Gondolatok 2022-ről #5 – Jókay Gábor

2022 december 30.

Idén is kíváncsiak voltunk, szakértőink hogyan élték meg, milyennek látták a 2022-es évet, és hogyan értékelik ezt az újabb ellentmondásos esztendőt. 

A negyedik, aki válaszol: Jókay Gábor, a KÜRT AKadémia vállalati tanácsadás üzletágvezetője, szervezetfejlesztési szakértője.

Jókay Gábor, a KÜRT Akadémia vállalati tanácsadás üzletágvezetője, szervezetfejlesztési szakértő.

Mi az, ami igazán jól sikerült 2022-ben? 

A KÜRT Akadémia Vállalati tanácsadás üzletága a valaha legmagasabb eredményét érte el. Nagyon komplex, sok szakértőt és szakterületet megmozgató vállalati transzformációs projektekben tudtunk partnerei lenni megbízóinknak.

Mi az, ami sikerülhetett volna jobban is?

A nagy munkaterhelés mellett kicsit kevesebb idő jutott a belső működésünk átgondolására, a személyes reflexiókra, egymás jobb támogatására.

Mire vagy a legbüszkébb ebből az évből?

Dolgoztam nagyvállalatok top management csapatával és pár tucat fős kisvállalatok vezetőivel. Egyéni coaching / mentoring klienseim között volt forinttízmilliárdokban gondolkodó CFO és kis csapatot életében először vezető squad leader. Támogattam szervezeteket formális policy-k, rendszerek kialakításában és az együttműködés, bizalom megteremtésében. Fontos számomra, hogy széles spektrumban tudjak dolgozni és tanulni.

Mi volt számodra a legelgondolkodtatóbb vagy legmeglepőbb pillanat/esemény/élmény 2022-ben?

Tavaly év végén optimistán abban bíztam, hogy a Covid lecsendesülésével visszazökken a világ a „normális” kerékvágásba. Ehhez képest idén lett egy háborúnk a szomszédban és egy gazdasági visszaesésünk. Soha nem volt ennyire fontos a több lábon stabilan állás, a sokat emlegetett reziliencia.

Te miben szeretnél fejlődni 2023-ban?

Szeretnék még magabiztosabban mozogni a szervezeti stratégiaalkotás területén, jobban érteni a felsővezetői csapatok működésének dinamikáját, bátrabban provokálni és tükröt tartani olyan vezetőknek, akiket kevesen mernek provokálni.

+1 Milyen tanácsot/jó kívánságot adnál 2023-ra?

Viselkedésváltozást elérni személyes odafordulás, empátia nélkül olyan, mint kulcs nélkül kinyitni egy bezárt ajtót. Lehetséges, de nagy lesz az okozott kár.

Jókay Gáborról:

Jókay Gábor közgazdász, szervezetfejlesztő, diplomás coach, HR tanácsadó. Nagyvállalati HR szakértőként (AT&T, Ericsson), majd HR igazgatóként (Aventis Pharma) dolgozott, mielőtt a tanácsadás és a szervezetfejlesztés felé fordult. 2005-től 8 évig volt az Aon Hewitt magyarországi irodájának vezető tanácsadója, valamint a vezetésfejlesztési és teljesítménymenedzsment szakterületek szakmai irányítója, átfogó HR tanácsadási és szervezetfejlesztési projektek vezetője. 2015-től a KÜRT Akadémia szervezetfejlesztési projektjeiért felel, ezek szakmai fejlesztésében és implementálásában vesz részt. Legtöbbször vezetőkkel dolgozik, coachként, tanácsadóként, trénerként. Segíti őket abban, hogy tudatosabb, hatékonyabb, jobb vezetőkké váljanak és olyan szervezeteket építsenek, ahová szeretnek tartozni az emberek.

2022 december 30.

Hozzászólások