Válságálló cég = Jövőálló vezető

2023 július 2.

Mi különbözteti meg a jövőálló vezetőt az átlagostól? Létezik válságálló cég, jövőálló tudás? Kürti Tomot, a képzésekkel és vállalati tanácsadással, üzleti mentoring-gal foglalkozó KÜRT Akadémia alapítóját, intézményvezető partnerét kérdeztük.

Elsőszámú vezetőkkel dolgozol. Mit látsz, mik a legnagyobb kihívásaik?

Nagyon röviden: a radikális változás menedzselése. Kicsit bővebben: tőzsdei és magántulajdonú cégek élvonalbeli felsővezetőinél egyaránt gyakori a piaci, innovációs, működési és vezetési kihívások egyidejűsége. Nekünk abban van évtizedes tapasztalatunk, hogyan lehet ezeket egyszerre, egymást erősítve, integráltan, a vállalati kultúrához illeszkedve, egymásra hatóan kezelni. Abban támogatjuk a vezetőket, hogy minél tisztábban gondolkodjanak dilemmáik és céljaik komplexitásáról, valamint abban, hogy milyen módszertanok, vezetői stílusok és technológiák alkalmazásával tudnak fenntartható versenyelőnyt építeni. Továbbmegyek: válságálló stratégiát, agilis szemléletet, teljeskörű, mégis személyre szabott eszközrendszert adunk, mellyel mindig legalább egy lépéssel a versenytársak előtt járnak ügyfeleink. Képessé tesszük őket arra, hogy később nélkülünk is állják a sarat, hozzon bármit az élet.

Kürti Tom, a KÜRT Akadémia alapítója és intézményvezető partnere

Mitől tud egy cég bizonytalan időkben is élvonalban maradni, növekedni? 

Leginkább attól, hogy vezetői nagyon gyorsan tudnak az aktuális tapasztalataikra építkezni, mind a vállalati stratégia alakításában, mind annak a kivitelezésekor a vezetői attitűdjükben. A jövőálló vezető azt keresi, hogy ügyfeleik számára mi érték (és mi nem), hogy a szervezetét az értékteremtésre serkentse és minden mást elhagyjon. A jövőálló vezető fókusza az ügyfél értékteremtés maximalizálásán és minden más minimalizálásán van. Manapság minden másként van a korábbiakhoz képest, és folyamatosan másként is lesz. Ami nem változik, hogy a vevő azért fizet, ami nagyobb érték neki, mint amennyit ad érte. Erre lehet fenntartható üzleti szervezetet építeni.  

A KÜRT Akadémia hazai viszonylatban egyedülálló képzéseiről is ismert. Mitől más, és miben van az ereje?  

Élvonalbeli gyakorló szakemberekkel nemcsak egyedi vállalati tanácsadási programokat, hanem az aktuális trendekre, technológiákra felkészítő képzéseket tartunk. A többieknél két lépéssel előrébb járó, releváns, jövőálló, azonnal integrálható tudást adunk.  A legfrissebb technológiákat, eszközöket tanítjuk, a marketing, HR, mesterséges intelligencia, data science, valamint minden vezető-és egyéb képzésünkön.  

A cikk eredeti változata a HVG Vezetőképzés Trend 2023. júliusi különszámában jelent meg.  

Császár Csaba, Vityi Péter, és Kürti Tom, a KÜRT Akadémia vezető partnerei

Vityi Péterrel a Business Model Canvas-ról készült interjút itt olvashatod el: „A Business Model Canvas remekül megmutatja, hogy hol vagyunk most, és hol akarunk lenni pár év múlva” (kurtakademia.hu)

Te is belevágnál a Business Model Canvas-szal történő stratégiatervezésbe? Olvass a módszerről bővebben, és vedd fel a kapcsolatot velünk!

Érdekel a Business Model Canvas

2023 július 2.

Hozzászólások

Kapcsolódó cikkek