“Összegzést, rálátást kaptam az egész agilis működést illetően”

2024 június 11.

Rubos Krisztina a KÜRT Akadémia munkatársa: irodavezető és felsővezetői személyi asszisztens pozícióban dolgozik, és teszi könnyebbé nemcsak a vezetők, hanem az egész csapat munkáját is. Rugalmasság, agilitás, a problémák többszempontú megközelítése, valamint Noé bárkája is szóba került a vele készült interjúban, melyet Scrum Master Online képzésünk elvégzése után adott.

Milyen szakmai háttérrel érkeztél a Scrum Master Online képzésre, minek a hatására döntötted el, hogy elvégzed a képzést?

Hosszú évekig egy családi vállalkozást vezettem, melyben nagyon szerteágazó feladataim voltak. Az operatív vezetés által bizonyos mértékig minden területtel foglalkoznom kellett, tehát a marketingtől a HR-en át az ügyfélkezelésig, beszerzésig, pénzügyekig, mindenre rálátásom volt. Nagyon izgalmas része volt ez az életemnek, de jött egy nagy váltás, amit egyáltalán nem bántam. Ezután IT fókuszú cégeknél helyezkedtem el, ami azért érdekes, mert itt találkoztam először a Scrum Master fogalmával. Beleláttam az agilis vállalati működésbe, megtetszett, hiszen mindig közel állt hozzám ez a fajta szemléletmód a mindennapi munkám során. Már akkor eldöntöttem, hogy előbb-utóbb mindenképpen elmélyítem, rendszerezem a meglévő tudásomat az agilis működésről. Egy évvel ezelőtt az élet úgy hozta, hogy a KÜRT Akadémia munkatársa lettem, és bár korábban is hallottam a minőségi képzésekről, ide kerülve azonnal eldöntöttem, hogy elvégzem a Scrum Master képzést. Nagyon szeretem a munkámat, úgy gondolom, a korábbi, vállalkozóként eltöltött években rengeteg hasznos skill-re tettem szert. A rugalmasság, a problémák többszempontú megközelítése, az ügyfélközpontú szemlélet mind-mind számomra magától értetődő dolog, mely a Scrum Master szerepben is elengedhetetlen.

Annak külön örültem, hogy online formában is indult Scrum Master képzés, hiszen a munkám mellett nem tudtam volna a tantermi képzést elvégezni. Ez így praktikus, kellőképpen rugalmas és vállalható volt, hiszen bárhonnan be tudtunk csatlakozni az online alkalmakra, és egyáltalán nem éreztem magam hátrányban az élő, tantermi képzést elvégzőkkel szemben.

Rubos Krisztina, a KÜRT Akadémia irodavezetője, Scrum Master Online képzésünk végzett hallgatója

Milyen elvárásokkal érkeztél a képzésre, és mit vártál tőle?

Szerettem volna átlátni a Scrum Master szerepkör teljes keretrendszerét és eszköztárát, mélyebben, jobban megérteni az agilis feladatokat. Képzett, tapasztalt, számomra teljes mértékben hiteles oktatóktól tanulhattam, nekem ez különösen fontos volt.

A képzésen tanult módszerek közül melyik volt számodra a legérdekesebb, leghasznosabb, vagy mely témákat emelnéd ki?

Több, nagyon érdekes gyakorlati feladatot is megoldottunk. A lényege mindegyiknek az volt, hogy az adott problémát a lehető legtöbb szempontból járjuk körül, egészen addig, amíg teljes képet nem kapunk a problémáról, hiszen csak így születhet meg a lehető legrelevánsabb megoldás. A “Noé bárkája” témájú feladatot emelném ki, izgalmas volt, milyen sokféle megközelítés is létezhet egy ilyen egyszerűnek tűnő kérdésnél.

Beváltotta a képzés a hozzá fűzött reményeidet? Mennyiben támogatja a céljaidat?

Abszolút. Tökéletesen beváltotta a reményeimet. Nagyon jó alapot adott, nagyon jó gyakorlatokat mutattak be az oktatók, izgalmas szakmai sztorikat hallhattunk, és szuper megoldásokat is láttunk. Összegzést, rálátást kaptam nemcsak a Scrum Master szerepkör, hanem az egész agilis működést illetően.

Kiknek ajánlanád a képzést?

Mindenkinek, aki kellőképpen nyitott és rugalmas, mert mindenki ki tudja venni belőle azt, amire szüksége van. Nagyvállalati környezetben dolgozóknak és kisebb vállalkozások tulajdonosainak egyaránt ajánlom a képzést, mert a keretrendszer bármilyen céges környezetet fejleszthet. A megbeszélések rendszeresítése, fixálása eleve felállít egy strukturáltabb működést a mindennapokban, ami mindenhol jól jön. De volt a csapatban egy coach is, aki a saját eszköztárának a gazdagítása céljából érkezett a képzésre, ő is megtalálta a számításait.

Érdekel a Scrum Master Online képzés

2024 június 11.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek