátadót követően is megmaradnak.

A beszélgetésekkel párhuzamosan profi fotósunk mindenkiről portréfotót is készít – ezeket a képeket ajándékba adjuk hallgatóinknak, és nagy örömünkre sok esetben köszönnek vissza ezek a fényképek LinkedIn-profilokon vagy konferencia-programokban.

Profi fotósunk mindenkiről készít egy portréfotót, amit utána szabadon használhatnak hallgatóink

Az érkezés és ráhangolódás után hét óra körül mindenki helyet foglal, hogy elkezdődjön az este „hivatalos” programja, amikor megünnepeljük a közös tanulást és fejlődést. Ilyenkor a hallgatók a közönség és az ünnepeltek is – egymást és magukat ünneplik.

Mindenki helyet foglal, kezdődik a cermeónia!

Az átadás kezdetén a KÜRT Akadémia egyik vezetője – Császár Csaba, Kürti Tom vagy Vityi Péter – tart egy nyitóbeszédet, melyben megköszöni, hogy időt szántak a fejlődésükre a hallgatók, és valamilyen személyes történetet, vagy szakmai útmutatást osztanak meg, vérmérséklettől függően.

Császár Csaba pár útravaló gondolattal nyitja meg az eseményt.

Ezt követően a képzésvezető szól a hallgatókhoz: általában nagyon személyes szavakkal idézi fel a képzési alkalmakat, kiemeli, hogy az adott csapat miért volt emlékezetes számára. A hallgatók néha kommentelik is a beszédet, közös poénok, emlékek elevenednek meg a jó hangulatú beszéd során.

Schlégl Tímea, Intelligent Marketing képzésünk vezetője személyes szavakkal búcsúzik csoportjától.

Ekkor jön az oklevelek átadása: mindenkit név szerint szólít a képzésvezető a színpadra, és mindenki egy ölelést, egy közös fotót és egy pohár pezsgőt is kap a bársonyborítású oklevél mellé. A képzésvezető mellett a képzés projektmenedzsere is gratulál a hallgatóknak.

Nagy-Rácz István, Data Science képzésünk vezetője adja át hallgatóinak az oklevelet.

Miután mindenkit megtapsoltunk, következik a csoportkép: a kanapé köré gyűlve megörökítjük az adott hallgatói csapatot – egy közös, elkapott pillanat, ami reméljük, nem az utolsó.

Szabados Levente, AI Technológia képzésünk vezetője a hallgatók gyűrűjében.

Utána folytatódik a kötetlen beszélgetés – ki hogy van, mi a helyzet a munkában, mik a tervei a jövőben, jön-e másik képzésre is; a hangulatot a finom borok és a pezsgőzés teszi még oldottabbá. Ekkor már megérkeznek a mártogatós falatkák is, biztosítva a további beszélgetéshez és örömködéshez szükséges energiát.

Mindig készülünk finom falatokkal is...

Van, hogy éjfélig is eltart az este, felszabadult és emlékezetes perceket élünk át együtt. És úgy köszönünk el, mielőtt felpattanunk az utolsó villamosra, vagy beszállunk a taxiba, hogy hamarosan folytatjuk.

Az ablakra post-iteket ragasztunk, és megkérjük a hallgatókat, hogy írjanak egy-egy utolsó üzenetet, visszajelzést nekünk.
2022 március 29.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek